Čo na raňajky?
Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....
Sojove mlieko ma 6gramov cukru a kravske ma 12 gramov cukru. Sojove mlieko chuti sladsie ako kravske....a ovsenne vlocky so sojovym mliekom su mnamka ako vysitaaaaaaaaa 😎
@dominikuska Moj otec vyliecil svoje zaludocne bolesti so "surovym zemiakom". TIez sa priklana k teorii, ze strava je najlepsi liek pre zdravie.
Moj otec okrem vitaminov este nikdy nebral ziadne lieky....
Jeden krat, ked mu trhali zuby...tak si dal nejake upokojujuce tabletky.
Ja sa k takej super zdravej vyzive ale nemozem dopracovat...mam rada aj zle veci... 😎
@katecameron ja cerpam tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23954
@dominikuska dakujem za tvoj prispevok
@bastilly takze ten Mudr. dietolog ti poradil prikrmovat od 3. mesiaca, ci to bola ta slanina co ti poradil? Myslim, ze si tu pekne zneuzila a znevazila toho lekara.
@traktor - to je super, to si ukladam 😅 U nas co sa tyka natierok velmi nebodujeme, kedze deti maju radi delenu stravu - rozumej na tanieri krajec sucheho chleba, lyzica dzemu a kus masla - vsetko osobitne. No ale hlavne, ze su zdravy, ze ano 😀 Natierky jedia prosim pekne lyzickou a zajedaju chlebom 😅 Ale miluju rybacie a tvarohove asi na kazdy sposob, tie robime casto 🙂
@traktor dik urcite prestudujem
Baby, pisete tu o sojovom mlieku....ja som si ho kupila raz a bolo to nieco velmi zvlastnej nedefinovatelnej a zlej chuti a potom som tomu uz nedala sancu. To som si len kupila zle sojove mlieko? Alebo ako? Je to tak ako s olivami, ze si na to najskor treba zvyknut a az potom to chuti?
fuha čo sa tu dialo? same zmazané príspevky.
@anjelicek26 mňam vyzerá to chutne, skusim pohľadať🙂 Jahody a sotanu by som jedla každý deň
@dominikuska ano viem o tom ako ju vyliecil, viem jeho postoj k stravovaniu a k prikrmovaniu sa v 3.mesiaci vyjadril takto ako pisem, samozrejem nie u kojeneho dietata....podla mna je super, a chcela by som sa stravovat ako to ucil, no nedokazem , zas neuznavam niektore jeho pristupy, bol niekolko rokov fruktanom , aspon tak nam to vravela ina lekarka, co nas ucila, neviem co je na om pravdy,a neviem co by povedal na parky urcite nie 🙂 ja som sa ho pytala len na prikrmovanie....
@alenka600 - alpro soya chuti nahodou super, este mas alternativne ryzove, orechove, ovsene mlieko, je to uz super vyber. Saska napriklad pred jogurtom z KM da prednost sojovem od nich. Su fakt chutne.
Mna napr. nerobi dobre surova strava, ze cely den, by som to jedla, tak by ma z toho bolel zaludok, zjem kazdy den nieco surove, napr paradajku, uhorku, ladovy salat, salat z mrkvy, avokado, papriku, atd... ale nedokazala by som to jest ako kazdy chod a polievka je pre mna zaklad, bez polievky by som asi neprezila 😖 , dnes som spakovala zo 5 tanierov, zato druhe som nejedla 😀
juj no bryndz lubi velmi, ale na ranajky mi ju velmi nechce....
@anjelicek26 tak ja tomu este dam sancu teda 🙂
inak vo vseobecnosti - pisalo sa tu dost o musli a vlockach a tak - zacinala som jogurtom s musli, potom som zjemnila na mlieko s musli, potom mlieko uz iba z vlockami a teraz si davam vlocky (ciste vlocky, nie ochutene), zaliate vlaznou vodou len tak aby sa napili, trosicku medu, kusky cerstveho ovocia, ked nemam ovocie, tak hociake orechy, oriesky, kokos. Mozno to niekomu znie divne, ale je to vazne chutne, len si treba zvyknut 🙂
@alenka600 - jj aj tak je to chutne, ja si casto robim takyto porrige rano len to povarim a ovocie pridam az potom ;) Ja potrebujem rano akosi teple jedlo ako prve do zaludka 😅
a napr tazko mi je aj z akychkolvek orechov, to dokazem zjest tak max napr 3 vlasske orechy
@bastilly on bol vo svojich liecebnych postupoch extremista, ale zeby nakazal zdrave trojmesacne babetko krmit zltkami mi nejako nejde dokopy. Pokial je zdrave anic mu nechyba tak naco zavadzat do prikrmov zltok kazdy den ked sa odporuca 1-2 tyzdenne a aj to tusim okolo 8 mesiaca??
A na margo parky, su parky co maju obsah masa okolo 90 percent ( daju sa kupit v metre) to aj tie su zle?? raz za cas ( 2 krat do tyzdna? )
@dominikuska obsahuju nejake percento masa, ale masom sa to nazvat neda, ide o rozne zvysky ktore nazyvaju masom (napr. koze a ine zvysky), , okrem toho su v nich koreniny, slanina, muka, rozne zahustovadla, sol, farbiva, Ecka, konzervanty, stabilizatory, rozne ochucovadla a prisady (neuvadzaju ake, hlavne ze prisady...).... ktovie co este je neuvedene v tych prisadach.
@hajanka takze zbohom parky 🙂 Z tych jedinych parkov mi nieje tazko, som fakt cakala ze to co je napisane na obale tak to tam aj bude 😠
Baby...tu je recept od mojho otca, co ma naucil jest ovsenne vlocky...KEd vam toto nebude chutit, tak uz vam ovsenne vlocky nikdy nebudu chutit 😉
Do misky si date asi pol salky ovsennych vlociek (suche, obycajne vlocky)
Do vlociek primiesate asi za malu hrst suchych hrozienok (podla chuti, viac hrozienok viac sladke)
Polejete sojovym mliekom (aj ked nepijete sojove, nevadi....) aby boli vlocky uplne poliate a pod hladinou mlieka.
Toto vsetko urobite pred spanim. Premiesate, misku zakryjete tanierom alebo nejakou pokrievkou.
Rano vsetko opat premiesate. Po mlieku nezostane ani stopy, zato miska bude plna chutneho jedla, ktore vas zasiti az do obeda.
Ja som odvtedy zacala pit aj sojove mlieko.....
Mojmu synovi to chuti velmi....dcerke este nie, ale budem skusat...

@bastilly sorry musim reagovat na toho lekara. Fakt je to Mudr Koslik? Doktor ktory sa venuje alternativnej medicine? Neviem ci este uci, ale mna ucil klinicku dietologiu a urcite mal iny pristup k stravovaniu ako opisujes ty. Styri roky nam v skole hovoril o tom ako vyliecil manzelku s rakoviny pomocou surovej stravy. Je mi velmi divne, zeby ti odobril taketo stravovanie.