icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
6. mar 2012

@zuul ahoj, ja robievam tieto placky

😉 Placky z topinamburů

500 g topinamburů, 2 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, cibule, sůl, pepř olej na smažení

Topinambury očistíme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl, drobně na­krájenou cibuli, pepř a dobře pro­mícháme. Na rozehřátý tuk na pánvi klademe těsto, rozetřeme a opékáme oboustranně dorůžova.

Aj tieto zepekané sú dobré

Topinambury zapečené

500 g topinamburů, 50 g másla, sůl, žloutek, 2 dl mléka, 50 g tvrdého sýra

Na másle pod pokličkou udusíme na­krájené topinambury. Prolisujeme je, spojíme žloutkem rozkvedlaným v mlé­ce a osolíme. V zapékací formě, vy­mazané tukem, zapékáme se strouha­ným sýrem několik minut v troubě. Podáváme se zeleninou.

a ešte polievku som robila nedávno a chutila nám 😉

Topinambury som si nakrájala na malé kocky+ aj normálne zemiaky, uvarila som do mäkka v osolenej vode, pridala som trocha vegety, čierne korenie, cesnak, potom som to rozmixovala na krém, zahustila zátrepkou so smotany s trochou hladkej múky, a podávala som to s opečenými kúskami chlebíka.

Môžeš pridať aj zeleninu, aj tak som už robila, a dochutiť podľa seba, ako máte radi, ja som do hotovej pridala aj nastrúhaný syr, raz som zase dala majoránku a vždy bola dobrá

😉

danielaj
6. mar 2012

@zuul aj toto som našla, môže to byť dobré, najbližšie vyskúšam 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-topin...

danielaj
6. mar 2012

dnes polievka z hlávkovej kapusty, syrové fašírky, pečené zemiaky alebo hranolky, cvikla 😉

smejkoh
6. mar 2012

hrstkova polievka, druhe varena plnka s pečeňou, zemiakova kasa a calamada, nieco podobne http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-do-kurat...
len to varim v celofane

sisanka
6. mar 2012

my budeme mat dnes bryndzove halusky,pecienku na cibulke s chlebikom a mozno urobim aj nejaku polievku-podla toho ako sa mi bude chciet 😀

jajuska1411
6. mar 2012

zeleninova polievka

kibuk
6. mar 2012

ahojte
polievky este dojedame 🙂 a druhe si vybrali granadir +lievance zo vcera 🙂

amstelka
6. mar 2012

ahojte baby,
my sme uz vcera vsetko zjedli a teraz sa chystame s malou na nakup, ale fakt uz neviem co kupit a uvarit 😒
vecny problem...
tie topinambury mozu byt super, len potom musim nieco uvarit aj pre muza, lebo on mi take nezje ☹

gianni
6. mar 2012

vývar z morčacích krkov a zemiakový paprikáš

firstbaby
6. mar 2012

u nas dnes vyvar z bravcovych kosti, ktory sme sice mali mat cez vikend, ale boli sme taky rozbehani po babkach, ze bude az dnes a mame fasirku so zemiakovou kasou a zeleninkou 😉

harper
6. mar 2012

od nedele zostali este vyprazene fasirky, tak k tomu som teraz dorobila kelovu omacku a pojdem kupit este chleba. 🙂

gianni
6. mar 2012

@danielaj dík za recepty z tých sladkých zemiakov,mne by sa to zišlo aj pestovať,nakolko mám cukrovku,ale musím to najprv odniekial zohnať,niekedy som to ochutnala len tak surové a veru mi to nejako nechutilo 😉

lululka555
6. mar 2012

ahojte ja varim dnes toto mäsko,uz som raz robila a bolo to mnam ,tak dnes zase 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37328 🙂

katinkaaa7
6. mar 2012

dnes bude kelová polievka a jaterničky so zemiakmi a cviklou

adros
6. mar 2012

šošovicová polievka a tieto buchty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5041

gucz
6. mar 2012

my dnes ryža a pečené kuriatko (už uvarené a upečené), olivovo-syrová pizza (práve sa pečie) a od svokry hovädzí vývar s niťovkami 🙂

tortelinka
6. mar 2012

spenatove pirohy sa prave robia...ach keby sa chceli same urobit 😉

katkas1
6. mar 2012

kuracie stehienka s ryzou a nejakym kompotikom z pivnice 😀

alure
6. mar 2012

brokolicova kremova polieocka,zemiakova kasa a bravcova krkovicka a uhorkovy salatik 😉

katkas1
6. mar 2012

@adros tie buchty vyzeraju super 😀

leleh
6. mar 2012

zemiakovy privarok a fasirky 😝

84matulik
6. mar 2012

@leleh mňam...ja šošovicový a opečený párok...také chute mám na takéto obyčajné papaničká...hih...sa teším.....

leleh
6. mar 2012

@84matulik to je tiez vyborna varianta mnam 😀

danielaj
6. mar 2012

@gianni my ich pestujeme, je to ako taká burina, slnečnica v menšom vidaní 😀 ako surové ani nám nechutí, ale tie placky sú výborné, deťom veľmi chutia a aj tá polievka bola mňam a zjedol aj manžel 😉
@amstelka

gianni
6. mar 2012

@danielaj hej niečo som o tom čítala,niekedy sa to dalo objednať myslím cez "starkl",ale zatial neviem o nikom kto to pestuje a vy ste daleko od nás že by som vám z toho ukradla 😉

adros
6. mar 2012

@katkas1 idem ich robiť prvýkrát, tak snáď sa podaria, ale robiť budem len z polovičnej dávky

danielaj
6. mar 2012

@gianni no veď to ďaleko, ☹ žeby som ti poslala? ja by som chcela ešte aj iný druh, lebo čo ja mám, tak sú také dosť zvláštne tvary poskrúcané, ale videla som niekde v Tescu tuším aj také rovné hľuzy, tie by sa lepšie okrajovali 😉

nikita308
6. mar 2012

bryndzové halušky... 🙂

petka296
6. mar 2012

ryzovy nakyp 🙂

dai
6. mar 2012

grilovane kuracie stehna bez koze s grilovanou cuketou - mnam 🙂