Čo kupujete a varíte, resp. na čom šetríte ohľadom stravy?
Keďže je všetko až extrémne drahé, zaujíma ma táto otázka ako to máte vy..
Príklad ja chodím na nákup dva krát týždenne, podľa toho čo majú v akcii, niekedy platím za 1nakup 30 eur niekedy aj 50 eur. Nákup v tom sú potraviny, drogéria aj malinovky kupujem všetko spolu. Niekedy aj čipsy a čokoládu keď je v akcii. Takto mesačne miniem približne 350-400 eur.
Varím stále to isté dokola. Mäso kuracie bravčové na šťave, zapečené, vyprážané na xy spôsobov, príloha ryža zemiaky halušky cestoviny zas na xy spôsobov. Polievky, bezmäsité jedlá, múčne jedlá, zeleninové jedlá atď atď. Varím každý deň, dva tri krát týždenne máme mäso, ostatné dni bezmäsité jedlo. Na večeru niekedy rožok chleba salám šunka syr zelenina. Niekedy už neviem čo variť. Kľudne poraďte, tak isto poraďte čo kúpiť aké potraviny ako ušetrit a čo variť. Ďakujem
@nyusika tak klobúk dole, už len na čistiť zemiaky pre 7 osôb je riadna kopa. No ved 0rave,ze tie halušky sú pre mňa najľahšie jedlo, lebo uvarím jedno a do miešať kapustu inému bryndzu je to najľahšie. Alebo obcas jednému dat čisté cestoviny a druhému aj mäso s omáčkou tiež nie je problém, ale keď nechcem, aby starší jedol iba cestoviny alebo iba ryžu tak som v kuchyni o niečo dlhšie. A niekedy mi nenapadne ako urobiť z jedného jedla dve variácie aby to zjedli vsetci
@stevvvka nikdy nečistim zemiaky pre sedem ľudí 😁😁
Max dve porcie na opekané zemiaky - to sú cca tri väčšie zemiaky.Mám niekoľko príloh, časovo to zaberie menej času,ako ošúpať zemiaky pre sedem ľudí .
Zelenina sa v rúre pečie sama, tzatziky sú brnkacka, salat z cerstvej zeleniny zamiešam tesne pred podávaním jedla.
Mäso buď minútkove, alebo pečiem kura - to sa pečie v rúre samé
@lauriik luxus je 1400, nie 400 😃
@babulkomale veru my sa ani do tych 1400€ asi nezmestime 😏 Ale zase mame slusne prijmy, nastastie 🙏

@stevvvka veď to už je najmenej, halušky zmiešať každému s niečím iným.
Proste vec zvyku, ja tiež barom c variácií, ale ja proste to varenie nejak neprežívam.
Proste niečo uvarím
A tak varím dosť často pre sedem a viac osôb.