Čo môžem dať papať dievčatku, keď nemôže nič mliečne?
Ahojte, 7 ročne dievčatko je alergická na mliečne produkty, a neviem co by som jej mohla navariť, nikdy som s tým nemala ešte skúsenosti.
Poraďte, co by som jej mohla tak dat, aj take niečo ako olovrant, raňajky, obed
Vďaka
normalne jedlo, len nahradit zivocisne mlieko rastlinnym. kupis uz aj bezne v potravinach. tak isto rastlinne jogurty, smotany, masla,...
A nie sú potom tie jedla take riedke? Mam na mysli napr ak by som spravila puding
Kukni si moj album a ked sa ti nejake jedlo zapaci, napis mi poslem ti recept. Je v nom vsetko bezmliecne 😊
Podľa toho, čo má rada. Pozri zloženie pečiva, v niektorých je mlieko, niekde nie. Môžeš upiecť nejaký koláč/bábovku, spraviť ovsené kašu s rastlinným mliekom a ovocím. Na obed nejaké mäso, ryžu, zemiaky, rôznu zeleninu, polievku... Chlieb vo vajíčku. Z kupovaných vecí napr Lotus keksy, niektoré Manner, Koka keksy, Oreo...
@vasjar zemiaky mäso zelenina.... Ryža .. cestoviny... Paradajková omáčka... To vážne nevies čo navariť?
Najskôr si zistí či je alegicka na laktózu alebo každom. Bezlaktozové mlieka sú živočíšneho pôvodu.A ak na každom tak potom iba rastlinné

@vasjar nahradit mlieko ovsenym alebo mandlovym a moze vsetko co varis pre seba len treba nahradit