Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes vecer som si pripravila na zajtra cicerovu polievku podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14108
Musim povedat, ze hned som si dala dva taniere 😅 . Hadam to bude chutit aj ostatnym mojim stravnikom 😵
@zucha na ten recept a ostatne recepty od gonzales som vcera pozerala 😀 ....ja planujem buduci tyzden tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25969&use... 😵
...nam sa uz miesi cesto na parene buchticky... dufam ze sa vydaria lebo mam na ne neskutocnu chut 😀 😀 😀 a spenatovu polievocku k tomu....
a ja dojem este gulas od vcera co zostal 😝
k cicerovej polievke, ktora je mimochodom velmi chutna, takze odporucam som robila este toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31381 , ale z telacieho maska. Tiez dobrotka 😉 Urcite budem robievat casto. A tiez sa robi cesto na kysnutu babovku
včera sme mali plnené tekvicové placky a dnes máme vyprážané kurča,zemiaková kaša,paradajkovo-uhorkový šalát s balsamicom a olivovým olejom
@elixia dala som len cukor, kvoli kyslosti pretlaku a pretlak len polku malej konzervy. S tej talaciny je to velmi dobre a kedze som to robila v tlakovom hrnci, bolo to vsetko za 20 minutiek hotove. Len som najprv dusila maso samotne a po 10 minutach pridala mrkvu a hrasok aj s nalevom, pretlak a cukor a dorobila dalsich 10 minut.
@elixia veľká lyžica cukru kr. na dno kastrólika - len tak na sucho a zapni platňu, môžeš počakť kým sa ti začne topiť, ak hnedne, miešaj - stoj si pri tom, to nie je na odchádzanie 😀
no a miešaj až kým nie je pekný hnedý (nie až čierny) a potom zalej vodou. Roky som to zalievala studenou a potom čakala kým zmäkne, teraz som sa naučila, že sa môže aj teplou a je to vlastne hneď hotové. Ak sa ti predsa zrazí=stuhne - robí sa to v studenej vode - nezľakni sa, nevyhadzuj hrniec len miešaj, ono sa ti to pekne roztopí 😉
no a potom to nalej kam potrebuješ a hotovo
tej vody - od oka, čo ja viem ako za hrnček, alebo hrnček a pol 😉
hľavne sa nezľakni, keď to zaleješ tou vodou, lej teplú, je top o moc lepšie, ak dáš studenú, sičí a ten karamel naraz stuhne na kameň 😉
dievcata a co ste varili pre svoje ratolesti??? My mame teraz obdobie nechutenstva ☹ Poradte nejaký receptik, ktorí u vas zarucene zaberie 😉
@bebebrumik to musis ty vediet, co ma dieta rado. Mne zboznovali karfiolovy mozocek (a teraz ho nechcu - teda starsia). U tej teraz nechutenstvo porazim, ked jej osupem surovu mrkvu 😅
zucha, ved to, že sa to stále meni-co mali rad pred niekolkými mesiacmi, teraz to odstrkuju a pritom sa snažim jedla dost obmienat...som z toho smutna, lebo trva to už pomalý dva týždne ☹ ☹ ☹
@bebebrumik mozno to nie je len o jedle co varis. Moze to mat aj ine pozadie, ale s nechutenstvom by som rozhodne isla k lekarovi. Hlavne, ak by pretalo dieta priberat alebo by nebolo tak hrave, ako predtym. Tu si osvedceny recept asi ani nikto neporadi. A radsej ani neexperimentuj na dietati. Mozno ma len obdobie, ze mu jednoducho nechuti, mozno mu chyba nejaky vitamin..........ale to ti povie lekar. Daj urobit odbery, uz len pre tvoju spokojnost.
u nas na veceru by sa jedli len palacinky. MAly pride zo skolky a hned sa pyta , ci su palacinky. Takze dnes opat budu.
Inac som robila - cesnakova polievka , mnamnam a pecienka s ryzou. Vecera je ista, uz tretikrat tento tyzden palacinky. a to este tyzden neskoncil.
cez vikend vyskusam krkovicku s maggi napady - krkovicka, zemiaky, cibula. dat do sacku, zapiect a uvidim, co sa podari.
teda ak narážaš na to 😉
večera: dukátové buchtičky...
zajtra...nedelné menu: vývar...rezne a šalát, cuketa a zem. kaša....
v nedelu mám vegeeeet....
tak u nas dnes pecene masko, knedla, kapusta a zajtra hovadzia rostenka s ryzou 🙂 a dezert dobosova rolada 🙂
u nás guláš 😎
hlivy na smotane s knedlou 🙂

@lilix joj to si tak neber to aj ja som mala zo začiatku taky pocit ale si u nás v tej zamknutej??