Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kuraci vyvar s rezancami a panenka so zelenou fazulkou a zemiaky na masle. Zakusok je cokoladovo-bananovy kolac
Polievka z kyslej kapusty, vysmažane mäso, zemiakový šalát
slížiková kuracia polievočka, řízek a zemiakovo-vajíčkový šalát 😵
pipinkova polievka 😀 , file na masle, zapekany karfiol zo sunkou, syrom a na tom vajicko, zemiakova kasa, uhorkovy salat, + slivkovy kolac a lekvarove buchty / budu aj do skoly 😉
Maďarský guláš,knedlík
dnes dojedáme
spenatova polievka a tofu na domacom uncle bens s ryzou...neviem ake to bude...ale treba minut stare zavaraniny a mam za posledne dni uz dost masa...tak to chcelo nejaku obmenu 😀
ja som dnes uvarila plnenu papriku 😀
V sobotu sme mali guláš-kotlíkový varený v kotlíku, v nedeľu detto, dnes na večeru rozmýšľam vypr. syr+zemiaky,alebo zemiaky na pokyslo, alebo granadír 😒 😒 😒 . Dám typ deťom-oni rozhodnú. 😎 😎 😎 😎 .
my dnes mraznickova verzia - gulky s kyslou kapustou a knedlou a zajtra detto 😉
Babulky neviete niektora recept na dobru tekvicovu polievku? To co som skusala manzelovi moc nechutilo (aj ked mne ano) tak hladam nieco ine....pozeram na nete, studujem ale ak mate nieco odskusane a napisete potesili by ste ma 🙂 dakujem 🙂
mama mi totiz doniesla tekvice a neviem co s nimi, placky sme mali nedavno, privarok manzel nezje takze to len na obed my s krpcom, ostava mi len polievka 😉
ohrievane parky😅fazulova polievocka..
ja som takaaa hladna. mam chut na langos .
@lilix juuuuj langos by som si aj ja dala.
no taky kupaliskovy.... 😀 😀 😀 😀 na prepalenom oleji peceny
vyprazana tekvica a zemiacky a pecena klobaska. Polievka tekvicovo- kuracia
fazuľa na kyslo, pečené zemiaky 🙂
@lilix ked som chcela radsej nejaku polievku ak by sa nasla lebo drobec ma rad zeleninove polievky. Ale vdaka za tip 😉 nakoniec som spravila nejaku polievku a veru aj konci v zachode lebo je hrozna.... a to som sla presne podla receptu - asi to bola chyba 😖 😀 ako som ju na zaver dosolila tak sa to pokaslalo a je uplne nejedla....hroza. A to som ju chcela mat aj na zajtra na veceru nech nemusim varit....nestastny zemepan. Zajtra by som asi mala vymysliet nieco rychle a speci, krpec ma narodeniny 😀
Dnes bude vyprážaný karfiol a polievka je ešte z nedele.
este dojedame,co ma tesi,aspon nemusim varit 😀 😀 mala som v plane sosovicovy privarok,tak ten bude zajtra
pizza a zajtra privarok so zelenej fazulky
@katarina.banska taaak a ja som si ho aj vcera bola kupit 😀 a bolo mi po nom tazko. 😝
@dusanab to mi odlahlo, ze nie som jedina, ktora vie dokazit taketo polievky. a tiez podla receptu. 😀
mojmu tiez nechutia moc taketo polievky, alebo omacky. nemam ani potom motivaciu daco varit. pre seba? naco?
on len maso maso maso, klobasa, slanina. 😝
Ranajky: donutky (samozrejme domace), obed: tekvicová polievka (tekvica, zemiaky, slepaci vyvar, slahackova smotana) a palacinky, vecera: francuzske zemiaky.
domace donutky? Ja by som chcela recept, ak nie je tajný 😉
Talianske kuracie parcely:
Na plech s vyssimi stenami si dame hlinikovu foliu.
Kuracie prsia (file)posolime, trosku pokorenime, kazde nakrojime tromi rezmi zvrchu, do kazdeho zakroju vlozime platok mozarelly. Poukladame s medzerami na plech a medzery vyplnime platkami cukety a paradajky. Na vrch ochutime cerstvymi listkami oregana a bazalky. Prikryjeme dalsim stitom hlinikovej folie. Dame piect, asi 15min, potom odokryjeme a mozeme prepnut na zapekanie zhora, aby to chytilo farbu a tak dokoncime. Ja to peciem vsetko dokopy, originalne sa kazdy kus masa so zeleninou bali zvlast a da potom na jeden velky plech.
dnes bravčove na zeleninke s ryžou dufam že aspon na dva dni 😅 😅 😅 a polievočka kuracia ešte od nedele 😉

my sme dnes skusili kuracie stehna so surimi tycinkami. odporucam...najprv som na to vobec nemala chut, ale prijemne ma to prekvapilo 😉