Čo ešte stihnem upiecť pred Vianocami?
Ahojte, dnes som robila linecké, crincles, makové linecké, orechové rožky. Čo sa dá upiecť ešte cez týždeň? Môžem koncom týždňa už robiť marlenka guľky, či ešte nie? A šuhajdy plnené orechovou plnkou prosím kedy urobiť aby neboli staré? A čo je ešte také trvanlivé, že mi vydrží keby som robila tento týždeň prosím? V pondelok ideme s mužom dvomi autami pre rodinu 600km, budú u nás prvý krát na Vianoce a chcem mať veľa napečené. Muž má 7 miestne auto, privezie seba a 6 členov a ja mám klasika 4 miestne, takže priveziem svokrovcov a ešte prababku. A chcem mať dovtedy napečené. Je mi jasné, že čerstvé zákusky nebudem mať, lebo nestíham, tie možno poriešim 25,12, a hodím niečo na plech. Ale oni sú dobrí papáčikovia všetci, tak nechcem mať proste málo. Celý týždeň mám čas piecť, nakoľko som v práci našťastie len do tretej. Ďakujem veľmi veľmi za rady, chcem, aby sa moji hostia cítili dobre a s plnými bruškami.
@januska12323 Pýtala som sa, že oni zjedia všetko. Švagor sa teší na punčák, ten budeme robiť na štedrý deň ráno spolu, on je vyučený kuchár, takže mám pomocníka aj na Vianočnú večeru. No chcela som niečo také chutné ako prídeme domov. Po tej dlhej jazde budeme aj unavení s mužom, tak nech niečo je nachystané.
Ja sa chystam este na pistaciove linecke
Kup urobene platy na laskonky zrob plnku a mas dalsi kolac, kavove zrna, grilazky su tiez jednoduche
A bud vinove alebo slahackove vykrajovane
@taktotedanie kde sa prosím ťa dajú kúpiť pláty na laskonky?
@motogirl699 ja som kupovala v tescu , mali aj tie velke klasicke velkosti a aj take malicke
Ale videla som aj v kauflande
@taktotedanie aha, skúsim pozrieť, ďakujem. Manžel miluje laskonky strašne, ale netrúfam si ešte ich spraviť, tak skúsim to aspoň takto poriešiť. Na Vianoce má ešte aj narodeniny, tak by som to nejako vyskladala do "torty"
@motogirl699 aj v jednote maju
Ja mam upecene medovniky, 3 druhy lineckych, vinove kolieska, medvedie labky a vanilkove rozky. Este si upeciem v tyzdni platy na marlenku, den pred Stedrym dnom len urobim krem a naplnim. A urobim stedrak.
Ja teda nie som žiadna vychýrená pekárska, ale:
- Vopred ešte kľudne môžeš urobiť Vianočnú štólu, alebo medvedie labky, a myslím, že aj grilážky.
- Alebo v nedeľu urob piskotu na kokosové ježe ak to lubite, to viete nakrajat a raz dva obaliť aj 24.12 ráno a nie je to náročná aktivita, cize vies zapojiť akéhokoľvek dobrovoľníka.
- Pripadne vopred môžeš robit aj spodok na parížske rožky a potom už len dokončíš medzi sviatkami.
Ináč by som sa viac asi ani netrápila, predpokladam, že každý z rodiny ti aj tak niečo napecene donesie, ako to už býva.
Medove platy si mozes este napiect, a naplnit neskor. Ja napriklad aj kosicky robim, oriesky, ladkonky a plnim neskor. Ale to je babracka.
Mne ešte chýbajú v tvojom zozname klasické vianočné medovníčky.
@taktotedanie odkedy sa laskonky robia z platov??
Vsetko mozne, niektore robim dva dni pred max , take ako indianky a nepecene gulky
čo sa papreš, zabehni do cukrárne a nakúp zákusky...
ja robieva - nanukové rezy, kávovú roládu, kokosovú roládu, banánovú roládu, medový krémeš, vranovský krémeš, veterník na plech, juhoslovanský krémeš, šatôčky z lístkového cesta, piškótové guľky obalované v kokose, vanilkové rožky, jablkové koláče, štrúdle, ... samozrejme tieto druhy obmieňam, sem - tam napečiem niečo úplne nové.
Uz mozes upiect vsetko.
Suche ..
Ja som upiekla parizske gulane,slo to rychlo,uplne super.
Mam to v krabici a plnit budem postupne,podla potreby...nie vsetko naraz
Inak mam rozne linecke,vanilkace...kosicky pecene vo formickach...
Upiekla som jednu bledu piskotu na uliky,jednu kakaovu na gulky...
Cez vikend budem to linecke plnit a zdobit.ale kludne uz mozes vsetko urobit
Cez vikend este chcem skusit likerove spice...
Ak mas studenu spajzu ci balkon,vsetko vydrui.nemusis sa bat.
A rezy moues aj mrazit,a po castiach vyberat...
Ja mam len vanilkové rožky, medovníky a nezlepene linecke. Crinkles bude robiť v sobotu, lebo sú najlepšie čerstvé a nie je to trvanlivé pecivo, suhajdy, bounty guľky, a kokosovu roládu urobím tiež v sobotu. V pondelok už len snehové loptičky a hotovo. Na sviatky ideme domov k mojej rodine

Opýtaj sa ich čo by si dali.