Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak nakoniec som to spravila tak, ze som uvarila velky hrniec kyslej zemiakovej omacky aj s koprom, spravila som do toho hovadzie masko na stave na dnes a ana zajtra som upikla hydinovu fasirku s vajickom...a teraz nemusim 2 dni varit 😀 mozno len zajta nejaku poliecku dorobim 😀
@snu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4463 a robim presne podla tohoto receptu....do salka 2 pudingy idu 😉 a to cesto nabudue vyskusam viac masla dat...
Zeleninová polievky s cestovinou (asi tarhoňa), a francúzske zemiaky bude aj na zajtra 🙂
rizoto s kuracim masom, hlivou, sampionmi, mrkvou a cuketou)))
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=43533 dnesny obed som robila podla tohto receptu a takto sa mi podarili... 🙂
@zklimekova a aky pomer surovin si davala?
vývar z husacích chrbtov so zeleninou a slížikmi, karfiol v trojobale pečený v rúre a šalát z cottage syra podľa receptu na obale :
1,5kg v šupke uvarených zemiakov - pretlačiť na kocky
zväzok jarnej cibuľky nakrájanej na drobno
5 na tvrdo uvarených vajíčok - pretlačiť na kocky
sterilizované uhorky nakrájané na drobno
2 ks Rajo Cottage cheese biely
soľ a mleté čierne korenie
@glee mne to dost pripomina sacher 🙂 kedze som dala marhulovy lekvar a horku cokoladu na vrch 😀 inak ooovela lepsia je niekolko percentna cokolada na vrch ako poleva alebo cokolada na varenie, odskusala som 😉
@lululka555 mas to ovela krajsie ako v tom recepte origos fotky 😀 😀 😀
Ahojte mamičky - kucháročky, nevie niektorá z vás recept na langoše, také, čo sa dáva cesto do chladničky, mala by tam ísť aj kyslá smotana a tak. Chcela by som už odskúšaný receptík a aby bolo cesto také krehké (bublinkové). Manžel ich zbožňuje, ale zatiaľ som nenatrafila na taký ten SUPER recept. Ďakujem. Mirka 🙂
@veronika1417 preeeeeeeeesne to som hovorila mm, ze chuti ako sacherova torta 🙂 🙂 🙂 🙂
@mirka258 pockaj ja niekde mam 🙂
@mirka258 taaakze langose do chladnicky :
80dkg hladkej muky
2 kavove lyzicky soli
2 cele vajcia
1 lahodkova smotana kysla
5 dkg kvasnic
najprv zarobis kvasok, staci do tejglika od tej kyslej smotany, co pouzijes 😉 chvilku pockas kym Ti nakvasi az po vrch tejglika a uz to len zmiesas s ostatnými ingredienciami. Naolejujes poriadne igelitovy - desiatovy sacok a supnes cesticko tam / straaasne sa lepi / v chladnicke to vykysne za 1,5 hodky a mozes robit langosiky su super 😀 kludne si mozes nechat cast cesta aj na druhy den a znova narobit cerstve langose 😀 😀 😀
@mirka258 ten sacok nezavazuj! len zatoc vrch lebo ked to kysne tak si to same bude posuvat kolko bude potrebovat 😉
dnes bola mnamka pecene plnene zemiacky a zo zvysnych zemiakov zemiakova polievocka 🙂
@tortelinka cim plnene??? prezrad 😅
asi dnes na večeru nejaké cestoviny
sobota - ideme gratulovať aj k našim aj ku svokrovcom
nedeľa - verím, že nás nabalia takže nič, 😀 😀 😀 a ak náhodou nenabalia tak uvidím asi nejakú rybku, alebo
pogrilujeme. Napíšem v pondelok čo bolo.
@veronika1417 da sa vselico, dnes to bol tvaroh, bylinky, trocha syra, ochutit a hotovo 🙂
dojedame rajcinovu polievocku a druhe mame syrove muffiny, zemiakova kasa a kto chce kecup alebo tatarka 😵
hovadzí hungár guláš. a kolénka 🙂 . a ešte zo včera ostalo file a karfiolová polievka
@tortelinka a to si do surovych vydlabala dieru??, ci? 😕 😅
@lyongirl paci sa. napucat cicer cez noc. do tlakoveho som na masle opiekla kusok poru, 2 cesnaky, nakrajat 5mrkiev, 2 zemiaky a cicer, osolit, vegeta, zaliat vodou. po uvareni rozmixovat ak je moc husta pridat vodu, a dochucujem este sladkou slahackou. obaja sa nevedeli dopapat pred spankom. takze moja oooooooooooooobrovska spokojnost. chuti ako orieskova polievka 😅
aj tie gnoky su super, s tym maskom. 😅

@snu robila som je raz , ale cesto bolo super, vodec sa nedrobilo