icon

Čo na raňajky?

bastilly
7. máj 2012

Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....

bambola
7. máj 2012

@irriss sa mi bude snivat o parkoch a slanine 😀

bastilly
autor
7. máj 2012

ok asi vas velmi pohorsujem ,ale prajem Vam aby ste si na mna spomenuli opar rokov,ked sa na kadeco pride....🙂 rusim temu nech ste stastne🙂 nebudem POHORSOVAT scitane matky🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

@irriss ano mas pravdu🙂

bobocka
7. máj 2012

@bastilly takze ty ako alergik popieras,ze alergie mozu vzniknut mimo ineho aj nespravnym zavadzanim potravin do stravy?

bobocka
7. máj 2012

@bastilly mozno ty si spomenies na nas ked budes alternativnou medicinou preliecovat alergie svojich deti 😔 kiezby som nemala pravdu

irriss
7. máj 2012

Ja mam tak vykulene oci, ze jsem asi prisla o vicka...

a jeste nam prajes "zle"..no to je sila..i odvaha.
Devcata, loucim se..🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

ja vam prajem zle sa preber a vrat oci do svojich jamiek ....

irriss
7. máj 2012

@bastilly
A toto je co?
Zelanie: vel'a zdravia??
citace- okopirovano:
@bastilly ok asi vas velmi pohorsujem ,ale prajem Vam aby ste si na mna spomenuli opar rokov,ked sa na kadeco pride....rusim temu nech ste stastne nebudem POHORSOVAT scitane matky
Dnes o 01:48 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • •

bambola
7. máj 2012

ja tu stale sice melem o tom istom ale to, ze odrezky zo sadla, prasacie usi a chvostiky a paprcky a analiky.... su zdraviu prospesne urcite nezistia.

a idem spat aj ja. dobru

irriss
7. máj 2012

@bambola 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
dobrou 🙂 a krasne sny bez parku.. 🙂

bastilly
autor
8. máj 2012

ano ano analiky su dobre na zuby a usi na oci , tak papajte...

bobocka
8. máj 2012

@bastilly teraz vazne.ziadna z nas asi nemoze povedat,ze stravuje dieta podla tabuliek.ja nie.moj ochutnal uz kadeco ,ale su hranice za ktore nejdem.slanina,parky,spekacky,klobasa,pikatne jedla,umele sladene napoje...je toho vela co nemienim malemu v pekne dlhej dobe na tanier dat.je hlupost sa ortodoxne drzat tabuliek ,ale takisto je hlupost ich totalne ignorovat.

bastilly
autor
8. máj 2012

ja som clovek mierumilovny, ale nemam rada,ked niekto vyryva, pytala som sa len na inspiraciu co davate detom jest...zvrhlo sa to ako sa to zvrhlo,e to kazdeho vec co dietom davamne sa nepaci to ,inemu ine...aj tak mi nazor nikto ezmeni a uz vobec nie tabulka ci kniha🙂 dobru noc

bambola
8. máj 2012

@bobocka tabulky? 😅 normalne s rozumom, malym navodom a da sa 😉 nie? tiez kupujem podla mojho svedomia zdrave a cerstve veci, ak sa da tak na trhu ak nie je moznost tak v hypaci. co uz 😔 a presne sa vyhybam veciam co si vymenovala 🙂
Decka maju cas, este si uziju 🙂 Nepotrebujem aby sa potom moje 10rocne dieta liecilo na vysoky tlak (obezitu....a pod)

a uz fakt kuš 😀 dobru

bambola
8. máj 2012

@bastilly a co, mudr koslik nepise tabulky a knihy? 😉

bobocka
8. máj 2012

@bastilly no ved rady si aj dostala.nemozes sa ponosovat,ze ti nik neporadil co malemu dat.ja osobne som ti napisala niekoko prispevkov ohladom tipov na jedlo.lenze tema jedlo sa rozvinula a kedze si jedna z velikanskeho mala matiek,ktore stravuju dieta ako ty stravujes to svoje,tak si nemohla cakat,ze ta vsetky za to potlapkame po pleci.je to tvoje dieta a nik nema pravo ti do toho nic hovorit.ja som sa nesnazila svojimi prispevkami do teba rypat,ale fakt mi to nejde do hlavy,ze taketo zavadzanie potravin a taketo zlozenie potravin je podla teba ok pre male dieta .a este ti to nejaky mudr odobril.fakt som sa s takym niecim nestretla a ja sama to nepovazujem za spravne.ale ty si matka,teba vobec ale vobec nemusi trapit co si o tom myslime my.ide o tvoje dieta,nie o nase.tak ako tebe sa nepozdava to ako krmime deti my,tak mame aj my pravo na svoj nazor ohladom tvojho krmenia dietata.ci nie? ty mas vlastnu hlavu,krm si svoje dieta ako chces,mas na to plne pravo.ja by som od teba ale radu nevzala.prepac tu uprimnost 😖

usiko
8. máj 2012

@bastilly no, tak asi preco tvoj syn pyta len toto? lebo asi nevie, co je to zdrava chutna strava...sorry ale parky by som nejedla ani ja...ani slaninu, piskoty, klobasy a podobne sajrajty...a prazenicu na ranajky? to tak na zabitie energie....jasne za sa do teba dievcata hned obuli, ked citaju, co davas synovi....a chce to asi preto, lebo si ho tak naucila...dieta nema co jest parky...v parkoch je najhorsi odpad co si mozes pomysliet...to preboha nic necitas? su take skvele alyternetivy na ranajky..napriklad pomixovane ovocie s pomletymi vlockami, semienkami, orechami.....jogurt s tym istym, kuskus s pomixovanymi ovocim a semienkami, vlockami, orachami..celozrnny /slatinsky/ chlieb s masielkom a napr. detskou hydinovou snunkou /minim. 80 percent masa/ a zeleninou....no ale uz je neskoro, ked je chlapec nauceny......

rozdiel medzi parkami a detskou sunkou? v parkach je pomlety vsetok sajrajt, a necudovala by som sa keby aj potkany co spadli do kadi, vsakze///nevravim ze nie su aj kvalitne parky ale pomleta zmes je pomleta zmes.......detske kvalitne sunky maju ciste maso a pridana je jedla sol, nie dusitanova...takze im tak neskodi..nevravim, ze sunka denne, ale kedy tedy moze byt...tiez rozne natierky na celornny chlebik..moznosti je milion ale to si mala chlapca naucit na zdrave veci....

jo a aj vdaka takymto navykom stravovacim ziskanym v utlom detstve si vychovavame dalsieho potencialnehopacienta s nadvahou, hypertenziou, vysokym cholesterolom a tukmi......a potom sa mamicka bude stazovat ze preco je jej syn 20 rocny taky tucny a chory...no ved preto, ze je tak ako je........som sa nechala uniest ale je mi luto takychto deti......

digysa
8. máj 2012

Ja som sa tu skvele pobavila......myslim si, ze keby sme mali ranajky, ako sa tu opisuju....slanina, prazenica, parky - kazdy den, tak by nas asi kleplo.

A ze niekto nemoze stravit ovocie? 😀 😀 To je dobre....

Ovsenne vlocky, mlieko, cerealie, jogurt, musli, musli tycinka, toast, vajicka na tvrdo raz za tyzden, banan, ovocna miska s jogurtom, Maslovy chlieb s morcacou sunkou, Chlieb s maslom a madom, waffles s jogurton a jahodami.....
mam pokracovat?

Parky kupujem- ale specialne, organicke, plnene kuskami masa, ziadna pomleta kasa. Ale tie ma aj cosi stoja.... 😝 Obycajne parky si obcas kupi muz, ked som mimo domu, lebo chudak nevie varit... 😅

Niekto sa tu snazi, aby vlastne deti zazili infarkt uz pred 40-kou....co? 😅 😨 😒 😖 😀

kaja73
8. máj 2012

U nas fici na ranajky ovsena kasa,psenova kasa,chlebik s natierkou,avokado mixnute s bananom a ryzovym mliekom ochutene javorovym sirupom a karobom,chlebik vo vajicku s olivovym olejom-viacmenej toto mu striedam.

kukujka
8. máj 2012

ha sa bavim tu na niektorych tabulkovych maminach ja radsej teda ani nejdem pisat co zvyknem davat mojej 11mesacnej lebo by som zas bola najhorsia matka na svete

karinka2105
8. máj 2012

v kazdej teme co je tu na mk,kazdy len osocuje,robi sa najmudrejsi,ona cchela poradit co mu ma dat nie kazne od vas 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
moja tiez jedava parky,aj prazenicu,keby jej mam davat na ranajky ovovcie a jogurt,tak mi je do pol hodiny hladna...
ved ja sama uz neviem tiez co vymyslat aby mala stale nieco inee,jogurt a ovocie ma na desiatu nie na ranajky,ranajky pokial viem su zaklad dna

xenicka13
8. máj 2012

@bastilly vianocka maslo dzem alebo med plus granko to by jedli moje deti kazde rano 🙂

dadica
8. máj 2012

@karinka2105
Je to fakt, že niektorí ľudia si svoj názor bez náznakov nadradenosti a bez pocitu, že majú patent na zdravú stravu a život nevedia povedať. Názor sa dá povedať slušne a nie útočne a povedať, že niekto chce, aby jeho dieťa malo infarkt v 40 sa mi zdá už trochu moc. My na raňajky tiež mávame väčšinou obilninovú kašu s ovocím, ale raz za čas dať dieťaťu praženicu alebo párky určite nie je koniec sveta.

gangulienka
8. máj 2012

moja starsia na ranajky pije len kakao potom papa az v skolke....mladsia ranajkuje acidko alebo jogurt a potom jablko alebo banan...a raz za cas ked je starsia doma alebo su chore si spravime parky alebo prazenicku alebo palacinky....moje baby sa myslim stravuju zdravo kazdy den jedia jogurty vela ovocia vzdy obeduju zeleninovu polievku a ked si raz za cas daju kusok parka alebo lizatko ci kusok cokolady urcite sa im nic nestane....aj vcera som starsej dovolila kupit chipsy viem ze papa zdravo a ked si raz za sto rokov na to spomenie urcite jej to neuskodi ved to nepapa kazdy den ani tyzden...uz horsie ze mladsia si dala tiez to az tak nadsena nie som ale aspon som jej poolizovala tu sol 😀

dadica
8. máj 2012

@usiko Mne je skôr ľúto ľudí, čo si stravu povýšili nad všetko... a nie je nič horšie ako zomrieť zdravý 😀

norwayka
8. máj 2012

HEhe, mala by si sa prestahovat ku nam (Norsko), tu vsetky deti jedia parky a v lete cele norsko aj strojnasobuje spotrebu parkov (grilovacia sezona). Je to pomaly narodne jedlo 😀 Ale tak zase u nas su fakt kvalitne parky. Ale tu sa jedavaju na veceru. Moj maly miluje syry, dokonca aj plesnivy (to ma asi po mne, lebo manzel by to v zivote do ust nedal). Sunka, syr, vajicka, fazulky v rajcinovej omacke, pasteka (u nas sa predava domaca pecenova, nie z konzervy), jogurt, cerealie s mliekom, sojovu pomazanku, rozne syrove pomazanky. Vzdy ma na tanieri kopec cherry rajciniek alebo rajcin, papriku, uhorku, ale najviac miluje rajciny. Ja dzemy vobec nedavam ani ziadne sladke peciva, ani to moc u nas nie je. Davam celozrnny chlieb. Ovocie ma pocas dna, miluje jahody, hrozno, banany, jablka, pomarance. Ale tiez, jeden den moze zjest pol kila hrozna a potom tyzden nechce. Striedaju sa mu chute. Joj a zabudla som samozrejme rybky: tuniak a makrela v rajcinovej omacke (tu su uplne uzasne).

karinka2105
8. máj 2012

@dadica moja by obilnu kasu zase nezjedla,ani cerealie,skusala som jej davat..mne osobne to tiez nesmakujee 😀 😀
a sunku jest kazdy den,mne by to liezlo krkom
kazde dieta lubi nieco inee...a infarkt mozes dostat aj v 25,a zo stravy to nebude...alebo mozno aj hej,ale co dnes je zdravee,ved ani to ovocie nie je 100% bez chemikalii,a kase a neviem co inee ved vkazdom jednom su ecka,konzervanty a neviem aky humus...
tak niektore sa tu nehrajte na hrdinky,ze ako dobre a zdravo sa stravujetee

dadica
8. máj 2012

@karinka2105 Ja si myslím to isté. Jablká sa striekajú aj 20 x, kým ich pooberajú. Všetko s mierou a so zdravým rozumom. A že teraz má dieťa rado párky alebo chlieb s medom neznamená, že to bude tak celý život. Ale útočnosť s akou tú niektoré matky dávajú rady je typická pre určitý okruh ľudí s určitými stravovacími návykmi. Napr. moja švagriná je vegánka a tá keď vidí, že niekedy dám malému napr. biely rožok , tak ju ide vykotiť. A keď sú náhodou deti choré, tak to je určite z toho čo jeme.

norwayka
8. máj 2012

JAj, este som ti chcela napisat k tym vajickam. Najnovsie vyskumy u nas (Norsko), ale aj USA a v UK vyvracaju famu, ze vajicka su skodlive. Sice obsahuju choresterol, ale ten nema taky vlyp na choresterol v krvi ako sa myslelo. Praveze teraz odporucaju vajcia ako cast spravnej a zdravej zivotospravy, ale samozrejme, ze mas mat vyvazenu stravu. Ani nehovoria, ze kolko vajec je maximum. Vajce je praveze vitaminova bomba s 12 vitaminmi a 8 mineralmi a dalsie superlatky, nejdem to tu rozpisovat. Tak len tak, ohladom vajca. Moj syn tiez miluje vajcia.

hajanka
8. máj 2012

@bastilly no to je sranda, tvaroh odmietas kvoli vysokemu obsahu bielkovin a od 4. mesiacoch mu pounukas vajcia 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 Pribinacka a pod...?
nehnevaj sa, ale ------------------
zltok sa odporuca zavadzat do prikrmov 1x tyzdenne min. mesiac po zacati zeleninovych prikrmov a to na streidacku s maskom

ako @aduskatt napisala, zaujimave je, ze toto vsetko mate za sebou a on teraz nechce jest 🤐 cim to asi bude???

bastilly "ja s nim nemam problem co sa tyka zeleniny, len ked sa ho opytam co si prosi tak je to parka alebo vajicko, ja len hladam napad na nieco co mu zachuti ,nehovorim, ze som bezchybna,ci dokonala, urcite nie"
Dnes o 01:23
a ty sa cudujes ze len to chce, ked si mu to ponukala od 3och mesiacov? ako si ho naucila, tak ma. Trebalo zacat zdravsie a rozumnejsie prikrmovat, nemuseli by byt teraz taketo problemy s papanim, ze nic ine nechce.
Takmer kazde dieta preferuje viac to co mu lepsie chut, ci uz su to parky (my to volame humus), alebo sladky umely Pribinacek, nemozes mu teraz zazlievat, ze uprednostni prave to.
Slaninu naskrabanu? 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 😕 😕 😕 😕 😕 😕

Vies, je to tvoja vec ako a co so svojim dietatom robis, ALE sa tu nestazuj a necuduj, ze nechce jest nic ine.
Skus sa nad tym zamysliet.