Čo pripraviť na desiatu pre vašich pubertiakov?
Čo balíte vašim pubertiakom na desiatu? Čo majú radi?
to čo si urobia. sú predsa v puberte mali by si robiť desiaty sami
@anonym_autor to som si uz desiatu robievala sama 🙂))
Kúpila som si bagetu alebo pečivo v obchode, rožky a také som už v tom veku vôbec nenosila.
Ok, oprava. Čo si balia alebo kúpia vaši pubertiaci na desiate?
@anonym_autor čo nachystám, zjedia
U nás sa nevyberá
Má 11 rokov, ak sa to už berie za puberťáka 😜
Nerobí si desiatu sám, večere si pripraví
Nela desiatu zvyknem:
Chleba s tuniakom, ľadový šalát
Rožok s šunkou/salámou, uhorka
Zapečené toasty
Zapečené tortilly
Vajíčkové chleby
Parky , chlieb ,kečup do takej minimisky do desiatovnika sa zmestí
Jogurt pridám niekedy, jablká skoro každý deň ku všetkým desiatam
Robim desiatu aj jedenásť ročnej , aj minuloročnej maturantke som robila aj mužovi do práce robím stále . A robím im to na čo majú chuť . Buď rozok so salamom / šunkou , vianocku s maslom , alebo zabalím bábovku , upeciem mini hot- dogy v lístkovom ceste, chleba vo vajíčku , palacinky s džemom , toasty atd . Podľa toho čo mame doma a na čo majú chuť
Jogurt s musli a ovocie
ja sice pubertaka nemam, ale sestrini u mna prespavaju celkom casto... a vtedy im zvacsa na vyziadanie robim lievance, waffle... jogurtove misky s ovocim... ale co viem, tak doma, ked si musia desiate zabezpecit sami, vacsinou vyhrava bageta z bufetu 🙃
@anonym_autor robím desiatu 11 ročnému a 20 ročnému. Vôbec ma to neobťažuje a som rada,že im chutí to,čo im urobím. Pecivo so surovou pomazánkou,s pastetou,šunka, saláma.Pripadne bageta. Sem tam sladké pečivo z Lidl.
Mladsi 15r čokoľvek
Starší 17,5 ten je schopný nejesť 3/4 dňa🤦♀️
Ale celkovo maju radi natierky,tortily, toasty,....
Ja od 16 som si začala robiť desiatu sama, zvykla som robiť pomazanky rôzne, taktiež klasika šunka, paštéty, zelenina medzi to, keď tak niečo vždy sladké som si pribalila, tortilly s šunkou a pomazankove maslo, aj šaláty som zvykla.
Vždy mi mamka robila, výnimočne som si kúpila nejaké bagety z obchodu alebo suché pečivo. Čo podľa mňa nie je ani zdravé. Nechápem rodičom čo dajú deťom peniaze a na kúp si hocičo od čipsov po tie polotovary
Nemám síce ešte pubertaka ale zvyknem aj Minitky piecť na desiatu, starší to zvládnu v pohode sami
robieva manzel detom aj mne, oblozene chleby, alebo rozky (sunka, paprika, syr, maslo) niekedy vajcovy chlieb, chlieb s natierkou
15ročný má najradšej cereálnu kaiserku, maslo, šunka, syr a šalát, občas mu to ofŕkam majonézou alebo tatarkou, aby mal zmenu. Niekedy má rožok so salámou, niekedy hotdog s horčicou, niekedy sladké pečivo- buchta tvarohová, maková. K tomu máva ešte keksík alebo croissant, alebo ovocie- jablko, hruška, hrozno, tropické kyslé ovocie neje ani banány, takže čo je dostupné v obchode alebo čo mám doma.
@anonym_autor dcéra má 11 a syn 8. Desiatu si robia sami.
@anonym_autor U nás sa to nikdy neriesilo a väčšinou obložené rožky, bagetu,alebo čokoľvek z obchodu sladké slané.jStale klasika syr,šunka, alebo salama..
@anonym_autor Ale nikdy ani jeden nechceli ovocie.Ani keksíky nenosili. Ako bili puberťáci jeden rožok, alebo kaizerku max.
@anonym_autor ked som chodil ma zakladni tak som urobil chlieb so slaninou alebo klobasou 🤣 na strednej som nejedol desiatu, na obed som spravil bagetu, kedze na obed z nasho rocnika nikto nechodil, lebo varili zle.
@anonym_autor Syn akurát spomínal minule, keď sme robili toasty,že ako mu to chytilo/stále aj chuti/, keď mal toasty na desiatu.Vraj,neraz ich zjedol ešte pred 1.vh/občas aj počas nej/.Rád si kupoval v bufete obloženú žemľu, kúsok pizze,ale mal rád aj bagety, ktoré čerstvo robili budúci kuchári/čašníci.Okrem toho,že boli čerstvé,pri ich výrobe sa používali robené dresingy, rôzna zelenina a počnúc od grilovaných kúskov mäsa až po rôzne šunky.Samotne bagety boli klasické biele, ale aj celozrnné.Nebolo to síce úplne zdravé stravovanie,ale stále lepšie ako keksíky, čipsy a podobné somarinky.
Hádam vy ste matka....nie??
@anonym_autor kupujú si v bufete
@anonym_autor https://www.madunicki.sk/recepty/studena-kuchyn...
@anonym_autor ja nic, robia si desiaty sami...rozok+nieco. Ked chcu, tak do dozy im dam zeleninu alebo ovocie.
jogurt+tvaroh+lyžička džemu, cottage+ovocie, krabička s rôznym ovocím...
ja rada spravím aj 19 ročnému maturantovi, on zas nemá problém mi narúbať drevo do kozubu či vyložiť umývačku, obaliť rezne, tu nejde o to, že robím všetko za nich, ale o to, že chcem.
K veci: toasty, tortilly s ľadovým šalátom a šunkou/kuracím mäsom, hot dogy, bábovka, muffiny, ovocie, teraz vždy hrozno a mrknu nakrájanú na pásiky.
Od 15tych som si robievala desiaty večer,dala do chladničky a na druhý deň som si zobrala do školy.

bagetu