icon

Čo variť pre deti na Štedrý večer?

dadka1997
17. dec 2023

Pekný večer prajem. Čo varíte na Štedrý večer?
Ja robím bielu kapustnicu s hubami a slivkami, zemiakový šalat s majonézou a rybky nesmú chýbať, na druhý deň je aj udené a rezníky .. ale čo by ste mi poradili namiesto kapustnice pre deti? Oni neziedia ani to čisté 🫣🫣🫣 miesto šalátu im robím rýžu alebo čisto varené zemiačky .. ďakujem za radu.

Strana
z5
hortenziaj
21. dec 2023

@beadygirl18 toto sa mi páči to pre rozdeliť na celý deň, lebo na noc sa napackat, to mne potom nikdy nebolo dobre. Super napad

beadygirl18
21. dec 2023

@hortenziaj Som rada ,ze inspirovalo 😉 takto aj dcera moze z každého ochutnat a nebojim sa,ze jej na noc bude tazko 😉

pravdapravd
13. dec 2024

My na štedrý deň máme na stole 12 pôstnych jedál:
1. oblátky, cesnak a med.
2. Pôstná kapustnica s hubami.
3. Mačanka - var z jušky a húb, zahustený šľahačkovou smotanou.
4. Koločena fazuľa - jedlo z rozvarenej a rozmixovanej fazule.
5. Pirohy plnené so zemiakmi a kapustou alebo tatarčané pirohy - pirohi z pohankovej múky.
6. Bobaľky s makom a medom.
7. Ribie file na masle s pečenými zemiakmi.
8. Vinehret - šalat z červenej repy, zemiakov, mrkvi, fazule, kyslej kapusty a nákladných uhoriek.
9. Pražené huby
10. Makovy a orechovy zavin.
11. Zemplinsky koláč.
12. Chlieb.

christie11
13. dec 2024

Ja som ako dieta bola vyberava v jedle a tak sa ma mama jednoducho opytala,co by som zjedla,kedze som ryby nejedla. Povedala som lekvarove pirohy. Takze uz mavame viac ako 30 rokov na vianoce aj lekvarove pirohy. U manzela je tradicia robit rezne,co zjem,takze pirohy sli do uzadia,hoci mamka mi ich vzdy pripravi,ked k nej prideme pocas vianoc.

Strana
z5