Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lilix a ja práve obedujem rožkové slivkové knedle 🙂 kuk sem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432 tiež som sa predčasom čudovala, ale je to fakt dobré a jednoduché 😉 ja som zatiaľ len tie knedle skúšala, ale baby robievajú aj pizzu a podobne
zapekane cestoviny..
@alami dakujem 🙂 😀 pirohy s obrovskym uspechom zjedene, spravila som len z dvoch rozkov ale vyslo ich vyse styridsat (najmensia velkost formiciek na pirozky). Su veeeeeeeelmi dobre, lilix skus a budes ich robit casto 😀 😀 U nas frcia len na slano lebo krpec (pardon uz velky chlap 😀 ) sladke jedlo nechce. A ja tiez radsej nieco "normalne" ako sladke jedla.... No a na zajtra sa chystam spravit nejake file, este neviem na aky sposob ale bude file.
ja som dnes varila túto polievočku, je fajnová a rýchla, fakt že super 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25586
a torteliny s takouto omáčkou, našla som to na nete, ako pomazánku na hrianky, je to fajn aj s hriankami, ale mne to veľmi chutí s tortelinami...
Baklažánová pomazánka
Na olivovom oleji upražíme 1 - 2 cibule do sklovita. Pridáme 2 baklažány 2 väčšie alebo 3-4 menšie aj so šupkou pokrájané na kocky. Popražíme a pridáme buď ošúpané paradajky pokrájané na kocky, alebo konzervu talianskych paradajok. Zvyknem pridať aj 1-2 dobré paradajkové pretlaky. Osolíme, pridáme čerstvo pomleté čierne korenie, 4-5 strúčikov prelisovaného alebo na drobno pokrájaného cesnaku, 1 malú chilli papričku a dusíme, kým sa nevyparí šťava. Baklažány majú mať konzistenciu dusených húb. Nakoniec pridáme riadnu hrsť posekanej bazalky. Necháme vychladiť v chladničke. Je to veľmi dobrá pomazánka na hrianky. Vždy som ju pripravovala len čerstvú, ale teraz som urobila väčšie množstvo a chvíľku vysterilizovala, aby bola aj na zimu. Skoro každý si myslí, keď ju ochutná, že je pripravená z húb.
Poznámka: Dodatočne upravujem množstvo.
No my dnes cestovina a hríbový perkelt, včera sme na večeru mali pučené zemiaky so zakysankou-mňam. Zajtra urobím niečo z mletého mäsa buď fašírku, alebo čevapčiči, alebo len hamburgre... V piatok neviem asi budeme držať hladovku - v sobotu ideme na svadbu..../praví slováci 😀 😀 😀 😀 /.Kto sa pridá ??? Teda na tú svadbu 😀 😀 😀 😀 ?
Baby ja mám doma cuketu čo snou??
Dnes bude biela fauľová na kyslo a zapečená krkovička so syrom. 🙂
Baby neviete nejaku specialitku s kyslou ( 17%) smotanou ? 😎 😎 😎 😎 nejaku speci dobru omacku.... 😀
@mikailla jedine mi napada kysla smotana, pazitka, petrzlenova vnat, bazalka - nasekane, cesnak, citronova stava, sol - vhodne ku grilovanemu masu, rybam, pecenym zemiakom, ako dresing na zeleninove salaty...
Dievcata robite niektora palacinky na slano? Ak ano poradte mi prosim nejaku plnku do nich (nie spenatovu, ja spenat nerada) aj postup. Dakujem 🙂 😵
baby, je mozne uvarit nieco z luskov, napriklad polievku, tak aby to nenafukovalo?? pomixovat?? pomoze to?
dusanab, akurat sa to chystam robit, mozno zajtra, lebo sme to uz dlho nemali...palacinky na slano a zabalis do toho sunku, syr, kukuricu a obalis v 3-obale a vyprazas...k tomu zemiacky s vnatkou...mnaaaaam, skus.
denne73, ja som akurat vypla cukinovu polievku+karfiol do toho... 🙂 hm?
cukinu na cibulke podusit, ochutit....pridas co chces, ci mrkvu, ci karfiol, ci zemiacik...neskor to pomixni a potom som ja este pridala par kafriolikov na dovarenie... s opecenym chlebikom, ci s tymi gulickami takymi z obchodu...
denne, upeč slaný ,alebo sladký cuketový koláč-je vynikajúci, alebo ju nakrájaj na menšie kocky - no takto pokrájaný cesnak a trochu rasce chvílku opraž na oleji, pridaj očistenú pokrájanú cuketu,nechaj trochu podusiť, ked je taká trochu rozvarená
pridaj pokrájané paradajky,ešte chvílku podus,osoliť a okoreniť, alebo použi korenie ktoré chceš, pomiešaj a môžeš jesť len tak s pečivom, alebo na cestoviny, ku mäsu......Je to super vyskúšaj. 😉 😉.
@denne73 tento recept sme skusali pred tyzdnom a bolo to vyborne
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30318
aj ked to moc lakavo nevyzera 😀
alebo najcastejsie robime z cukety placky a postup taky isty ako pri zemiakovvych, len namiesto zemiakov je cuketa..alebo dame este nejaky ten zemiak 😉
Sosovicovu polievku s klobaskou ,a druhe neviem 😒 asi bryndzove halusky 😀
my dnes varíme špenátik 😝
Prosím neviete mi poradiť nejaké nezdravé jedlo 😀 Proste niečo pre chlapa, slanina, zemiaky,cesnak, klobaska alebo nejaké mäsko... niečo čo je sýte, ľahko sa pripravuje a je tam veľa dobrôt 🙂 Ďakujem
@megi93 tych receptov je vela, pozri napriklad tento http://varecha.pravda.sk/videorecepty/zivanska/...
@michaelabj
Ahoj,
posielam odkaz na stranku, lebo su tam aj obrazky a prikladam recept.
My ich mame radsej ako kupovane. Tie tam vykladaju zmrazene, nikdy ich nerobia cesrtve (vo vsetkych tych hypermarketoch).
Zdobim to iba cokoladou rozpustenou s troskou cery a posypem bud sekanymi orieskami, hoblovanymi mandlami alebo cukrovym zdobenim. Dobru chut!
Recept na donutky :http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3910
Suroviny:
250 ml mléka
3 lžíce oleje
2 žloutky
60 g cukru
špetka soli
300 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme a rozválíme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat na necelý 1 cm plát. Skleničkou o průměru asi 7 cm nebo pomocí tvořítka na koblihy vykrájíme kolečka, do kterých vykrájíme ještě menší (lze použít hrdlo PET lahve🙂)
Necháme chvíli nakynout.
Smažíme nejlépe ve friťáku na nejvyšší stupeň.

syrove "karbonatky", zem. kasa