Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lussy23 no teraz ma to baví 🙂.. asi som sa troška minula povolaním 😀
@mataharyy tak píšem, ako som sľúbila, jogurt som práve vybrala spod deky, preložila som ho na 8 hodín do chladničky, zatiaľ vyzerá super, hustý, a to som dávala trvanlivé krabicové mlieko, lebo to obyčajné čerstvé v sáčku som u nás na dedine nekúpila ☹ nabudúce urobím z kravského mlieka, u nás na družstve predávajú čerstvé kravské mlieko, z neho by bol hustejší 😉 potom ešte napíšem, ako chutil 😉
dnes karfiolová polievka a špagety
Švédske mäsové guličky s hranolkami, malá dojedá rybku na cibuľke a masle... polievku netuším....
dnes varím kelovú polievku, karamelovú žemľovku s tvarohom, hrozienkami a jablkami 😉 malej netuším, asi zas nejaké cestoviny alebo ryžu s mäskom a možno ma prekvapí a zje aj žemľovku 😕 tak ako včera, keď zjedla jednu muffinku 😀
zapekany karfiol so zemiakmi
my dnes spagety bolognese a porovu polievku
kocky hladam jeen recept na kolac. Vola sa to svieze rezy, na vrchu je zelatina a pod nou broskyne, myslim, ze to obsahuje aj kyslu smotanu.... neviem to teraz nikde najst nemate link?
dnes taky gulasik z telacinky a zemiakova kasa
polievka rajčinková zo včera a granadír.
Kočky nerobievate veľkonočnú babu bezmäsitú? Rada by som sa vyhla klobáskam a údenému a neviem či keď tam dám tofu to nebude suché..... neviete poradiť?
dnes mame buchty na pare 🙂
dnes perky s makom.. dúfam, že sa mi nebude cesto lepiť a budú dobré.. 🙂
dnes dukatove buchticky v rychlosti,, a potom na poradnu,, som zvedava ako som si krpca v brusku vykrrmila 😀
Dobré ránko...
júúúj baby, ešte nemám šajnu, čo dnes... 😒
@happy8051 ja to robím tak že si upečiem na klasický plech piškótu zo 4 vajec, na vychladnutý korpus dám šlahačkový krém : 2 kyslé smotany á 250 ml vymiešam z 2 van. cukrami a do toho zamiešam opatrne 1 vyšľahanú 250 ml šlahačku 33%. toto rozotiem na vrch naukladám ovocie, kiwi, alebo marhule a potom zalejem želatínov. ja robím želatínu z 2 zlatých klasov a 1 l sirupová voda, sirup podla druhu ovocia. / 0,3l sirup 0,2l voda na 1 zlatý klas / čiže u teba to bude 0,6 l sirup a 0,4 l voda
tak nakoniec malý rozhodol... prosí si tortellini carbonare... a polievočku spravím buď kapustovú alebo kelovú... záleží, čo to naše úbohé Tesco dá... 🙂
Ja som na dnes nasla toto:
Šťavnaté kuracie plátky Hellmann's
Počet porcií: 4
Potrebujeme
500 g kuracích pŕs, soľ, čierne korenie
4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann´s
2 strúčiky cesnaku, hladká múka na obalenie
4 lyžice oleja na vyprážanie
Ako na to
Kuracie prsia nakrájajte na 2 cm hrubé plátky. Osoľte a okorente.
Premiešajte mäso s tatárskou omáčkou Hellmann´s a prelisovaným cesnakom. Môžete ho dať na 30 minút do chladničky. Mäso bude potom jemnejšie a šťavnatejšie.
Na panvici zohrejte olej. Plátky kuraťa zľahka obaľte z obidvoch strán v múke a vypražte z obidvoch strán do zlatista (cca 3 minúty z každej strany).
my mame dnes panenku na prirodno s ryzou 😉
kocky idem piect toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=830
ale chcela by som to urobit ako tortu do formy.... ako mam upravit mnozstvo?
@happy8051 dala som ti takýto istý recept 🙂 ked ho robím do tortovej formy, urobím si piškótu iba z 2 vajec, kylú smotanu iba jednu, sladkú dávam jednu, polka sa mi nechce šlahat a zlatý klas tiž iba jeden, skus uvidíš, ja často robievam v tortovej forme všetko aby sme to my traja a bruško všetko hned zjedli 😉

@zklimekova Vy ste mali byť cukrárka. nádhera