Čo variť bez peňazí?
Ahojte čo by ste varili a robili raňajky a obed keď nie sú vôbec peniaze. Myslím tak 20 max 30€ na týždeň. 2 dospeli 2 deti
@elizabet173 tak prvé dve strany sú dosť zle a naložili jej. Ja som mala tiež tendenciu napísať, že pomôžem. Ale takto? Neviem. Možno sa chcela len vypísať a prvé “rady” vnimala ako “útok”. Ale nemám chuť už pomôcť. Príde mi ro divne celé.
Ľutujem tie deti, veď to ani ovocie ani sladkosť im nemôžeš kúpiť. Vyjde ti vôbec aspoň na koláč pre ne?
@evamarek77 áno. Však vidí kto jej odpisuje a aj chce pomôcť. Hádam to nejak dopadne :/
Ze vas to bavi... Cez 200 sprav pani nema zaujem ani o zakladne info. Ale klobuk dole pred niektorymi ze mate realny zaujem pomoct uuuplne cudzej zene aj ked neviete dovody preco je to tak.
@bluka2 to je jedno že vy to vôbec nejete, ani hračky nie sú žiadna povinnosť a patria k detstvu. Čo si tie decka budú pamätať? Že nikdy nič nemali navyše a jedli len fazulu a krumple? Vy jej tu radite jedla za 30€ na týždeň 🤦♀️Ideš hovoriť o nejakom zdravom jedle? Keď to jedno dieťa ochorie a bude potrebovat lieky, to týždeň jesť nebudú?
Ak je niekto v takejto situácii a zarába aspoň minimálnu, ak by bola aj sama s deťmi, momentalne dostane vyššie RP aj DB ( aj keď nie v plnej sume), nejaké výživné tak neexist aby mali 120€ na jedlo mesačne. Bud je to troll alebo neskutočne nezodpovedná žena.
Takže celá otázka na ktorú sa hľadala odpoveď je zodpovedana, kopec ponúk na pomoc a zadávatelka otázky sa vyparila ako gafor. Chápem že ľudia v tejto novej situácii majú veľmi limitované zdroje ale nechápem že sa ozve až je už chladnička úplne prázdna. Očakávala by som že v špajzi je aspoň trochu zemiakov, cibule, nejaké zaváraniny, trochu oleja, múky, strukoviny, hádam aj 2ks mäsa v mrazničke. Inak mi príde táto téma úplne len vymyslená.... Je predsa iné zúžitkovať všetko čo v dome ešte je a dokúpiť len to najnutnejšie....ako nemať už absolútne nič a písať na koňa. Aj ja idem šetriť na potravinách a možno jeden týždeň by som aj dala za 30€ pre štyroch ale rozdiel je že to spravím len zato že idem míňať zo špajze, mrazničky a zo skrinky...ale nie že toľko mám dokopy. Veľmi veľmi dúfam že téma je vymyslená a nikto v tejto situácii reálne nie je....teda viem že je...tiež takú poznám ale to je kategória kde cigarety byť musia a potom príde na rad jedlo
@katkaseiner jasne že je to vymyslené resp. socka, kde najprv cigarety a alkohol až potom sa vyratúva jedlo na týždeň.
@katkaseiner bohužiaľ, niekto sa môže ocitnúť v takejto situácii aj nečakane, stačí smrť partnera, choroba, strata zamestnania, no, každopádne nevieme, ak by to bol človek, čo ma taký životný štýl, cigarety, alkohol, tak by už dávno mala zmapované, ako vyžiť z mala, toto bude asi nová situácia pre autorku. Ktovie prečo sa neozvala a neodpovedala na otázky, takto to vyznieva nedôveryhodne. Ale taký je kôň, ľudia majú strach, lebo hneď sa osočuje a hľadá vina. Reálny záujem pomôcť je u málokoho. Viac ľudí si sem skôr príde uľaviť od frustrácie a vybiť si stres, niekedy aj na nevinnom človeku. A samozrejme tiež sa tu objavia indivídua, ktorá sa snažia zneužívať.
@zuzana76 krasne napisane a zial aj pravdivo😔 ja sem chodim stale na mk kuk ci sa neozvala a urcite ,ze aj ine mamicky😊 ale verim,ze to cita a ked si to v klude premyslis,ze naozaj su ludia,ktori by ti velmi radi pomohli ci satami,kozmetikou,potravinami a najdes odvahu a napises nam🙏
@autor Dalsi typ: kura, z polovice uvaris vyvar, ja robievam 9 litrov, to vám vydrží aj na 4 dni, pripadne zamraz zvyšok, čo nezjete, bez zeleniny, kura asi 6 eur, zelenina do polievky 2-3 eurá, múka 1 kg 1 euro- urobíš halušky do polievky, nekupuj cestoviny, tie su drahé, mäso z polievky ober, zeleninu pokrájaj a urob rizoto - to mas obed minimálne na 2 dni, polievku aj na 4 dni. Z druhej polovice bud urob kura na smotane s haluškami zo zvyšnej muky, alebo perkelt, malý pretlak okolo 90 centov, jednu papriku - tiež pár centov a halušky, urob viac stavy vyjde vám pre 4 určite obed na jeden den
Napríklad, nevravím, že je to super tip top, ale týždeň by sa na tomto dal vydržať, suma mi vyšla cca 31€. Ceny sú orientačné a za predpokladu, že bude stačiť krajec chleba pod. žiadne prejedanie.
Samozrejme, že ďalší týždeň by sa muselo znova čarovať, dlhodobo si to neviem predstaviť, ale podľa tohto by ste od hladu neumreli. Nie sú tam ešte cestoviny, maso vobec, to by nevyšlo. Ale ďalší týždeň by som maso zaradila.
1 deň.
Raňajky: chlieb s perlou a džemom (maslo Perla 2,60€, chlieb 1,60€)
Desiata: Jablko s piškótou (jablká 1kg 1,20 €, piškóty 1€, treba rozdeliť na viac dní)
Obed: 4 väčšie šampiňóny, ryža, mrazená zelenina(šampiňóny vážene 1€, ryža 1,50 €, zelenina 0,75€)
Večera: krupicová kaša so škoricou (mlieko 0,80€, krupica 0,80€)
2 deň
Raňajky: chlieb s perlou, posolený, čaj
Desiata: jablko, piškóta
Obed: rizoto z pondelka, polievka rajčinová s ovsenými vločkami (rajčinový džús 1€, ovsené vločky 0,80 €),
Večera: chlieb s vajíčkovou pomazánkou (vajíčka 10 ks 3€ použijem 2 ks, jemný tvaroh 0,60€, chlieb 1,6€)
3 deň
Raňajky: ovsená kaša z vody posypaná škoricou
Desiata: jablko
Obed: polievka z utorka rajčinová, zemiakové placky bez oleja (zemiaky 2€, vajíčko 1ks, múka 0,80 €)
Večera: chlieb s perlou, rajčina (cherry rajčiny v akcii 1,50€)
4 deň
Raňajky: palacinky s džemom (mlieko 0.80€, múka mám, džem mám, vajička 2ks)
Desiata: palacinka
Obed: šošovicová hustá polievka (šošovica 1,10€, zemiaky 3 ks 0,50€, chlieb 1,60€)
Večera: zeleninový šalát miešaný (tesco 1,30€)
6 deň
Raňajky: opečená hrianka, perla, rajčina
Desiata: Veľký biely jogurt rozdeliť, zvyšné piškóty (jogurt 0,70 €)
Obed: šošovicová z predošlého dňa, chlieb
Večera: ovsená kaša
7 deň
Raňajky: wafle s džemom (mlieko 0.80€,múka, džem)
Desiata: jablko (jablká 1€)
Obed: vajíčková polievka, pečené zemiaky v rúre (zemiaky 1€)
Večera: krupicová kaša (krupicu mám, mlieko 0,80€)
Spolu cca 31 €.
@autor dalsi tip: ak robis halusky vodu nevylievaj, pretlac cesnak, urob zaprazku z oleja, muky a cervenej papriky a mas cesnakovu polievku, ja som lepsiu cesnacku ako z haluskovej vody nejedla (my sme bezlepkaci, takze uz nerobievam, lebo voda z bezlep. halusiek nie je ono) , takisto vodu z varenych zemiakov nevylievaj, taktiez zaprazka a jedno vajce a rasca a mas vajcovu polievku
dalsi tip: bravcovy tiszai, kilo pliecka okolo 6 eur, nakrajaj na male kocky, velmi male, bude to plnka do zemiakovych placiek, podusis maso na cibuli, das chilli, ak mas doma korenie, alebo stiplavu papriku, trosku, sol, korenie, dusis kym to nie je makke, pridas kechup, alebo pretlak a vydusis na hustejsiu stavu, urobis zemiakove placky zo zemiakov a muky, cesnak, vajce a plnis ich tiszaiom, toto by urcite malo vyjst na dva dni, mozno aj tri, ak nebudes davat vela plnky
dalsi tip, zemiakove rezne, ci karbonatky: vecer byva akcia na zeleninu v kauflande, mozno aj niekde inde, kupis zeleninu, aka je v akcii, pripadne jeden sacok mrazenej zeleniny, urobis rezne podla receptu v linku a uvaris k tomu zemiaky a zo zemiakovej vody vajcovu polievku
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76102/ryc...
@zalka @autor ale ma, na halusky ma, kilo muky 90 centov - kupi dve kila 1,80, 20 vajec 6 eur, mrazeny spenat 1 euro , urobi halusky a nan spenat podla tohto receptu https://jedalnicky.sk/recepty/spenatove-cestoviny/, dalsi den urobi vajcove halusky a z haluskovej vody cesnakovu polievku, to ma aj na tri dni z dvoch kilov muky, olej 3 eura, 5 kg zemiakov - 5 eur, uvari zemiaky a zo zemiakovej vody vajcovu polievku ako som uz pisala a nejake zeleninove rezne k tomu, alebo urobi zo zemiakov fučku a na to oprazenu cibulku https://www.radvarim.sk/bezmasite-jedla/829/Zem...
@zuzana76 myslím, že autor to má hlboko v paži..
@miskakyska mozno ma, mozno sa zide niekomu inemu a najde si temu podla vyhladavaca
@zuzana76 samozrejme každá rada nad zlato..je smutné, že autorovi nestojí ani slovkom poďakovať za námahu a ochotu niektorých dievčat..zrejme to bude známa firma

@anjelicek26 Ale ved dostanu obed zadarmo, staci doniest potvrdenie o prijme, takze jedno teple jedlo.maju. druha vec, kde su stari rodicia?