icon

Čo môžem dať papať dievčatku, keď nemôže nič mliečne?

vasjar
2. feb 2023

Ahojte, 7 ročne dievčatko je alergická na mliečne produkty, a neviem co by som jej mohla navariť, nikdy som s tým nemala ešte skúsenosti.
Poraďte, co by som jej mohla tak dat, aj take niečo ako olovrant, raňajky, obed
Vďaka

moni106
2. feb 2023

@vasjar nahradit mlieko ovsenym alebo mandlovym a moze vsetko co varis pre seba len treba nahradit

chillibubble
2. feb 2023

normalne jedlo, len nahradit zivocisne mlieko rastlinnym. kupis uz aj bezne v potravinach. tak isto rastlinne jogurty, smotany, masla,...

vasjar
autor
2. feb 2023

A nie sú potom tie jedla take riedke? Mam na mysli napr ak by som spravila puding

luccija
2. feb 2023

@vasjar alpro, kokosové jogurty, smotanu..v Bille, Kauflande majú veľký výber len si to doteraz nepotrebovala, tak si si nevšimla.Mandlove mlieko, kokosové, ryžové...

martul
2. feb 2023

@vasjar absolútne nie, v obchodoch je teraz obrovský výber rastlinných produktov. Mlieko, maslo, syry, jogurty.....zober dcéru nech si aj ona vyberie, čo by jej chutilo

viestta
2. feb 2023

@vasjar porad sa s jej rodicmi, oni najlepsie vedia co moze a co nemoze jest aj co bezne jedava

liv1
2. feb 2023

Kukni si moj album a ked sa ti nejake jedlo zapaci, napis mi poslem ti recept. Je v nom vsetko bezmliecne 😊

thereisabear
2. feb 2023

Podľa toho, čo má rada. Pozri zloženie pečiva, v niektorých je mlieko, niekde nie. Môžeš upiecť nejaký koláč/bábovku, spraviť ovsené kašu s rastlinným mliekom a ovocím. Na obed nejaké mäso, ryžu, zemiaky, rôznu zeleninu, polievku... Chlieb vo vajíčku. Z kupovaných vecí napr Lotus keksy, niektoré Manner, Koka keksy, Oreo...

gertrudaosem
2. feb 2023

@vasjar zemiaky mäso zelenina.... Ryža .. cestoviny... Paradajková omáčka... To vážne nevies čo navariť?

ada85
2. feb 2023

Najskôr si zistí či je alegicka na laktózu alebo každom. Bezlaktozové mlieka sú živočíšneho pôvodu.A ak na každom tak potom iba rastlinné