Čo papá vaše 9 mesačné dojčené dieťa?

157misicka
28. okt 2011

Ahojte co davate papat takemu 9 mesacnemu babu???nie sme ziaddny alergici ani nic..no uz neviem co mu uvarit..obcas aj kupujem prikrmy..no mam pocit ze opapame stale to iste dokola...dakujem za tipy 😎

happy8051
28. okt 2011

@157misicka do siestich mesiacov bola moja dcerka len dojcena, bez cajikov....
v deviatich mesiacoch jedla: pecivo, maslo, zvolenske biele jogurty s domacim lekvarom, zeleminu (okrem cibule, cesnaku, zeleru, petrzlenu, hub, rajcin), ovocie (okrem juznych plodov - banan ano, nejedla jahody, egrese....)), maso kuracie, telacie, kralicie, hovadzie, nedavala som jej a stale nedavam mlieko, sladene napoje, rafinovany cukor, tvaroh, pribinaciky a podobne "dobroty"

mirkita
28. okt 2011

zeleninu kombinujem s ryzou, zemiakom, kus-kusom, pohankovymi vlockami, ovsenymi vlockami, maskom - morcacie, kuracie..., davam pecivo, jogurty ovocne (mne biele nechce), skusame obilninove kase s vodou...mne to pripada dostatocne pestre pre 10 mesacne kojene dieta...samozrejme hryzka ovocie, chlebik, kukuricne chrumky nesolene....ved o chvilu uz bude jest pomaly to co my, len nekorene a nesolene..

157misicka
autor
29. okt 2011

@mirkita tak to aj moj takto papa.len mi to pride ze stale doookolo to iste... 😉 ale to nevadi on je ste malicky..

157misicka
autor
29. okt 2011

@happy8051
dakujem za odpved..a to masko si ako pripravovala doma??chela by som nejaky recept dakujem

dyba
29. okt 2011

všetko. samozrejme okrem klobásy, slaniny a tak. málo solím a korením. moja láska je zdravá, spokojná, dobre spí a dobre kaká. kamošky stále vymýšľajú, že toto nie, tamto nie, deti zle spia, nevedia sa vykakať a tak. takže smelo vyskúšaj, čo jej chutí 🙂

happy8051
29. okt 2011

@157misicka z priloh som ti zabudla napisat ryzu, zemiaky, tarhonu, cestoviny.... z brokolice a karfiolu len rizicky. mozes dat cervenu sosovicu, spenat, sparglu, skus hrasok (su deti ktore ho znesu).
masko som len varila a dusila spolu so zeleninou, Natalka napriklad miluje kuracie prsia s mrkvou a hraskom. mozes zaradit uz aj syr, kyslu smotanu, ale zo zaciatku s mierou. tiez vajecny zltok, bielok az po roku.
masko mozes uvarit aj v zeleninovej polievke, to maju deti rady.
moze sa ti zdat ze detske jedlo je dokola rovnake, lebo nemozes vyprazat piect....
skus maso varit vzdy s inou zeleninou.
este jedno Natalkine oblubene jedlo bez masa: vareny karfiol, zemiakova kasa s maslom, vajecny zltok uvareny.
tiez mozes skusit nadrobno posekane spagety s maskom a syrovou omackou.
ja som do roka solila uplne minimalne, takmer vobec. z korenin som pouzivala rascu, cervenu papriku, maaalinko vegety bez glutamanu.
dieta nevie, ze ochutene jedlo chiti lepsie..... ked ho naucis jest to co dostane na tanier, bude stastne a ty tiez, lebo sa neobmedzis na tri jedla ktore bude ochorne zjest.
mne sa osvedcilo, ze jem spolu s Nataliou jej jedlo. jasne ze nie celu porciu, ale jem s nou, kym sa ona naje.

happy8051
29. okt 2011

@157misicka a este..... snaz sa naozaj vyradit z jedalnicka hotove prikrmy... vyzeraju lakavo, ze su pestre svojim zlozenim, ale je to humus.... to iste len kvalitnejsie uvaris aj doma.
vo vyhladavaci si najdi pouzivatelku ivka1603, klikni na jej albumy, a najdes tam album detskych receptov

lillah
29. okt 2011

@157misicka tento isty problem mame aj my.... a este k tomu jej uz nechuti detske jedlo. Ona chce jest to co aj my. Aj ked jej dam napr. take ako jeme my ale bez soli a korenia...nechce to...ale ked jej dam zo svojho taniera tak papa ako o zivot ... ale este sa mi zda byt malicka na to aby jedla slane a koreniste.

anielik2558
16. júl 2013

Prosim poradte mi 9mesacne babo moze jest uz strukoviny

gyarmati
16. júl 2013

@anielik2558 Ja som mojej 8 mesačnej dcérke už varila aj šošovicu,aj polievku kde bola zelená fazuľa.Chutilo jej a nemali sme problém s bruškom 🙂

yanielka
16. júl 2013

@anielik2558 urcite moze cervenu sosovicu a ja davam aj zelenu fazulku

anielik2558
19. júl 2013

Lebo jej strasne chuti papat dakujem za radu

misinka26
19. júl 2013

Ja som malého do 6 mes. len kojila a potom som začala s príkrmamy podľa tabuliek ... papkal pekne všetko ... pred dvomi týždňami sme prišli k našim na prázdniny a tu ho moja mama nakŕmila všetkým možným 🙂 🙂 takže moja tabuľková strava skončila 🙂 ale papká pekne, všetko, nič mu nie je 🙂 takže asi tak ... podľa metódy mojej maminky ,, čo nezje jeho zje on ,, môže už papkať skoro všetko 🙂

mylittleone
7. feb 2014

dobre tipy od mamičiek akurat viem že dojčené deti by mali jogurty až od roka...hlavne tie tvarohove ale aj netvarohove nakolko je to kravska bielkovina ktora by sa nemala kombinovat s dojcenim..

mucinka1
12. máj 2014

Ja dávam malému kravské mlieko od 7 mesiacov a nič mu nie je. Ja sama a aj moji súrodenci sme na ňom odchovaní a dodnes sme zdraví. Mlieko kupujeme z družstva, už je aj upravené a pri príprave ho riedim vodou. Zatiaľ mu v ňom varím krupicu, puding a pod. Myslím, že netreba až tak dodržiavať tabuľky. Keď sme boli my deti, tak kto to až tak riešil??? Ale je to môj názor a čakám komentáre aké je to mlieko nebezpečné a bla, bla, bla...Myslím si, že všetko treba vyskúšať a ak to nič nerobí, tak v tom pokračovať. Mám známu, ktorej dcéra v 8 mesiacoch jedla surový cesnak a doteraz je OK. :D

julia283
26. jún 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

moj maly vobec nechce papat surovu zeleninu ani ovocie.. neviem ako ho "donutit" jedine ako do neho dostanem je detska vyziva OVKO... a to je mu jedno aka prichut.. a bez problemov to zje :D jedine co si hovorim.. ze aspon ze to je bio.. a je to kvalitnejsie ako ine kupovane vyzivy 🙂 potom vynimocne zje masko.. ale este celkom lubime polievocky... sem tam sa snazime aj mliecko.. a jogurty.. ale to mu moc nechuti.. bojujeme s papanim stale :(

amelya
26. jún 2014

tak nas maly zase zje vsetko, co mu pride pod ruku - teda co mu dame :D
papame aj pomixovanu zeleninku aj ovocie, to mu velmi chuti..ale stale davame este mliecko junior Humana, to mu tiez chuti a hlavne je potom konecne syty 🙂 a tiez davame vselijake kasicky od tejto znacky, proste je to riadny jedak 🙂

janifer
25. mar 2015

K tomu Kravskemu mlieku len tolkoto: http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...

My davame strukoviny od 7.mesiaca skoro kazdy den, samozrejme ze nie vela napr 4 ks hrasok, malu lyzicku cervenej sosovice, odstranujem z fazule a hrachu supu po uvareni, mava to na obed. Tiez zelene strucky mame radi a cuketu, spenat. Vyborne ovocie je hruska,, tiez davame instantne kase z bioobchodu napriklad pohankova, kukuricna, ryzova, ovsena, pohanka +kukurica, pseno.... 3 male lyzicky zalejem vodou a k tomu polka hrusky a ranajky jak lusk.

Mozete uz aj oleje tekvicovy, lanovy, slnecnicovy.

mimika1973
29. mar 2015

aj ja mam 9 mesacneho synceka, mame vsak zatial len 2 zubky dole, tak len vsetko mixovane este mu podavat, ze? pecivo by asi nevedel este jest, hryzkat ked nema cim 😉 ....Co mu teda mozem dat papat okrem zeleninky maska ovocia jogurtov?

evakrupova
29. mar 2015

Na raňajky kojím, na desiatu striedam rôzne ovocie roztlačené s marinakeksom a čajom, na obed varím to isté čo nám ale bez soli a korenia a pod., väčšinou je to dusené kuracie, morčacie bravč so zeleninou, na mrkve, vo vlast. šťave a k tomu striedam pyré bez soli ale už s obyčajným krav. mliekom a maslom, ryžu alebo cestoviny, no a samozrejme polievky (vajíčková, fazuľová, kurací vývar so slížikmi, špenátová...), takú ako máme aj my. Olovrant niekedy vynechávam, lebo ho prespí🙂, ale väčšinou ju ešte kojím, keď ide poobede spať. Spáva ešte 2x za deň, takže poobede chodí spať až okolo druhej, tretej. No a na večeru sunarku a zaspáva zase s mojím cicíkom...a potom ešte dva krát za noc kojím...a zase dookola🙂

mimi7473
20. jún 2015

Ahojte mamicky. Poradite mi co davat papkat 9 mesacnemu dietatu ked nic skoro nechce. A ak nieco tak velmi malo, som zufala. Varila som aj podla tabuliek aj podla starej mami, ale nechuti jej nic. Stale by papkala len mliecko a mliecko aj to na 9 mesacne dieta vypije len 160ml. Dakujem vam za rady..

janifer
22. jún 2015

A nejdu jej zuby? Alebo je vykakana? Toto su u nas najcastejsie dovody strajku. Ked sa vykaka tak sa hned aj doplni. A skuste davat uplny zaklad napr cuketa, zemiak plus mrkva kusok a rozmixovat nahladko. Nas mladenec napriklad odmieta sediet v detskej stolicke resp sa v nej krmit, ale on uz ma skoro rok. Tak sa krmime na stojaka, stoji na kuchynskej stolicke a drzi sa operadla, alebo pri lezeni, ci sedi ako velkac za stolom.

zuzanaporhincakova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelikmajka2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anetka1992
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kopirkala
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabuchah
7. dec 2016

@mylittleone a maslo nie je kravska bliekovina? Alebo take puskoty tiez obsahuju mlieko,vajcia...
Teda ja mam tiez dilemu co mohej 9m varit...🙂

evittam
7. dec 2016

@gabuchah A má alergiu na mliečnu bielkovinu? Ak nie - prečo by mal byť problém pre 9-mesačné dieťa kravské mlieko v nejakej potravine alebo vajcia a podobne? Ja som v 9 mesiacoch mojim deťom už varila všetko možné. Menej som korenila a solila - teda my všeobecne nejak nesolíme. Normálne ak bola na stole aj tá "zatracovaná" klobása a zobrali si - no tak zjedli - nič sa im nestalo. Od roka nevarím vôbec zvlášť - jedia to čo my.😉 A od cca roka - 15.mesiacov už aj pili normálne kravské mlieko. Neskôr rastlinné mlieka.

gabuchah
10. dec 2016

@evittam no ved ono sa to nemusi prejavit hned,niekoho to dobehne v puberte,niekoho v dospelosti a niekoho vobec 🙂 znama mi tiez hovorila sko malym davala id pol roka jelitka...no...iba som oci ocila 🙂
A preco nie kravske mlieko..o tom je popisane viac nez dost 🙂 tiez zalezi id stastia,vedomosti a dietata a bohuzial vo vela pripadoch v dnesnej dobe aj od penazi

evittam
11. dec 2016

@gabuchah Neviem čo si o ňom písala. Preto som sa spýtala. A áno súhlasím s tebou , ale ako som už napísala - pre zdravé dieťa by to nemal byť extra problém - a ja osobne nie som za nejaké extra používanie kravského mlieka (hlavne určite nie na litre) - my používame viac rastlinné mlieka.😉 Syn pije len rastlinné mlieka, muž tak isto, ja si dám aj kravské - max.do kávy. Ale používam do varenia, používame aj maslo, syry máme radi. Dcérka ešte pije kravské na striedačku s rastlinným ale tiež už idem vysadiť to kravské.