icon

Čo na raňajky?

bastilly
7. máj 2012

Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....

bastilly
autor
7. máj 2012

@bobocka praveze ak to pojde dalej takto knizne tak deti nebudu vediet zut :D pre dieta je to prirodzene, opytaj sa rodicov ,kedy ta prikrmovali...my sme na pol roka jedli uz skoro vsetko :D

irriss
7. máj 2012

@bastilly

staci se podivat nasim "predkum" na chrup a zjistime IHNED jake je jejich zdravi - "zkazene spatnymi navyky"

Chrup je odraz naseho zdravi 😉 i stravy

bobocka
7. máj 2012

@bastilly vies,ale z toho co pises si musis uvedomit,ze davas dietatu jest veci od buka do buka a teraz mas problem,ze nema ani rok a pol a poriadne ti nic nezje.asi tam vsetko nebolo v poriadku ked teraz na stravu takto reaguje.to neber ako kritiku,kazda sa ucime a ani ja a ani ziadna z nas si nemoze povedat,ze je vzorova matka,ja teda iste nie,ale ja napriklad nemam vobec problem s jedlom u maleho a to som sa nikam neponahlala a davala som si pozor co a kedy mu do jedalnicka zavediem. dieta ma cely zivot na to aby ochutnalo sprostosti co trh ponuka.kym je male,tak to mame v rukach my,preto sa musime starat,aby ten zaklad v aspon prvych troch rokoch bol najlepsi a nebuchat do jedalnicka veci len tak.teba si uvedomit,ze ide o malinke brusko,ktore si musi na potraviny zvykat.

bastilly
autor
7. máj 2012

a ver,ze prikrmovanie v 3.mes.nie je nic zle🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

@irriss tak neviem akych predkov mas namysli ,a ale take 2 generacie mali 1000x lepsi ako dnesne generacie ...teraz su mostky bezne v 20 rokoc

bastilly
autor
7. máj 2012

@bobocka ja s nim nemam problem co sa tyka zeleniny, len ked sa ho opytam co si prosi tak je to parka alebo vajicko, ja len hladam napad na nieco co mu zachuti ,nehovorim, ze som bezchybna,ci dokonala, urcite nie

bobocka
7. máj 2012

@bastilly nesuhlasim.moja stara mama mi dala v polroku zut kozku zo slaniny ked sa mi prerezavali zubky 😲 ked mi to povedala,tak ma skoro kleplo.to,ze moji stari rodicia a rodicia neriesili moje stravovanie este neznamena,ze rovnaku chybu urobim aj ja pri svojich detoch.moja mama nemala najmensi problem s dojcenim,mlieka mala tolko,ze si ho musela odstriekavat do umyvadla a aj tak ma v troch mesiacoch uplne bezdovodne tresla na sunar.vtedy bol sunar strasne v mode. 😠 to podla mna voobec ale vobec nebolo mudre rozhodnutie co sa tyka stravovania dietata.teda ja si od mojich rodicov a starych rodicov v ziadnom pripade rady ohladom stravovania brat nemienim 🙄

irriss
7. máj 2012

@bastilly
Časné zavádění příkrmu nepřináší dítěti žádné výhody, naopak zvyšuje zátěž ledvin a možnost vzniku potravinových alergií. Dětem do 4 měsíců nepodávejte žádné nemléčné příkrmy ani tekutiny! Výjimkou může být extrémně teplé prostředí, kdy je možné podat dítěti lžičkou trochu kojenecké vody nebo čaj určený pro tento věk dítěte.

irriss
7. máj 2012

@bastilly

Období zavádění prvních nemléčných příkrmů

u nekojených dětí se doporučuje s prvními příkrmy začít od ukončeného 5. měsíce
u plně kojených dětí se doporučuje začít s prvními příkrmy od ukončeného 6. měsíce

Pokud dítě projevuje velkou touhu po jídle, natahuje ručičky, polyká naprázdno, dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat, je možné začít o něco dříve (maximálně však o 1 – 2 týdny).

Při zavádění prvních nemléčných příkrmů je důležité, aby děti byly již psychomotoricky vyzrálé. Předčasným zavedením příkrmů dochází ke snížení objemu vypitého mateřského mléka nebo kojeneckého mléka a je ohrožen zdravý vývoj dítěte. Projevuje se to tím, že dítě neprospívá, trpí průjmy, zvrací a může dojít k rozvoji alergických onemocnění.

Rozhodující faktory pro zavádění prvních příkrmů:

kojené dítě saje minimálně 8 - 12x za 24 hodin
nekojené dítě má hlad, i když vypije 900 - 1000 ml mléčné výživy za 24 hodin
dítě udrží hlavičku ve vzpřímené poloze
dítě umí sedět s pomocí nebo samo
dítě se zajímá o potravu, kterou konzumují ostatní lidé kolem
dítě má hmotnost nad 6 000g

bastilly
autor
7. máj 2012

@irriss tak s tymito blabolmi na mna nemusis, presne to som hovorila, knihy Ti vychovava dieta?:D

irriss
7. máj 2012

@bastilly

Podle meho by tuto temu meli smazat, protoze to nekdo muze pouzit jako "RECEPT"

Tvuj priklad je nevhodny a muze uskodoit😉

irriss
7. máj 2012

@bastilly
Knihy mi pomahaji, ale zdravy rozum rozhoduje. 😉
Byla jsem poprve maminkou v 18ti letech...ale toto je pro mne sci-fi 😉

bobocka
7. máj 2012

@bastilly este si neodpovedala,ze ci ti pediatricka odobrila prikrmovanie v 3 mesiacoch.lebo mne rozum neberie,ze studovany clovek ohladom deti,chorob,vyvoja atd atd by taketo nieco matke poradil. 🙄

bastilly
autor
7. máj 2012

@bobocka aj moj maly dostava sem tam naskrabkanu slaninku ,stipkuje to super na zaludok....a to som ani nepocula,ze kozku na zubky, podla mna je to dost slane....my sme davali petrzlen,

bastilly
autor
7. máj 2012

@bobocka a nie len ...mala som o stastie, ze ma ucil doktor ,ktory je zaradeny k osobnostiam SR,a ten sa k tomu priklana uplne ze normalne....hoci on je pre mna iny extem zopar rokov bol fruktanom:D ,ale je to hlavicka co sa tyka dietologie a stravovania

bobocka
7. máj 2012

@bastilly slanina je akurat ta tazka na zaludok a nie dobra.zbytocne zatazis male brusko.to kto ti tieto veci radi?

bobocka
7. máj 2012

@bastilly noze sa pochval s tym dobornikom na stravovanie.ked je to taka kapacita,nebude ti robit problem sa o jeho meno podelit.nech poradi aj nam 😀

irriss
7. máj 2012

sakra..zacina to byt napinave...takto jsem ponocovala naposledy na Silvestra..
to jmeno si nenecham ujit😉

bambola
7. máj 2012

jaaj, nema tu na toto nervy 😀
inac ja poznam viac mamiciek co zacali prikrmovat v 16.tyzdni a deti maju dnes problem s papakanim 😉 ale aby ste nepovedali poznam aj take co papkaju normalne 🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

@bobock mysli si co chces, nenaskrabem mu jednu misku slaniny, to sa daa ako liek , na spicku nozika...ale to je kazdeho vec..nie? nam to pomaha, a vela takychto ra mam od liecitelov,kedze sama som tazky alergik a mam (mala som) strasne problemy s ekzemom,nastasie teraz som uplne bez anthistaminik,spreyov a probiotik, vdaka tymto babskym radam...

irriss
7. máj 2012

@bambola
ale 16.tyden neni 3.mesic;-)

bambola
7. máj 2012

cim dalej tym viac som si ista, ze si neprisla po radu ale prezentovat tvoj zivotny styl, resp. styl akym treba krmit deti 😔

bastilly
autor
7. máj 2012

kludne je to Mudr.Košlík...

bambola
7. máj 2012

@irriss no jasne, to som este v zivote nepocula aby siel niekto pod 16.tyzden. vsak tie crievka....bez tych vselijakych kolon a potvoriek.... no skoda reci 😔

bobocka
7. máj 2012

@bastilly no myslim si a aj si mysliet budem,ze slanina veru do maleho bruska nepatri.ty ako dospela sa preliecuj cim chces ale musis si uvedomit,ze tu sa bavime o strave maleho dietata.vela rodicov si pletie svoj jedalnicek a jedalnicek maleho dietatka,no treba si uvedomit,ze nase zaludky mali roky na to,aby si na stravu zvykli,kdezto to male brusko sa to len uci.

irriss
7. máj 2012

@bastilly
Pises, ze jsi tezky alergik, prave v tech clancich, co jsem Ti sem davala, se pise, ze casne podavani prikrmu zpusobuje alergii.
Takze jsou to nakonec i mudre knihy pre teba..jen ti potvrzuji, ze to bylo spatne, tak proc pokracujes i se tvym ditetem, kdyz na tobe se "nevhdna strava" podepsala tezkou alergii?
Aby kdyz bude Tvoje dite velke, vyhledavalo lecitele?
Neprijde ti to zbytecne? Vzdyt tomu muzes zabranit uz ted..tim, ze se vyhnes CHYBAM, co Tobe zapricinily nemoc 😎 😖 😔

bambola
7. máj 2012

alternativna medicina 🙂

irriss
7. máj 2012

@bambola
ja vidim jinou alternativu: do hajan a zavrit silne oci.. 😉

bastilly
autor
7. máj 2012

@irriss asi vies o alergiach vela... 😉 urcite to pre mna zbytocne nie je....

irriss
7. máj 2012

@bastilly
Vzdyt Ty pestujes alergii. jak "Marjanku"..a vedome..😉 ☹ ☹