Čo navariť svokre?
Ahojte. Svokra ma a prísť na obed a chytá ma panika. Ona je neskutočne strašná. Je to taka ta pravá dedinská tetka (nič proti dedine, tiež som z dediny) ktorá chová kury, prasa, kačky, ovce. Mysli si ze je pupok sveta, že je najúžasnejšia a my jej nesiahame ani po päty.
Veľmi dobre vari a vie o tom. Keď videla co som ja kedy navarila, väčšinou to bolo- malo slané, malo kyslé, rezne majú byť chrumkavejsie a viac vyklepane (tenšie), v tejto polievke musí byť viac octu, k tejto musí ísť chlieb, tieto zemiaky sú málo slané atď atď...kurča varia len lenivé ženy (a takéto ma názory) Ja sa snažím variť dobre ale zatiaľ mi to tak v 60% vyjde dobre a v 40% nie tak dokonale. Okrem toho, ja také tie typické jedla ani až tak neviem,, varím si kuksus, bulgur, quinou s dusenym mäsom a zeleninou.
Chcela by som niečo čo ona dokáže zjesť ale zas tak aby som sa na niečo nehrala (čiže nie rezeň s majonezovym šalátom) - lebo to by určite ofrflala tak ci tak :/
Jaj a zabudla som dodat- nič, ale nič naozaj nič na svete pre ňu nie je dôležitejšie ako jedlo.
No, pre dedinskú ženu, ktorá všetko ofrfle, by som rizoto ani lososa neurobila. Mne napadlo bravčová panenka + hubová omáčka a zemiaky. To je fakt rýchlo urobené a hlavne mäsoooo
@leuska15leuska15 sviečkovú😊
@leuska15leuska15 tak to uplne viem, co zazivas. Nase svokry by si mohli ruku podat :D na oslavu som navarila ozaj dobrý obed,vsetci sme sa zalizovali a svokra len tolko povedala, ze ked je clovek hladny, zje vsetko :D ale po 10 rokoch uz celkom spolu vychadzame :D aj ona sa naucila, ze nie vsetko musi komentovat. to by bolo aj dlhe pisanie... ale inak je velmi dobry clovek, aby to tu nevyznelo inak. Len ma svoje muchy ako kazdy...
K tomu obedu zo skusenosti, pretoze svokra tiez vsetko dochova, dopestuje, ma najlepsie... by som isla do ryby. Ideal z nejakého súkromného odchovu, to by som sa zavdacila a odprezentovala zdrave, skoro domace jedlo. Ak by si isla do klasijy, tak posuvam svokrin oblubeny recept. A fakt velmi chutny. Ak tvoja nepozna,mohlo by jej chutit 🙂
https://varecha.pravda.sk/recepty/skvele-obrate...
Drzim palce 🙂
Slovné spojenie neskutočne strašná je top 😁
Inak podľa mňa nato ideš hlavne ty zle, svokru evidentne nemáš rada, je to cítiť už z príspevku a keď už je aká je, načo si robíš starosti s tým, čo pripraviš, keď už dopredu vieš že bude niečo zle? Urob to, čo rada varíš, čo máte vy s mužom radi, čo sa ti dobre pripravuje a hotovo... Pride na návštevu, keď chce ísť na obed a má vysoké nároky, nech ide do 4* hotela tam možno bude spokojná.. Keby ofrflala, ja by som poznamenala slušne že chcela ona prísť na obed, ale keď jej nechutí, tak nabudúce môžete ísť do reštaurácie... Jednoducho sa nato vyprdni a uvar čo chceš a neber si jej frflanie k srdcu
@katarinkan tento recept poznam cca 30rokov, len povodna verzia je chlp ina.
Tiež mali rodicia prísť na 1.obed. Co variť aby nevedeli ako to ma chutit. Poradila mi starucka suseda - urob bulharske hovadzie rezne.
Obalovanie ako je v recepte po opecenie.
Potom vsak na olej cibulu, koreniny podliat a vlozit rezne. Vody tesne nad mäso. Variť.medzitym som urobila ryžu a šalát.
Rozdiely - hovadzie a dusiť v rajnici.
Ale takto na plechu urobim. Vychytavka 👍
My si so svokrou kľudne aj tu pizzu objedname a dáme si 😂 mám svokru z bytu a nedopestuje a nechová nič nemá kde . Čiže ťažko to porovnať . minule som urobila dukatove buchticky a pekne sa zalizovali nejedli to sto rokov , no my sa často stretávame nemáme 2x za rok slávnostný obed
Alebo ryba - minule som urobila lososa inak ako ona robí a veľmi im chutil , ako aj baby písali vyššie ryba nejaká fajna (hádam nemajú aj chov kaprov doma🙈
@cacianka ja robim v janskej mise, sikmo naukladam na seba aj 20 kusov. Najradsej mam zo stehna, svokra zas oblubuje krkovicku Ja mam recept zapisany, toto som skopirovala prvy, co mi naslo plus minus rovnaky 🙂 podavam so zemiakmi. Rychle a chutne. Mnam :D
@leuska15leuska15 ako to dopadlo? Uz bola na obede?
Inak stranka
www.bonvivani.sk
Ma skvele recepty s presnymi postupmi a take domacke, kadejake. Pozri si😊
Ďakujem Vám všetkym veľmi veľmi veľmi moc. Ani neviem už, čo si teraz vybrať, asi ju musím začať volať na obed každý týždeň :D :D :D :D
Svokru skutočne nemám veľmi rada, ale vynasnazim sa kvôli manželovi, predsa len ju má rád, čo už s nimi (:
@katarinkan diky za typ.o tyzden varím.
Aj ja krumple radšej
Ja by som spravila hocico co mate radi vy doma a povedala, ze manzel vyberal a pripravoval :D snad si na vlastneho syna kydat nebude
@leuska15leuska15 niekto tu uz navrhoval dobry segedinsky gulas-to predsa das a s dobrou knedlou je to fajn tradicny obed. Ja varim vzdy, ked pride svokra lasagne a k tomu polny salat s cviklou, ale ona ma moje lasagne rada a vzdy si ich praje...mozno sa tiez opytaj, co by si dala...
Urob panenku na hruškách a cibuli, zapečene s nivou. Neskutocne dobre!
https://www.toprecepty.cz/recept/18388-veprove-...
ja som minule jednu z nasej family..uz 76r tetu ponukla cestovinou s kur.prsiami a brokolicou v syr.omacke. V zivote to nejedla...na druhy den utekala kupit farfale 🤣 Uvar...co si zvyknuta... lebo tam poznas chute, ake to ma byt. V najhorsom nejake "hrbate" maso +zem.kasa, alebo zivansku na plech a mas vybavene 😂
Niečo extrémne štipľavé 😂😂😂
@leuska15leuska15 inak, čo tak ju pozvať do reštiky, už sa dá a môže frflať na kuchára.
@leuska15leuska15 tak ked jej nic nie je dobre zavolaj ju nech pride skor a pomoze a nauci ta jej oblubene jedlo ... podla mna spadne na rit z tej ponuky a dostanes aj bezvyznamny bod :D
Ja varim vyborne musim sa pochvalit :D milion x lepsie ako svokra o peceni ani nehovorim.. svokor jej to vzdy pripomenie :D ale isla by som na nu prave takto opacne.. tym padom neofrfle nic pretoze si to sama urobi
@husky25 vrchol hnusu a netaktnosti take zeny.Kazde jedlo stoji peniaze, cas navarit hanbila by som sa ako pes niekomu skritizovat jedlo.
@leuska15leuska15 okrem toho, ked jej nechuti a ste zle gazdinky naco sa k Vam trepe?aby mohla kritizovat?
Uvarila by som hovadzie na hrasku, hriboch k tomu cestovinu, ryzu...
Lososa a pyre ci pecene zemiaky
Alebo vyprazane file a zemiaky
Zeleninovu polievku a halusky
A urcite by som sa ohradila, ak by ma isla kritizovat preco si to nechate?
Prepáč za výraz, ale "osral pes takú svokru". Skutočne by som ju pozvala, ako píšu holky vyššie do vychytenej reštaurácie zavolala pri platení kuchára a jemu nech sa sťažuje. Porucha prikúrená...Mám 48 rokov, ale keby som videla snahu zo strany svojej prip. budúcej nevesty tak ""chrochcem blahom" ako prasa a ďakujem bohu a hviezdam, že sa synak dobre ožení....
@leuska15leuska15 tiez by som uvarila nieco, co v zivote nejedla a keby frflala ako to chuti, by som povedala, ze to tak chutit ma a vam to chuti
@leuska15leuska15 sviečkovu
To máš jednoduché

@leuska15leuska15
A co tak jej naozaj navarit Tvoj KusKus? To isto nepozna zena z dediny. Nesnazit sa vyhoviet niecim co nevaris… naco sa hrat na segedin a pod ked to nerobievas.
Poviem Ti osobnu skusenost. Mam svokru z vychodu. A svokor je podobny pripad ako Tvoja svokra. Svokra mu vyvara podla jeho priania do aleluja. Labuznik na jedlo, on az tak nevari ale pointa v cim nie je maso nie je jedlo. No a ja som vegetarian 😀
Prisli a ja som natvrdo uvatila Kuskus so zeleninou. Vedela som ze zjedia a pri najhorsom ma poohovaraju po pol vychode. Ale! Risk vysiel. Kedze nemali paru ako to ma chutit tak zjedli. Akoze kukali ako puk. Nechapali, potichu jedli 😀.
A opat k pointe. Prisli na vychod a rozpravali susedom a dokonca si sli kupit kuskus a pokusat sa o to doma 😂
Vyskusala by som Tvoje uedlo v ktorom si si ista a ktore ona nema sancu poznat. Ved isto nevie co je bulgur/kuskus/… tofu… proste nieco do coho prd rozumie 😉
A ked bude mat pindy jej povedat ci uz take varila a ze ak nie tak takto to ma hugit a s usmevom jej povedat ze ju to rada naucis.