Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Čo s paradajkami a paprikami?

manittu
31. aug 2012

Mate niektora neaky dobrý a overený recept na zakonzervovanie zamrazenie alebo nieco z paprikami, kapiami, paradajkami? nestiiihame jest a mam toho dost....domaci kecup? leco? pocula som aj o susených paradajkach no to asi raz za uhorsky rok jeme :D hocico....sem receptik ak mate....

zmrzlinkams
31. aug 2012

ja som jedla aj paradajkovi lekvár a možno by som aj hodila nejaky receptik ale ak nezabudnem tak až v pond. lebo teraz neni tolko času na to a cez vikend mame navštevu niečo by som pozrela v mojich kucharkach ale kedže mi tolko nemame tak nerobim ale volakedy sme robili všeličo - ak by som sa zabudla ozvať tak mi pripomen - pekny den zatial 🙂

sisaha
31. aug 2012

zavarane kapie - mnaaam.., takisto lečo a v zime ako by si nasla...kečup to iste..

kikakama
31. aug 2012

No ja mám recept na bezvadné hovädzie, ktoré u nás veľmi letí. Nie je to konzervovanie ani mrazenie, ale možno pomôže.
Robievam ho v lete, keď máme domáce paradajky.
Suroviny odhadom, nevážim. 1 kg hov. mäsa pokrájať na kocky, opražiť na cibuľke s brav. masťou (kto má rád olej, nech to vymení). Osoliť, MČK, postrúhať trocha muškátového orieška, sójová omáčka (nebáť sa množstva) - môžu byť aj 4 pol. lyžice. Podlejem vodou v ktorej som rozpustila kryštál. cukor (asi 2 lyžice). Podusím v tlakovom hrnci a pred dokončením pridám cca 6 veľkých ošúpaných a nakrájaných paradajok. Chvíľu spolu podusím, aby sa chute vzájomne spojili. Ako prílohu dávam ryžu. A ako som už povedala množstvo surovín si môžeš upraviť podľa toho čo máte radšej, či pikantnejšie alebo sladšie.

kvetinka211
31. aug 2012

@manittu z paradajok sa da zavarit cista paradajkova stava, ktoru potom v zime len hodis na smazenu cibulku/cesnak, pridas oregano a mas skvelu omacku na cestoviny, do lasagni alebo na pizzu.. neviem presny recept, ale priblizne nakrajas paradajky, trosku posolis, dlho dlho varis aby to poriadne zhustlo a potom prepasirujes a das do poharov
kapia je vyborna nalozena v oleji

lolko_lenka
31. aug 2012

určite domáci paradajkový pretlak 🙂

monyccka
31. aug 2012

paradajkova stava, leco a nakladana kapia.. mnamky na zimu ako stvorene.. (aj ked stava u nas este zimu nedockala ;) )

cicimotinka
31. aug 2012

domáci "anklbens"... je to mňam, chystám sa aj ja na to... 😉

aduskatt
31. aug 2012

Suroviny:
1 kg cibule, 1 kg paradajok, 1 kg kapie, 1 dl oleja, 1 dl octu, 1 lyžica horčice, 5 feferóniek ( podľa chuti ), 1 lyžica soli

Postup
Kapiu, cibuľu, paradajky a feferónky narežeme a dáme do hrnca. Pridáme horčicu, olej, ocot, soľ a varíme 45 minút. Necháme prechladnúť a zmes rozmixujeme. Naložíme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

samozrejme, ak nechces pikantne, feferonku vynechaj🙂) je to super na Hrianky, ale moj syn to miluje len tak k parkom miesto kecupu🙂

anaxamon
31. aug 2012

my mame vela paradajok ale cherry a ja teda nemam velmi cas sa s nimi serinkat a robit stavu ci pretlak, a pasirovat a nevim co vsetko, som ich umyla, supla do hrnca, dala sol podla chuti a varila tri hodiny, su take, so supkami, naozene v poharoch, zakonzervovane, pouzijem na polievky ci omacky a ak bude treba hladku omacku na daco ponornym mixerom miynem a hotovo, napr. dnes sa hodili na taliansku paradajkovu🙂

burina111
31. aug 2012

lečo, kečup, sterilizovaná kapia, čalamáda, papriky si dávam zbavené jadierok v celku do mrazničky na plnené papriky...záleží, čo máte doma radi... 😉

chmurkaxy
31. aug 2012

ach, zavarana kapia, o tej sa mi casto sniva 🙂))

lucka1987
2. sep 2012

no kapiu zavaram, leco / cibula, paradajky, paprika /

ukana
2. sep 2012

PAPRIKOVA POMAZANKA

2kg kapie
1/2kg cibule
2,5dcl oleja
0,5dcl octu
1/4kg cukru
pol balicka DEKa
1 hlavka cesnaku
5feferoniek , mozu byt aj zavarane, alebo cerstve

povarime, rozmixujeme, sterilizujeme..........papame
🙂
paradajky len rozmixujem a zavarim, dávam do omacok, polievok

johanka.
4. sep 2012

paradajky netreba nicim konzervovat, staci zavarit: zaliat vriacou vodou, potom studenou, osupat, nahadzat do poharov (mozes rozpolit), zavriet a sterilizovat 20 minut na 100 stupnoch. Kazdy rok tak spracuvam urodu, co nestacime zjest a rozdat, nekazi sa. Zaberie to viac miesta ako ked uvaris pretlak ci stavu, no je to rychlejsie a ma to u nas podstatne sirsie vyuzitie.

stardust
4. sep 2012

Leco 🙂

evitka82
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cornelia91
11. aug 2013

Tak áno je veľa spôsobov čo sa dá robiť s paradajkami a paprikami. Ja robím doma teda ten domáci kečup http://dobruchut.azet.sk/recept/12171/domaci-ke...

pingu1
11. aug 2013

natierka, leco, pretlak, kecup

m_ij_ka
11. aug 2013

lečo

sunflower87
11. aug 2013

...jednoznačne lečo 🙂

hyta
12. aug 2013

Robievam lečo, kečup, paprikovú pomazánku.

horana
12. aug 2013

Cerstve leco je nieco bajecne. Rajciny, papriky, cubila, kuzlo leta. Dokedy sa da rob to, do zblbnutia. Ved je len kratke obdobie roka dokedy sa nieco take da.

Potom kapiu potom zavarit v olejom naleve.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli