icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

denne73
9. sep 2010

@lilix joj to si tak neber to aj ja som mala zo začiatku taky pocit ale si u nás v tej zamknutej??

lilix
9. sep 2010

@denne73 nie a nevadi. mozno az budem na materskej a budem viac stihat sa pridam. mna to ani tak nebavi ked nemam prehlad. niekedy ked nieco surne potrebujem sa opytat tak doleziem. he he 😎

denne73
9. sep 2010

@lilix no ak by si si to predsa rozmyslela tak mi napiš hoc aj IP hm?? 😀 😀 😀 ja napišem jerry to je naša zakladatelka xixixi aby ťa pridala

lilix
9. sep 2010

@denne73 ako chces, dakujem. 🙂

denne73
9. sep 2010

@lilix oki už sa na tom pracuje 😉 😉

zucha
9. sep 2010

dnes vecer som si pripravila na zajtra cicerovu polievku podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14108
Musim povedat, ze hned som si dala dva taniere 😅 . Hadam to bude chutit aj ostatnym mojim stravnikom 😵

jonki
10. sep 2010

@zucha na ten recept a ostatne recepty od gonzales som vcera pozerala 😀 ....ja planujem buduci tyzden tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25969&use... 😵

zrzulka
10. sep 2010

...nam sa uz miesi cesto na parene buchticky... dufam ze sa vydaria lebo mam na ne neskutocnu chut 😀 😀 😀 a spenatovu polievocku k tomu....
a ja dojem este gulas od vcera co zostal 😝

zucha
10. sep 2010

k cicerovej polievke, ktora je mimochodom velmi chutna, takze odporucam som robila este toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31381 , ale z telacieho maska. Tiez dobrotka 😉 Urcite budem robievat casto. A tiez sa robi cesto na kysnutu babovku

elixia
10. sep 2010

@zucha to masko vyzera skvele, taku som nan dostala chut 😝 Ako si robila ten karamel? Este nikdy som karamel neskusala...

mukky
10. sep 2010

včera sme mali plnené tekvicové placky a dnes máme vyprážané kurča,zemiaková kaša,paradajkovo-uhorkový šalát s balsamicom a olivovým olejom

alami
10. sep 2010

@zucha si mi narobila chute s tým nebíčkom v papuli 😀 takže dnes bežím po hovädzinu a spravím to na nedeľu 🙂

zucha
10. sep 2010

@elixia dala som len cukor, kvoli kyslosti pretlaku a pretlak len polku malej konzervy. S tej talaciny je to velmi dobre a kedze som to robila v tlakovom hrnci, bolo to vsetko za 20 minutiek hotove. Len som najprv dusila maso samotne a po 10 minutach pridala mrkvu a hrasok aj s nalevom, pretlak a cukor a dorobila dalsich 10 minut.

alami
10. sep 2010

@elixia veľká lyžica cukru kr. na dno kastrólika - len tak na sucho a zapni platňu, môžeš počakť kým sa ti začne topiť, ak hnedne, miešaj - stoj si pri tom, to nie je na odchádzanie 😀
no a miešaj až kým nie je pekný hnedý (nie až čierny) a potom zalej vodou. Roky som to zalievala studenou a potom čakala kým zmäkne, teraz som sa naučila, že sa môže aj teplou a je to vlastne hneď hotové. Ak sa ti predsa zrazí=stuhne - robí sa to v studenej vode - nezľakni sa, nevyhadzuj hrniec len miešaj, ono sa ti to pekne roztopí 😉
no a potom to nalej kam potrebuješ a hotovo

tej vody - od oka, čo ja viem ako za hrnček, alebo hrnček a pol 😉

hľavne sa nezľakni, keď to zaleješ tou vodou, lej teplú, je top o moc lepšie, ak dáš studenú, sičí a ten karamel naraz stuhne na kameň 😉

standa82
10. sep 2010

@zucha ...vyzerá to skvelo, zajtra viem čo budem variť na obed 🙂

bebebrumik
10. sep 2010

dievcata a co ste varili pre svoje ratolesti??? My mame teraz obdobie nechutenstva ☹ Poradte nejaký receptik, ktorí u vas zarucene zaberie 😉

elixia
10. sep 2010

@zucha @alami vdaka baby, urcite cez vikend vyskusam 🙂

zucha
10. sep 2010

@bebebrumik to musis ty vediet, co ma dieta rado. Mne zboznovali karfiolovy mozocek (a teraz ho nechcu - teda starsia). U tej teraz nechutenstvo porazim, ked jej osupem surovu mrkvu 😅

zucha
10. sep 2010

@alami
@elixia
@standa82 mne tam ten karamel nechybal, aj ked neviem, ako by to chutilo s nim. Dala som navyse len ten nalev z hrasku, lebo ten je vlastne trosku sladkasty a obyc. cukor. Som si to zjavne zjednodusila, ale pri deckach nemam cas na prplave jedla.

bebebrumik
10. sep 2010

zucha, ved to, že sa to stále meni-co mali rad pred niekolkými mesiacmi, teraz to odstrkuju a pritom sa snažim jedla dost obmienat...som z toho smutna, lebo trva to už pomalý dva týždne ☹ ☹ ☹

zucha
10. sep 2010

@bebebrumik mozno to nie je len o jedle co varis. Moze to mat aj ine pozadie, ale s nechutenstvom by som rozhodne isla k lekarovi. Hlavne, ak by pretalo dieta priberat alebo by nebolo tak hrave, ako predtym. Tu si osvedceny recept asi ani nikto neporadi. A radsej ani neexperimentuj na dietati. Mozno ma len obdobie, ze mu jednoducho nechuti, mozno mu chyba nejaky vitamin..........ale to ti povie lekar. Daj urobit odbery, uz len pre tvoju spokojnost.

nadhera
10. sep 2010

u nas na veceru by sa jedli len palacinky. MAly pride zo skolky a hned sa pyta , ci su palacinky. Takze dnes opat budu.
Inac som robila - cesnakova polievka , mnamnam a pecienka s ryzou. Vecera je ista, uz tretikrat tento tyzden palacinky. a to este tyzden neskoncil.

nadhera
10. sep 2010

cez vikend vyskusam krkovicku s maggi napady - krkovicka, zemiaky, cibula. dat do sacku, zapiect a uvidim, co sa podari.

zucha
10. sep 2010

@nadhera to som zvedava, ako ti to bude chutit. Lebo v telke to vypada veeelmi lakavo 😉
Inak, aky mas zaujimavy rozdiel medzi detmi 😕 😅

lyongirl
10. sep 2010

po 3 roku už pas neukazuje mesiace, čiže malý má určite cez 3 roky...
@zucha

lyongirl
10. sep 2010

teda ak narážaš na to 😉

zuzu13
10. sep 2010

večera: dukátové buchtičky...

zajtra...nedelné menu: vývar...rezne a šalát, cuketa a zem. kaša....

v nedelu mám vegeeeet....

petusko
11. sep 2010

tak u nas dnes pecene masko, knedla, kapusta a zajtra hovadzia rostenka s ryzou 🙂 a dezert dobosova rolada 🙂

bzuco
11. sep 2010

u nás guláš 😎

babush
11. sep 2010

hlivy na smotane s knedlou 🙂