Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuul ..prosim ta, kde najdem receptik na "orieskovu" polievocku? 🙂
tak my dnes rajcinova polievka a pizza
zeleninová polievka, zemiaková kaša, bravčový guláš na paprike
@danielaj ako sa robia tie knedlíčky,prosím ťa?
Rajčinová polievka so syrom a bryndzové halušky.
ahojte 🙂
dnes sme podojedali a deticky si vypytali pernik,tak uz sa pecie 😉
Tak my vcera a dnes drozdovu polievku a rizoto. Kolacik mame cviklove brownies. Streda/stvrtok bude cesnakova polievka s pohankovymi vlockami a spagety/kolienka s paradakovo masovou omackou so zeleninkou. Na stvrtok karamelovy kolacik pre ocka na sviatok. Vcera na veceru bola krupicka s tekutou cokoladou. Dnes asi tuniakova natierka s cibulou.
@katushka16 robila som podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9913, ale nedávala som citrónovú kôru a namiesto hrubej múky môžeš dať aj krupicu 😉 vyskúšaj, nám chutili veľmi 🙂
kysla fazulova polievka s udenymi rebrami a zemlovka 🙂 a bude aj na zajtra
hrachova s krutonmi, stroganov, ryza s hraskom, puding cokoladovy s malinami
zajtra lososovy strak preliaty bilynkovym malo, varene zemiaky s pazitkou, listovy salat s balsamicom
U nas dnes na veceru kremova brokolicova polievocka a opekani chlebik
dnes boli bolongske spagety..
Cesnakova polievka, rizoto so sunkou, lievance s kyslou smotanou a zavaranymi cucoriedkami a malinami 🙂
dnes boli langoše a zeleninková polievka 🙂
Dnes penne so sampionmi,kuracim maskom a nivou a zajtra fakt netusim covarit,asi salatik z krabich tyciniek a paradajkovu polievku.
dnes dojeme zeleninovú polievku s haluškami zo včera a budem robiť vyprážaný hermelín, pečené zemiaky, domácu tatarku bez vajíčka a pre deti cestoviny so syrovo-šunkovou omáčkou 😉
polievka pohánková,ryžový nákyp 🙂
včera sme boli u mamky, robila segedínsky s knedľami, zbožňujem, a parené buchty lekvárové s orechovým posypom🙂 dojedli sme aj polievku slepačiu🙂
Dneska idem robiť čínske kuracie prsíčka s ryžou🙂
@veronika1417 Včera som vyskušala tvoj kolačik http://www.toprecepty.cz/recept/26137-vlacny-am... ja som si k nemu dala čučoriedkovy joghurt 😀 mnamka 😲 😀

@sante81 ahoj, ja robievam toto úžasné cesto na pizzu, rýchle, jednoduché, mäkučké aj na druhý deň, ak náhodou zostane, iné už pár rokov ani nerobím, vyskúšaj 😉
Cesto na pizzu bez kysnutia
1 kg hladkej múky, 1 kyslá smotana alebo biely jogurt, 1 droždie, trocha soli a cukru, 1 dl olej a a 3-4 dl mlieka
Urobím si klasicky kvások (mlieko, cukor, troška soli, droždie/, keď vzíde, pridám ho do múky, smotany a oleja+mlieko podĺa potreby, cesto je vláčne, nelepí sa, a hneď ho dávam na plech, obložím podľa chuti a upečiem. Z tohto cesta sú výborné aj škoricovníky, plnené rožky a pod... 😉