icon

Čo s droždím, ktorému končí záruka?

alinka183
19. jan 2021

Čo s droždím ktorému končí zajtra záruka?

Strana
z2
suzitok
19. jan 2021

Absolútne nic mu nie je... dátum uvadza minimalnu spotrebu,nie maximalnu , poprípade ho daj do mrazničky a vyber, ked budeš potrebovať

ibrunova
19. jan 2021

No minúť ho 😂

beronsche
Odpoveď bola odstránená
alinka183
autor
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
Odpoveď bola odstránená
meluela
19. jan 2021

@alinka183 ja robievam drozdovu pomazanku ak mam drozdie co nestiham pouzit ... na olej cibulka, drozdie k tomu posmazit (aby sa inaktivovalo tak ho nechas rozpustit a trosku posmazis), jedno vajce, sol, korenie, trosku mlieka a potom rozmixovat. Je to mmam 🙂

katpox
19. jan 2021

Mozte dat do mraznicky, alebo daco nakuchtit k obedu: langose a nejaku kyselu polievku, osie hniezda, pagaciky, knedlu a dat do mrazaku, parene buchty, lievance, zavin, buchty pecene, dukatove....

simonah73
19. jan 2021

@alinka183 nie. pytala si sa co s drozdim. a nie co mam upiect lebo mu konci zaruka.... a teda ja hned ako kupim drozdie ak nahodou nejdem hned piect tak ide hned do saciku do mraznicky a tam ho mam v zasobe.

aduskatt
19. jan 2021

A čo je na tom, že sa pýta? možno nie je zbehlá kuchárka, tak si nie je istá. Čaká radu a miesto toho je zotretá. Kde inde sa pýtať ak nie tu, medzi mamičkami, ktoré sú pravdepodobne zbehlejšie ako ona, Nikto učený z neba nespadol. Ak niekto nechce odpovedať, tak môže prejsť ďalej a nie tu autorku zhadzovať. Zrejme chcela vedieť, či ho môže použiť, alebo vyhodiť

simonah73
19. jan 2021

@aduskatt ono staci poriadne polozit otazku, to by hadam uz vo svojom veku mohla, asi ma dost rokov na to, ked ma vlastnu domacnost. keby tam dala co z toho mam upiect tak asi by jej nikto neradil, ze ich ma vyhodit. takze za mna - aka otazka - taka odpoved.

aduskatt
19. jan 2021

@simonah73 zrovna Teba som nemyslela🙂

simonah73
19. jan 2021

@aduskatt to je jedno. ide o princip. Vidis, Ty si to tiez tak pochopila, ze chce vediet ci ho moze pouzit alebo vyhodit a z toho jej fasa komentu s vykricnikmi je jasne, ze sa vraj pytala, co z toho ma upiect....

simonah73
19. jan 2021

a za ten cas co to sem svihla, uz si mohla vygooglit recept niecoho co maju doma radi a uz to mohlo kysnut....

simonah73
Odpoveď bola odstránená
aduskatt
19. jan 2021

@simonah73 minimálne mi to príde "normálnejšia" otázka ako keď si prečíta žena na krabičke, že dve akokoľvek silné čiarky sú pozitívny tehotenský test a potom sa pýta s testom s dvoma jednoznačnými čiarkami, či može byť tehotná

aduskatt
19. jan 2021

@simonah73 no niekedy prežili metódou pokus - omyl.-)))

beronsche
19. jan 2021

@alinka183 nie, opytala si sa, ze "co s nim".. a na to som ti ponukla moznosti. Ze si vztahovacna , to je tvoj problem.
A mimochodom, dobrym zvykom na forach je , ze si tykame..

simonah73
19. jan 2021

@beronsche k tej poslednej vete, ked sa sem registrovala, tak uz v uvitacej sprave mala napisane, ze si tu vsetci tykame, stacilo si ju celu precitat...😉

cucoryedka
19. jan 2021

dievcata pripnem sa 😇 nemam skusenost so zmrazenym drozdim (ale mam zopar v mraziaku do istoty), je lepsie rozmrazit a tak pouzit, alebo take zmrazene "nasekat, rozdrvit" a dat do tepleho mlieka/vody? ... cesto potom pekne nakysne? je vidiet rozdiel, ze bolo pouzite mraz. drozdie? dakujem 😊

suzitok
19. jan 2021

@cucoryedka rozmrazene je skor take lepkavé, ja ho davam normálne do mlieka/vody a ďalej uz reaguje uplne ako čerstvé, bez rozdielu

simonah73
19. jan 2021

@cucoryedka ja nerozmrazujem, lebo potom je take mazlave, aj ked raz som tusim rozmrazovala tak, ze som ho dala do chladnicky a nie vonku na linke a vtedy bolo dobre sa mi zda. ale tym ze kysnute cesto zasadne v pekarnicke (len preto ju aj mam) tak tam len vytiahnem z mraznicky, nasekam aspon na styri kusky a supnem zmrznute tam, aj mlieko davam priamo z chladnicky. a teda neviem ako by reagovalo v tej chvili cerstve ale aj toto uz pred koncom zvykne zdvihat dvierka od pekarne, co je krasne vykysnute.

ibrunova
19. jan 2021

@cucoryedka Ja držím v mrazničke, keď ho idem použiť, ráno ho vyberiem z mrazničky, hneď ho vykydnem z obalu do hrnčeka, lebo potom sa už lepí. Nechám ho tak možno hodinu, je také redšie, ale kysne úplne normálne.

beronsche
19. jan 2021

@aduskatt ze nie je zbehla kucharka? A co ma toto spolocne s kladenim az nezmyselne trivialnych otazok na fore a este aj nepresnych, kedze to vyzera, ze sa autorka vlastne chcela spytat cosi uplne ine, ako je v uvodnom prispevku?
Ja neviem, tak vo vseobecnosti, ci su ludia tak blbi alebo len su pohodlni este aj rozmyslat.. do podobnej kategorie otazok zaradujem aj vsetky typu, som tehotna? Vidite tam ducha? A pod.

aduskatt
19. jan 2021

@beronsche tak tie s dvojčiarkovým testom ma vytáčajú

simonah73
19. jan 2021

@beronsche su pohodlni. mna napr nesmierne vytacaju prispevky typu napr "Kupim auto do 2000e, ponuknite" ako doprdele, tam si otvor bazos, ci nejaky iny bazar a hladaj si..... clovek aby to niektorym az neviem kam napchal.

simonah73
19. jan 2021

alebo "ja viem ze to sem nepatri....."

beronsche
19. jan 2021

@simonah73 presne tak!

suzitok
19. jan 2021

@simonah73 presne tak, suhlasim! Neznasam príspevky typu, ze si zada požiadavku a ostatne nech jej to hladaju na nete.. nech si kazda hlada sama..

ibrunova
19. jan 2021

@beronsche Mne sa páčia otázky typu- prišiel už rodičák? Ako je otvorená pošta v Hornej Dolnej?

beronsche
19. jan 2021

@cucoryedka vyberiem z mraznicky a ked sa uz da drolit, nadrolim do vlazneho mlieka. Rozdiel medzi mrazenym a cerstvym nevidim 🙂

Strana
z2