Čo s droždím, ktorému končí záruka?
Čo s droždím ktorému končí zajtra záruka?
No minúť ho 😂
Mozte dat do mraznicky, alebo daco nakuchtit k obedu: langose a nejaku kyselu polievku, osie hniezda, pagaciky, knedlu a dat do mrazaku, parene buchty, lievance, zavin, buchty pecene, dukatove....
A čo je na tom, že sa pýta? možno nie je zbehlá kuchárka, tak si nie je istá. Čaká radu a miesto toho je zotretá. Kde inde sa pýtať ak nie tu, medzi mamičkami, ktoré sú pravdepodobne zbehlejšie ako ona, Nikto učený z neba nespadol. Ak niekto nechce odpovedať, tak môže prejsť ďalej a nie tu autorku zhadzovať. Zrejme chcela vedieť, či ho môže použiť, alebo vyhodiť
a za ten cas co to sem svihla, uz si mohla vygooglit recept niecoho co maju doma radi a uz to mohlo kysnut....
dievcata pripnem sa 😇 nemam skusenost so zmrazenym drozdim (ale mam zopar v mraziaku do istoty), je lepsie rozmrazit a tak pouzit, alebo take zmrazene "nasekat, rozdrvit" a dat do tepleho mlieka/vody? ... cesto potom pekne nakysne? je vidiet rozdiel, ze bolo pouzite mraz. drozdie? dakujem 😊
@cucoryedka rozmrazene je skor take lepkavé, ja ho davam normálne do mlieka/vody a ďalej uz reaguje uplne ako čerstvé, bez rozdielu
@cucoryedka ja nerozmrazujem, lebo potom je take mazlave, aj ked raz som tusim rozmrazovala tak, ze som ho dala do chladnicky a nie vonku na linke a vtedy bolo dobre sa mi zda. ale tym ze kysnute cesto zasadne v pekarnicke (len preto ju aj mam) tak tam len vytiahnem z mraznicky, nasekam aspon na styri kusky a supnem zmrznute tam, aj mlieko davam priamo z chladnicky. a teda neviem ako by reagovalo v tej chvili cerstve ale aj toto uz pred koncom zvykne zdvihat dvierka od pekarne, co je krasne vykysnute.
@cucoryedka Ja držím v mrazničke, keď ho idem použiť, ráno ho vyberiem z mrazničky, hneď ho vykydnem z obalu do hrnčeka, lebo potom sa už lepí. Nechám ho tak možno hodinu, je také redšie, ale kysne úplne normálne.
@aduskatt ze nie je zbehla kucharka? A co ma toto spolocne s kladenim az nezmyselne trivialnych otazok na fore a este aj nepresnych, kedze to vyzera, ze sa autorka vlastne chcela spytat cosi uplne ine, ako je v uvodnom prispevku?
Ja neviem, tak vo vseobecnosti, ci su ludia tak blbi alebo len su pohodlni este aj rozmyslat.. do podobnej kategorie otazok zaradujem aj vsetky typu, som tehotna? Vidite tam ducha? A pod.
alebo "ja viem ze to sem nepatri....."
@cucoryedka vyberiem z mraznicky a ked sa uz da drolit, nadrolim do vlazneho mlieka. Rozdiel medzi mrazenym a cerstvym nevidim 🙂

Absolútne nic mu nie je... dátum uvadza minimalnu spotrebu,nie maximalnu , poprípade ho daj do mrazničky a vyber, ked budeš potrebovať