Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes pecena rybka na masle a varene zemiacky. K poobednej kavicke http://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tv... od happy8051
Spagety s porem.-)
@lululka555 paradne masko aj ja skusim. dakujem. 😵
včera som robila zapekané zemiačky s kukuricou tak dnes budú mať deti obed, a dopapajú paradajkovú polievku so syrom. Zajtra budú prázdninovať u babky tak nevarím. 😎
ja som u nasich takze som mala sosovicovu omacku a k tomu babka spravila mnamkove lokse, som sa natlacila .. a moja fesanda sa snad vazne racia do babatkovskych cias.. nielenze chodime na obed spavat do kocika von, aby aspon co to pospala ale dnes si dala kupeny prikrm / rizoto/.. ani za ten svet ist z obchodu bez toho .. tak ho zbastila ze az.. koza moja mala.. heheheh
Budem varit koprovu polievku a mam masko z hovadzej polievky od nedele, tak ho pripravim podla tohto receptu: http://www.toprecepty.sk/recept/2616-hovädzi-mi...
@zuul vyskusaj ,je fakt suprove...(ja davam len slivkovy lekvar a bez smotany) 🙂
dnes som bola pozvaná na segedín, ale bol taký výborný, mňamková kapustička 😀 ešte teraz mám slinky 😀 a domka som si navarila zeleninovú polievku ide jar tak niečo ľahšie predsa na tie moje faldíky treba 😖
hrstková polievka, šúľance s grankom alebo makom 🙂
pečene kuracie stehna s ryžou
my špenátová polievočka( to u nás ide na hektolitre) a bravčové stehno na mexický sposob (ale bez chilli) s ryžou. a poobede ideme k babke tak uvidíme, čo tam 😀
@jajuska1411 Mňam takže placky z chleba sú super a manželovi som pár spravila s čili papričkou a išiel sa zadrhnúť jak mu chutilo ďakujem za tip 🙂
my dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami a krkovička na cibuľke s ryžou
gulas a bude aj na veceru a aj na zajtra 😝 😉 mam pokoj s varenim aspon do zajtra... 🙂
brokolica na pare so syrom, zemiaky. robota takmer ziadna 😀 a dieta zjedlo 😝
@lululka555 ahoj... ja robím lasagne nasledovne:
dám si dusiť cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno, pridám mleté mäsko, ochutím soľou, čiernym korením a oregánom (alebo tymianom). Chvíľu dusím a potom pridám rajčinový pretlak alebo pyré, čo doma mám...
Potom si pripravím bešamel. Na masle opražím hladkú múku a zalejem mliekom. Ochutím soľou a čiernym korením. Potom v tom ešte roztopím strúhaný syr.
A začínam vrstviť. Naspodok dávam bešamel, na to lasagne (ja ich nepredváram, uvaria sa fajne v trúbe), potom mäsko, zase bešamel, lasagne, mäsko, bešamel, lasagne a navrch vždy ide bešamel. Ešte zasypem poriadne strúhaným syrom a zapekám cca 40minút...
Takto môžeš pripraviť aj s kuracím mäskom alebo som robila aj špenátové... 😝
Dnes pizza 😀 😀 😀 Pekne z pizzerie. Mám pokoj. Aj tak pre mna to stačí a malá má od včera ešte bravčové na hrášku a mrkve so zem.pyré. Zajtra vepro knedlo zelo. Bolo pred týždnom, ale zas mám strašnú chuť naň. 😀
sosovickova polievka, zemiakove halusky s bryndzou a slaninkou a vecer este z nich spravim bud s vajickom alebo strapacky s kapustou 😉
Tuniakové fašírky a zemiaky, pre dospelákov večer piza s nivou a ščipakom
kelová s párkom zo včera a kôprová omáčka s vajcom na tvrdo a kolienka ( 😀 netradičné ale nechcelo sa nikomu pre knedlu do obchodu a zemiaky sme mali dosť často minulý týžden)
Tuniak z konzervy v oleji (ak je vo vl.šťave,scedím a dam 2 lyžice olivoveho oleja), 2 vajíčka, 4 zemiaky uvarené v šupke nastrúhať, 1 šálka ovsených vločiek,soľ,korenie,cesnak,odležať pol hodky, smažiť alebo do rury bez tuku, ja robím malinké priemer 5 cm
Vcera som prvykrat vyskusala toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=43498 a je to velmi dobre 🙂 Ale na cesticko aj zalievku som pouzila len polovicu surovin, kedze som pouzila iba 2 prsicka..A k tomu ryza s dusenou zeleninou 🙂

dnes poobede vyrazame na vychod k nasim, tak len narychlo som popri baleni supla kusok bravcoveho v celku do rury, pridala som do pekaca cibulku a cesnak a k tomu uvarim ryzu.