Čo pečiete na Vianoce?
Ahojte.Co radi pečiete na Vianoce?Ja tento rok vôbec netuším.Nejake inšpirácie? Ďakujem
@petulda333 Môžem sa spýtať ako robíš tie pečené nanuky?
@anonym_autor cokoladove. Upiect kakaovu piskotu. Nechat vychladit,natrhat a hodit do mixera. Miesat,pridat mlieko,dzem a nutelu. Hmota musi byt ako plastelina. Natlacim do formy,dam palicku a do mrazaku na 20min. Vytiahnem a macam v cokolade.
@petulda333 Ďakujem asi skúsim.
@petulda333 Ďakujem asi skúsim.
@anonym_autor daju sa robit rozne. Vanil.piskota,pridas mlieko,mascarpone/tvaroh a dochutis.....puncove,ruz.piskota,dzem,rum/punc aroma....
S detmi linecke a medovnicky, nech sa.zabavia.
Kupila som si hotove kosicky na tartaletky a laskonky, po 30 kuskov z kazdeho, len naplnim a hotovo. Nie som zastanca prepchavania sa.sladkym, lebo tazko odolavam a potom to musim zhadzovat. 🙂 🙂
@anonym_autor cokoladove. Upiect kakaovu piskotu. Nechat vychladit,natrhat a hodit do mixera. Miesat,pridat mlieko,dzem a nutelu. Hmota musi byt ako plastelina. Natlacim do formy,dam palicku a do mrazaku na 20min. Vytiahnem a macam v cokolade.
@petulda333 prosim Ta, poradis pomery cokolady na polievanie, aby boli nanuky pekne? Chcem skusit s dcerkou , dakujem 🙂
@petulda333 prosim Ta, poradis pomery cokolady na polievanie, aby boli nanuky pekne? Chcem skusit s dcerkou , dakujem 🙂
@snowflakenel ja len cistu cokoladu roztopim nad parou. Nic ine nedavam do nej. A kupujem tmavu z kauflandu,ich znacku. Aj bielu
@anonym_autor daju sa robit rozne. Vanil.piskota,pridas mlieko,mascarpone/tvaroh a dochutis.....puncove,ruz.piskota,dzem,rum/punc aroma....
@petulda333 A čo to máš zapichnuté v tých gulickach?
@petulda333 A čo to máš zapichnuté v tých gulickach?
@anonym_autor slamky 😁
@anonym_autor slamky 😁
@petulda333 Ďakujem.Nevedela som to identifikovať 😉
@snowflakenel ja len cistu cokoladu roztopim nad parou. Nic ine nedavam do nej. A kupujem tmavu z kauflandu,ich znacku. Aj bielu
@petulda333 vdaka
@anonym_autor Ja budem piecť linecké zlepené s lekvárom a ozdobené čokoládou a posýpkami, potom medovníčky aj ozdobiť ich budem, z medoveho cesta budem robiť stromčeky vianočné a taniere. To zvyknem rozdať v robote kolegyniam sme malý kolektív a pre deti do školy na vianočné trhy. Potom plnené roládu robím, štafetky tie nesmú chýbať, banány v čokoláde. Asi to je všetko, keďže nemám moc času vypekat, robím ešte aj 23 decembra aj medzi sviatkami. No a pečiem rada rozdam z toho aj babkam niečo čo ich pôjdeme navštíviť na sviatky.
Možno pre niekoho je to veľa, alebo iné by sa vykašľali na pečenie a chystanie, no ja mám z toho radosť a užívam si to.
Inak ja vás obdivujem že sa vám chce piecť 🤣
@timea301196 mne by sa aj chcelo, baví ma to, ale u nás to nikto nechce, vrátane mňa. Takže jeden zakusok z polovičnej dávky, medovniky, vianocka, ta sa zje určite a koniec
Klobásy a bravčový bôčik.
S detmi linecke a medovnicky, nech sa.zabavia.
Kupila som si hotove kosicky na tartaletky a laskonky, po 30 kuskov z kazdeho, len naplnim a hotovo. Nie som zastanca prepchavania sa.sladkym, lebo tazko odolavam a potom to musim zhadzovat. 🙂 🙂
@anonym_8c6633 kde si prosím ťa kúpila hotové laskonkové cesto?
@anonym_autor medovníčky , šuhajdy , vanilkové rožteky , a kokosové ježe a mám kúpené medové platy a veci k tomu tak keď sa zje toto ešte medové rezy
určite roládu aspoň jednu - kávovú, čokoládovú, s banánom, orechovú, kokosovú, zamatovú.
nanukový koláč, marhuľové rezy, štolverkové rezy, šatôčky z lístkového cesta, šuhajdy, žltkové rezy, kokosové rezy, kokosové guľky,
štrúdľu - makovú, jablkovú, tvarohovú
kreméše - medový, juhoslovanský, piškotový, vranovský
z tohto zoznamu vyberiem 3-4 druhy , to bude stačiť.
@anonym_13049e aky je vranovsky kremes?
@anonym_13049e aky je vranovsky kremes?
@gelifil Netuším vôbec.To si asi nechcela písať mne.😉

U nas klasika medovnicky,kakaove keksy,to ide do doz a zobkame...potom puncak,zamatova rolada,detom pecene nanuky a mozno veterniky,tento rok nas bude viac. Robim vsetko na maly plech,polovicne davky
@petulda333 Môžem sa spýtať ako robíš tie pečené nanuky?