Čo pečiete na Vianoce?
linecké, perníková roláda, kokosky (tento rok rozmýšľam vymeniť za minipavlovky) a štedrák+ bobaľky. Všetko z 1 dávky. Stačí.
Plánujem z jedného cesta urobiť máčané kokosové rezy a černošky a možno ešte šamrolky
Vanilkové rožteky niekoľkokrát, lebo vždy záhadne zmiznú 😂 a po troške medvedie labky, linecké, kokosové ježe, grilážky + makovník a orechovník
Vanilkové rožky, medovníky, šuhajdy, piskotovy a 15vajcovy kolac
Linecké,žĺtkové rezy,makovník.
nič 😲😅
@panelacikova detto 😄😄 na čo
Po troške z každého: vanilkové rožky, medovníčky, orechove hviezdičky, škoricove hniezda, linecké, a jeden plnkovy väčšinou čokoládovo banánový koláč.
U nás idú zo suchého pečiva hlavne kokosky a medovníky, a potom klasické štrúdle, maková, orechová, kakaová.
Raz som vyskúšala aj tie crinkles, alebo ako sa volaju, ale neujali sa.
U nas tento rok bude piect manzel, asi bude mat pred vianocami volno v praci kvoli prerabke priestorov....vanilkove rozky, domace oblatky, piskotovo bananove jednohubky (nepecene). Ak sa bude velmi nudit, poprosim ho o linecke 🙂
Nič. Tento rok som si objednala koláče aj oplátky, aj to len aby bolo čo na stôl keď niekto príde. Jednak to u nás poriadne nejdeme a návšteve to moc nechutí, keď je toho všade veľa
Makovnik (k telke s mliekom😋) vanilkove rozky a pernicky. Nic ine, u kazdeho je to iste, navstevy si nikdy nic aj tak nedaju (lebo to maju doma😁), a nejako nam to ani nechuti. Ale mam rada tu vonu z pecenia v dome☺️
Chcelo by to nieco ine a zaujimave
@maminatimka vanilkove rozky, linecke, cimpr-campr, medovnicky, robim este suhajdy a chcem skusit medvedie labky.
No a potom nasi chcu aj zakusky takze klasika puncak a potom k nemu bud veternik na plech alebo stavnaty makovy zakusok pripadne ohurujuci kremes.
@maminatimka tento rok nič, vstupy sú veľmi drahé, bude iba ovocie
@maminatimka Chcela by som urobit:
- išelske torticky
- medovnicky klasicke aj s prichutou pomaranca
- linecke striekane pecivo
- klasicke linecke s dzemom
- pomarancove kosicky
- medove kolieska s plnkou
- vianocna stola s marcipanom
- cokoladove hviezdicky
- pernicky plnene dzemom v coko poleve
Z nepecenych:
- suhajdy
- grilaz
Tento rok by som chcela skusit aj stedrak a medove rezy. Ale koľko z toho reálne aj urobim ešte neviem.
Tento rok "len" linecké, vanilkové rožky, marlenku 😂 svokra tiež pečie asi 3 druhy tak si pomeníme 🙂 mama tiež, tak aj od nej budeme mať, takže zbytočne veľa nebudem piecť...nemá to u nás kto jesť 😂
Planuhem max s detmi pernicky/linecke a kokosove. Nieco kremove si kupime a svokra je mega super a tiez planuje nieco napiect a dat nam.
Nic, objednavame, tento rok to vidim na lulus bakery a domcine laskonky
Ja mam v plane toto: linecke kolieska, vanilkove rozky, medovnicky, medvedie labky, suhajdy, uliky, oriesky, sadlove kolieska, ciganske kvietky
@kamatopo minulé roky som piekla aj 8 druhov, vrátane suchých. Tento rok som sa rozhodla upiecť 2 druhy zákuskov a žiadne suché. Príde mi zbytočné pri týchto cenách vraziť toľko do pečenia, aj keď piecť ma baví. Návštevy nezjedia skoro nič, každý je prejedený z domu a potom to po sviatkoch tlačím ja lebo však je to škoda a priberám 😉
@maminatimka medovníčky, vanilkove rožteky,čokoládovo salkove košíčky a žĺtkovej rezy
Tento rok sú Vianoce cez víkend, teda spravím jednu tortu. Možno čokoládovú alebo smotanovu. Polovicu na sobotu a druhu na nedeľu.. a vybavene
nanukové rezy, šatôčky z lístkového cesta - lístkové si robím ja, čokoládovú roládu, kokosovú roládu a hádam aj stačí... 😉
lebo váha...😉
Ale určite spravím pernikovu Chalupku, nemám rada perníky ale ta vôňa.. a kreatívna činnosť musí byť...
Ja keď dvidim tie ceny ,a to ešte do vianoc ďaleko,tak mi príde zbytočne vypekat,keď to potom iba nasilu jeme, a ani ma to nebavi.
Pred rokom som robila škoricovozazvorove sušienky,pomarancove sušienky. . Toto boli také koláče ,čo nik nemal,takže sa aj zjedli,najviac šli tie zázvorovo škoricový sušienky. A tento rok asi napeciem s deťmi iba medovníčky alebo niečo na ten štýl (aby si užili vianočné pečenie,valkanie,vykrajovanie a tak) a zemiakové pagáčiky, to bude stačiť. Inak si susim jablká a ovocie čo máme v záhrade a na stole bude to,ak niekto príde.

@maminatimka linecké,vanilkové rožteky,škoricove kolieska,medovníčky. Chcem vyskúšať nutelove rožteky.