Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nasla som recept - zo zvyskov zemiakovej kase:
pripravime cesto na sulance - pridame hrubu muku,vajcia,stipku soli a dobre premiesame. Z cesta vytvorime valcek ,ktory pokrajame na sulance a tie vyvarime v horucej vode. podavame so struhanym syrom , orechami, makom...
dnes vyskusam - banda pride zo skolky hladna 😀
tak my dnes kuracie calzone a budeme to papat s cerstvym salatikom 🙂 mnam
este raz dik za recept @rosannar
tak u nas sa zacina varit dietnejsie 😠 Milan schytal mononukleozu-takze prisna dieta-dnes budem robit mrkvovu polievku a kura na pare so zeleninou a ryzou
nekdo nema nahodou v pameti recept na bolonske spagety?
@simona112 Bublanina
2 salky hruba muka, 1 salka cukor, 1 salka mlieko, 1/2 salky olej, 2 vajcia, 1 vanilkovy cukor, 1 prasok do peciva....vymiesat ako normalnu piskotu, vyliat na plech, pohadzat akekolvek ovocie a upiect. Ja ju robim na velkom plechu, je velmi vysoka takze davam 2 7decove pohare kompotu ale znesie aj viac. Ak chces do casti si daj kakao alebo potravinarsku farbu a urob si mriezku bude to dobre vyzerat.
Krokety
350 g hruba muka, 150 g uvarene zemiaky v supke, 1 vajce, 1 zltok, 150 ml mleiko, 20 g drozdie, sol, petrzlanova vnatka. vymiesime si normalne cesto, zemiaky mozes nastruhat na struhadle na syr, do cesta pridame kopec nasekanej najemno petrzlanovej vnatky. Ja to robim od oka, takze si zamies tak aby si nemala tvrde cesto, lepsie je ked sa ti bude aj trochu lepit na lopar, potom su fakt ako pampusiky nafuknute. Ked je cesto vykysnute natenko ho rozvalkame asi na 0.5 cm a vysmazame na horucom oleji.Ja ich vykrajujem stampedlikom/ Lepsie krokety som este nejedla, nedaju sa porovnat s tymi co treba robit sulky a obalovat ch vo vajci a struhanke. A mas to velmi rychlo. Ak mate radi mozes do cesta posekat aj cervenu papriku, dobre potom vyzeraju.
Ked vyskusas daj vediet ci chutilo. Ja idem krokety robit nedelu k masku 😀
zo včera srnčí guláš a ešte som dnes dorabala knedľu.a natálka si rozkazala palacinky. a k večery kuracie mesko ale ešte neviem na aky spoosob. poradte. 😵
dnes polievka z hlavkovej kapusty a zemiakova kasa + vysmazane kuracie rezne , vysmazena brokolica. a pobede sa chystam na nejaky kolacik...
rajčinková polievka s údeným syrom a ako druhé penne carbonara (čiže trubky po uhliarsky - cestovina a opraženou anglickou slaninkou, cesnakom a smotanou)
Bravčové mesko na zeleninke a cestovina. A ešte dojedáme z nedele.asi som moc navarila 🙂
dnes nemáme tatika doma, tak sme si s malým spoločne dali tuniaka na masle s rajčinami a mozarelou a k tomu ryžu, aj keď som si najprv myslela, že "otras kombinácia" 😖 , ryba s ryžou 😕 , bolo to výborné 😅 .
restovana kuracia pecienka s ryzou a este spravim k ryze kuracie maso s kokosovym mliekom
my dnes brokolicová polievka a francúzke zemiaky🙂
cestoviny s brokolicou a kuracim masom
@katushka16 moje oblubene jedlo, mnaamka, by som si hned dala)
dnes pizza- 3 druhy: mnoho druhov syra, lahká šunková pre malú a klobásovo- slaninkovo- salámová
pohánkovo-zeleninová polievka a lahôdkové tofu na zelenine s ryžou
štvrtok-tvarohove/bryndzové halušky
piatok-slivkove "gulky" + husta zeleninova polievka
sobota+nedela-madarský gulaš /nie polievka,mäsko+omáčka/ + knedla+pre deti k tomu cestoviny
@lululka555 Co su to kuracie calzone? Ja poznam len calzone pizzu 🤐
A poradite niektora receptik s kuracim prsiami a kokosovym mliekom? Varili ste uz niektora s tym kokosovym mliekom?
@lululka555 Robis to do listkoveho cesta? ja ano a je to riadna mnamka, ci tepla ci studena
@ivanajelinek je to presne skoro ako pizza http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456 ... 🙂
@yvetulka no idem to dnes robit prvy krat,tak uvidim ake to bude ... 🙂
Ahojte dievcata, poradte nejake obedy, ktore mozem pripravit svojmu 2,5 rocnemu dietatu. Mame problem s kakanim...teda mozno sa to do tejto temy nehodi o tom pisat 😝 ...ale myslim ze keby som varila viac take jedla, ktore by mu pomohli sa vyprazdnit nebal by sa tak ist na nocnik na velku...skusame a trpime a ja uz okrem slivkovej stavy, paradajkovej polievky a spenatu uz neviem co mu navarit aby nemal problem...mozno ste mali podobnu skusenost...dajte prosim nejake recepty...dakujem

my dnes gulášik z hovädzieho a bravčového mäska... 🙂