Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
jej dievčata dakujem 🙂 🙂 🙂
dnes den bez obedu a na veceru toasty 😝
Janka_a - treba mat aj take dni,a ked som ja bola v prvych tyzdnoch tak sa veru nevarilo vooobec 😀
Inak dnes som sa tak zamyslela,ze clovek sa cele doobedie prple v kuchyni aby navaril,nieco upiekol,poriadil za sebou a clovek to za 10 minut zje a nakoniec aj "vyprazdni" von. Kto to kedy vymyslel 😀 😀
@lyongirl
Pórová (je to slávnostná francúzska polievka Vichyssoise): 60 g masla, 3 veľké póry, očistené a nakrájené na kolieska, 1 malá poskaná cibuľa, 2 pokrájené zemiaky (skôr veľké ako malé - budú zahusťovať polievku na krémovú), 1 a 1/4 l slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, šľahačková smotana.
Na masle (alebo oleji, ja používam olej) podusíš pór a cibuľu. zaleješ vývarom, pridáš zemiaky. Varíš, kým sa zemiaky začínajú rozávarať. pridáš smotanu a necháš ju prevrieť. Všetko zmixuješ a polievka je hotová. Keď je už polievka v tanieri, môžeš je ozdobiť pažítkou alebo strúhaným syrom alebo na kolieska nakrájaným rožkom na ktorom je strúhaný syr a bolo to na chvíľu v rúre alebo mikrovlnke, aby sa rožky zohriali a syr roztopil.
My sme to mali a zožala úspech. Je to francúzska slávnostná polievka.
Tekvicová: jedna mensia tekvica, dva stredne veľke zemiaky uvaríme v slepacom vývare (len vývar bez zeleniny a mäsa, ak nemáme tak 2 kocky maggi slepačieho bujónu (vitana mne chudí kyslo)) uvaríme domäkka. Pridáme jednu šľahačkovú smotanu a necháme zovrieť. Všetko spolu zmixujeme. Podávame s kolieskami rožkov, na ktorých sme roztopili strúhaný syr.
Kočky a máte vobec také dni kedsa Vám nechce variť? ☹ ☹ ☹ Lebo ja mám tuším taký práve dnes 😢 😢 😢 Miriam
Dnes dojedáme zo včera. Kto by to každý deň stál za sporákom 😉
brokolicova polievka, rezance s tvarohom
Rascovo -vajíčková polievka a hyd.pečeň na šťave+ryža.
hubovo zemiakova polievka na kyslo, bravcove mlete s cestovinou...uz je navarene(teda okrem cestovin)...aj na zajtra...nebudem predsa varit kazdy den 😵
ja som vcera na veceru vymyslela syrovy hemendex. staremu straaasne chutil . 🙂
@babatko37 z knihy velka domaca kucharka od slovartu: juhoceska kulajda:
z masla a muky urobit zaprasku, zaliat vodou, pridat na kocky pokrajane zamiaky,rascu, sol a varit kym zemiaky nie su takmer makke
huby oprazit na masle a dusit takmer do makka, pridat do polievky a este chvilu povarit (ja som nemala cerstve tak som pouzila susene a dala ich do vody hned na zaciatku este pred zemiakmi...zemiaky som pridala az neskor aby sa huby trochu uvarili)
nakoniec do polievky pridame kyslu smotanu a uz nevarime len prehrejeme
dochutit podla preferencii koprom, octom, cukrom popripade natvrdo uvarenym vajickom 😉
Vcera sme mali brokolicovu polievku a cestoviny s kuracim maskom a brokolicou...dnes som sem prisla hladat inspiraciu, kedze v chladnicke uz mame len chlad a svetlo...no zatial som na nc nedosla 😀
Inak, ja ani nemam problem uvarit kazdy den, najhorsie je vymysliet co..
segedin s knedlou
dnes guláš
@babatko37 ďakujem za tie receptíky, určite vyskúšam, my také lúbime
@jariam ja mám také dni stále, nemám rada varenie, varím aj na 2-3 dni
deti mám prieberčivé, polievky im chutia len mliečne, takže výber jedál, ktoré lúbia je veľmi malý, preto varím na viac dní, lebo nedá sa jesť stále dokola to isté ☹
...od včera máme zeleninovo kuracie rizoto a ešte som dnes urobila dukátové buchtičky, takže teraz len uvarím puding a hotovo
...zajtra si ja urobím lečo (ľúbim ho len ja) a pre chlapov brokolicovú polievku a dúfam, že dukátové buchtičky ešte zostanú... 😅 . 😅
palacinky a zajtra asi francuzke zemiaky
Rybie prsty a hranolky 😀 😀 😀 😀
rybie prsty a opekane zemiacky..

@lyongirl
Tu polievku musim vyskusat. Na tomto principe, len pouzivam slepci vyvar, ak nemam, tak slepaci bujón robim aj porovu a tekvicovu a su skvele.