Čo variť bez peňazí?
Ahojte čo by ste varili a robili raňajky a obed keď nie sú vôbec peniaze. Myslím tak 20 max 30€ na týždeň. 2 dospeli 2 deti
Do Tvojho limitu sa asi ťažko zmestí strava čo tu kočky ☝️radia..lebo 20e to je ako 20 korún.. pár položiek a dvacka nie je Tvoja..ako na deň áno,ale týždeň ee.... držím palce
Autorka granola je dobrá vec s mliekom či do jogurtu sprav si sama doma.Ja si ususim jablká na malé kocky, hrozienka, dáš tam čo máte radi horkú čokoládu na hrubo nastrúhať
Určite sa nedá štvorčlenná rodina vystravovať na týždeň za 20€.Veď, tá suma nepokrýva ani raňajky na týždeň pre štyroch nie to ešte komplet strava na celý deň.
vzdy ist do regalov s potravinami v zlave a z toho vymysliet nieco . ryza ,zemiaky, strukoviny ,cestoviny, na ranajky ovesna kasa - mlieko, ovesne vlocky, nejake susene hrozienka , slnecnicove semienka tie su lacnejsie nez orechy. velky chleba, spravit si nejake pomazanky domace ,su aj rozne strukovinove pomazanky a tak, najst si recepty , drzim palce.
kupit kura spravit vyvsar maso obrat a mas ryzoto ..cestoviny strukoviny zasytia tiez ... nepises ci mas doma aspon muku olej a zakladne veci - to snad ano ... vygooglit ci tam nemate potravinovu pomoc v okoli ...deti maju aspon jedlo v skole? skolke? nepises ako su stare ... alebo poprosit rodinu io pomoc ak je to jednorazove
btw aj net je plny lacnych receptov pod par eur plus rozne kucharske skupiny
@marcellka32 chapem, kazdy sme iny, ja som niekedy musela mat na ranajky croisant, proste bez toho sa mi den neratal a uz vyse roka jem jogurt s granolou a vydrzim dlhsie nehladna, ale tak kazda sme ina, niekto napriklad si da dva rozky na ranajky a aj tak je hladny, ina zase je len ovocie, to zase by moj zaludok neprijal
A deti su ako stare? Inak v tomto pripade zohrava ulohu aj ci je to teda 20 alebo "az" tych 30€. Ja by som si vyclenila 10e na maso, 10 na prilohy a 10 na mliecne/zeleninu.
Len tazko radit, ked nevieme ci mas male deti alebo uz relativne vacsie, ktore aj viac spotrebuju.
@miskakyska tiež ziram čo tu baby radia... Namiesto toho aby si aspoň cca cenovo prešli v hlavách koľko čo stojí a koľko toho navaria. Verím že mnohé by po jednom dni boli bez peňazí...jogurty mäso...hlavne ak špajza a zásoby sú vymetene
Autorka, stále nepíšeš, či to je len výnimočná situácia, alebo stále ste takto na tom zle. Lebo ak výnimočne, tak skus pozrieť v supermarkete pred záverečnou niekde predávajú mnoho vecí aj za polovicu, alebo ešte menej. Potraviny tesne pred koncom záruky sa dajú kúpiť ta nižšiu cenu , to v Lidli majú v regálooch označené nálepkou. Ak máte v okolí charitu, požiadať o nejakú pomoc vo forme potravinových a hygienickych balíkov.
Ale ak to je stále u vás tak, jednoducho neostáva nič iné ako nájsť si inú prácu či inú brigádu, či dve brigády. Lebo určite nereálne je takto žiť, ako píšeš ze 20 eur ba týždeň. Veď to je v podstate 1 euro na deň na osobu. To budete na chlebe s čajom a polievke dokedy?
@zobaka 500 gr sáčok ti nemôže vydržať 3m.
@zalka halušky robím prilohove a bez zemiakov.Ked kúpi 10 vajec ma k prívarku aj spraví chleba vo vajci.Ale treba osloviť charitu aspoň tie potravinové balíčky.Polievku z kyslej kapusty má aj na 3 dni, potom šošovicovu jeden petržlen, trocha zemiakov, cesnaková veď tá je lacná.Ked človek nemá aj chlieb s cibuľou je dobrý na prekonanie ťažkej situácie.Kupi pol kila mletého mäsa pretlak cestovinu a za 5 eur má jedlo na 2,3 dni.Maso rátam 6 eur kilo
Necitala som vsetko, ale je tu skupina obed do 5e ci tak nejako... pohladaj... a vecer - vykladat do skladu, upratovat kancelarie ci pomahat krajat v restike, rozvazat...to je absolutne jedno, ale toto nejde. To je malo na 1 osobu nie na styri... 50e/osobu/tyzden je idealny stav, pod 25e/osobu/tyzden si to neviem predstavit uprimne... tam to okolo zdravej stravy neslo proste ... za to, co ty planues 7e/osobu/tyzden, to je hladovanie...
@zalka kúpiť veľký jogurt za 1,60 a k tomu rožky a majú raňajky.Kolko stojí upiecť bábovku?Ked nemusí kúpiť olej a si recepty aj bez oleja.Treba to dobre naplánovať, ale môžu jesť aj mäso aj mrkvový šalát k tomu.Niekto písal mrazenú zeleninu tá je drahá môže zvlášť kúpiť 4 mrkvy, petržlen, zemiaky 2 spraviť halušky a zahustit
@eliska13 no hej skús to...výhrad si 20e zo svojej špajzi vezmi tak soľ korenie....a vystravuj 4 ľudí týždeň....
Jogurt 1.6e x 7 dní + 4rozky x 14c x 7 dní je 15e len raňajky...a za 5e večere obedy pre 4 ľudí na 7 dní?
Ja hovorím viac ako chlieb a polievky a sem tam rizoto zeleninovo áno špagety s kečupom nevyjdú za 4 osoby na 7 dní za 20e
Šošovicový prívarok...len šošovica ,koreniny, vegeta .voda a na vrch vajíčko.Zemiakové cesto s múkou a soľou a naplniť rôznymi náplňami napr.kyslá kapusta,párok opražený,syr....alebo na sladko lekvár, ovocie....a vyvariť....veľa sa toho dá spraviť...a aj do mraziaka.Kysnuté buchty.Pečienka na cibuli s ryžou.Haruľa.Vývar so zeleninou.
Baby zo 7e na tyzden/osobu to nevyjde na 3 jedla denne (deti by mali mat 5) po 7 dni v tyzdni, proste nijako ani keby jedli cely cas suche rozky... 1e na osobu na den... 30 centov na jedno jedlo... Neviem, kde je problem, ale momentalne by som sa obratila na - rodinu, charitu, pomoc, obchod (vyhadzuju vela), poprosila predavacku ci majitela obchodu o pomoc. Nemozu tie deti byt hladne, ked to dcera povie v skole a uvidia, ze nema ani len desiatu cely cas, mas socialku pred dverami. Opravnene. Ak mate dlhy a vysoke uvery, tak do poradne pre dlznikov. Niektore veci sa daju sklbit alebo refinancovat.
minule mali v akcii mlete maso mix bravcove hovadzie pol kila za 2,50 eur v Kauflande, hned som brala, pecienka ako sme uz viaceri pisali je lacna, dnes som uvarila rezance, pridala tvaroh smotanu, aj ked tvaroh je uz tiez drahy, ked nie je co, kludne len polievka, samozrejme dlhodobo neudrzatelne