icon

Čo variť zajtra na obed?

avatar
sara_1
27. apr 2020

ahojte poradíte mi čo variť na zajtra? už som asi všetky jedlá sveta urobila a nič ma nenapadá 🙂

Strana
z2
avatar
mirage
27. apr 2020

bolonske spagety? zajac s ryzou? zeleninovu polievku? chili con carne? bifteky s hranolkami? kura tika masala s jasminovou ryzou? egg fried rice? plnene tortilly - medzi tortilly das vela zeleniny a syru, opecies z oboch stran a nakrajas ako pizzu.. tieto jedla sme mali posledne tyzdne..
milion receptov, milion diskusii aj tu, na MK. staci fantazia.

avatar
eliska13
27. apr 2020

Dnes idem robiť bryndzové halušky, zajtra kuracie mäso v rúre so zapecenym syrom, v stredu asi vyprážaný karfiol, ak kúpim, potom niečo na 2 dni na šťave tiež už nemám fantaziu

avatar
mirage
27. apr 2020

Ved varenie je vasen, tolko kombinacii, jedal, chuti, kebze varim kazdy den 2x, nemusim opakovat rok ziadne jedlo.

avatar
lenka2710
27. apr 2020

@sara_1 ja idem zajtra variť polievku z červenej šošovice a niečo na spôsob parížskeho šalátu, lebo idem k dr, takže niečo fakt rýchle
Dnes mam napríklad mäsové guľky, potom robievam sote na rôzne spôsoby, striedam jedla aj prílohy, aby neboli cez týždeň napríklad dvakrát zemiaky alebo ryža, robievam na obmenu múčne jedla, rezance s tvarohom, jablkami, palacinky, zo zemiakového cesta napríklad placky, alebo jahodové guľky, halušky! Ryžu nahradím napríklad kuskusom a už je to zas niečo iné, no neviem, podla toho co máš aj doma v chladničke alebo špajzi 😉

avatar
eliska13
27. apr 2020

@mirage ano, len treba mať dobrých stravníkov😅
@lenka2710 u nás múčne jedlo znamená, že za hodinu sú všetci hladní.

avatar
lenka2710
27. apr 2020

@eliska13 tak muž chodi z prace až večer, jemu to stačí a nám tiež! Keď chodieval na obedy, tak väčšinou mäso a keď bolo aj doma, tak už mu to liezlo krkom! Sám si pýtal skôr také jedla, ako tie rezance, halušky, palacinky, placky a tak! Jasne, keby som to spravila na obed, tak o chvílu je v chladničke 😂

avatar
lenuliatko84
27. apr 2020

Ja si urobim ryzove rezance s tofu a zeleninou na cinsky sposob.manzelovi asi granadir

avatar
gabrielapatrik
27. apr 2020

Ja budem robit kapustnicu, a hamburgery

avatar
lucindav
27. apr 2020

@sara_1 budem piecť kura ak tomu ryžu, a potom mam v pláne plnenu papriku

avatar
yipsylonka9742
27. apr 2020

Zapekany karfiol nie so syrom klasickym ale s Mascarpone..mnam😊

avatar
mmoonna
27. apr 2020

Ja idem zajtra bryndzové halušky, potom pizzu. No a čo potom, nevie nikto 🙂. Keď sa spýtam muža,čo mám variť, tak mi vždy povie, že aby som upiekla kurča. Takže by sme ho mali asi tak trikrát týždenne 😀

avatar
timetotime
27. apr 2020

tortilly chcem robit zajtra akurat, dnes sme mali este slizovu polievku zo vcera a francuzske zemiaky, kedysi by nehrozilo aby som ich robila v nedelu, ale teraz sme taku chut na ne mali, ze som musela 😀

avatar
elizeenka
27. apr 2020

Ja už tiež neviem co. Zo včera mame vývar a zemiaky +mäsko na prírodno. Ale už tiež bolo všeličo kysnuté, halušky, špagety, cestovinový šalát, palacinky, že už fakt neviem co. Aj by bolo co, ale keď prečítam recept a to nemám, hento nemám a stále bežať do obchodu sa mi nechce, tak radšej z toho co momentálne mám doma. Už som aj uvažovala koncom týždňa si urobiť zoznam na celý týždeň čo variť a podla toho nakúpiť.

avatar
hederamonstera
27. apr 2020

a my mame jelitka :D zajtra grilujeme, potom budem robit porkovu polievku a nejake maso na prirodno s pecenymi zemiakmi.

avatar
eliska13
27. apr 2020

@yipsylonka9742 ako to robíš?ja často robím zapecenym karfiol, ale len so smotanou vajcom a strúhaný syr
Minule som robila karfiol obaliť vo vajci a na to strúhaný parmezán a do rúry chutil mi viac ako vyprazany už nerobím klasiku.

avatar
yipsylonka9742
27. apr 2020

@eliska13 nic speci no ale nam chuti viac ako ten klasika zapekany... aj studeny je jemnucky a mnaaam ..ja tiez vyprazany uz nerobim🤗 dam ho uvarit ale nie do osolenej vody ... do celkom mäkka a polejem ho Mascarpone zmiesane s 2 vajickami a trochu smotany na varenie na zriedenie nic ine a dochutim iba solou ... nooo ... podla chuti aj ine dochutenie je podla fantazie mozne 🤗😊

avatar
sara_1
autor
27. apr 2020

Baby idem asi robiť mexický guláš ešte som ho nerobila tak dúfam že bude dobrý ale nejakú polievku musím ešte vymyslieť... Môj partner by stále jedol len kurací vývar alebo hrachovu polievku a už keď to počujem tak mi to nervy robi 😄

avatar
matapo
27. apr 2020

...my dnes vepro, knedlo, zeli 🙂 a slepacia polievka, pozajtra planujem fazulovu polievku a palacinky a potom kapustove fliacky - sme zatazeny na kapustu. Vcera sme mali francuzske zemiaky, ako inak aj s vrstvou kyslej kapusty 🙂 a potom asi gulas aj ako polievka aj ako hlavne jedlo.

avatar
eliska13
27. apr 2020

@sara_1 u nás tiež 4 polievky dokola.Ja som robila hrstkovu a nastrúhala mrkvu, petržlen

avatar
sara_1
autor
27. apr 2020

@eliska13 ja som rozmýšľala že urobím hokaidovu ale neviem ci teraz v obchode budú mať vôbec keď je táto situácia

avatar
pa_tricia19
27. apr 2020

Kuracie na smotane a cestoviny, brokolicová krémová, živanská v rúre, grilovaný hermelín..😊

avatar
sara_1
autor
27. apr 2020

@pa_tricia19 ďakujem za radu a inak brokolicovu milujem ale partner ohrna nos

avatar
pa_tricia19
27. apr 2020

@sara_1 ja ani priateľ nie sme moc polievkovy, u nas len tá brokolicová, vývar, paradajková a gulášová...

Inak ešte má napadli francúzske zemiaky a rizoto, toto by jedol snáď aj každý deň...
Alebo čo má môj priateľ rád, tak je nejak nakorene mäsko a k tomu salat- pór, ananás z konzervy(bez šťavy) a pár lyžičiek majonézy a nevie sa ho dojest...🙂 Aj na grilovačky ho robím a všade má úspech...
Alebo toasty, na nejakú skoršiu večeru, alebo studenú večeru, nejaký chlebík, zelenina, pomazánka..pomazánku robím rybaciu, vajíčkovú, bryndzovu, Cesnaková syrovú...😊

avatar
eliska13
27. apr 2020

@sara_1 v Bille dnes mali hokkaido.Ja milujem polievky, ale doma mi zjedia tak 4.Dala by som si takú dobrú hribovu so zemiakmi, alebo cesnakovu krémovú a opečený chlebík.

avatar
eliska13
27. apr 2020

@matapo ja robím kura na kyslej kapuste, alebo strapacky tie sme mali minulý týždeň.Kapustovu polievky by som mohla jesť každý den

avatar
lenka2710
27. apr 2020

@elizeenka presne toto robím, napíšem si, čo asi budem cez týždeň variť a podla toho nakúpim na celý týždeň a nemusím chodiť stále do obchodu
Za jedno sa mi nič nepokazí, lebo všetko spotrebujem a za druhe mi to aj trosku ušetrí peniažky, lebo vždy keď som šla do obchodu po jednu vec, vždy som ešte dve tri prihodila 😂 teraz kúpim raz za týždeň a mam kľud, niekedy síce musím zaimprovizovat ale čo už
A niekedy ani nejdem raz do týždňa, keď upečiem chlieb alebo rožky, vydržím aj dva týždne

avatar
brita7777
27. apr 2020

my sme mali dnes zeleninovu polievku (mrkva, petrzlen, kalerab, celer, cibula, por, zemiak) s bielou velkou fazulou..ta je vraj velmi zdrava, plus kuracie curry s ryzou (cibula, cesnak, kokosove mlieko, curry, bujon) to robil muz nvm presne vsetko co tam ide

avatar
midka
27. apr 2020

@mirage a varis kazdy den, polievka + hlavne jedlo, + vecera?....

avatar
simonah73
28. apr 2020

ja som vcera uvarila hrniec kapustnice, vsetci ju mame rady tak bude dufam aspon na dva ci tri dni. vcera k veceri boli cestoviny s omackou Barila Basalico a syrom. dnes na veceru zatial neviem - bud palacinky alebo udusene nove zemiaky na cibule s rascou a k tomu uhorkovy salat so smotanou. alebo spravime pizzu podla tohoto receptu z polovicnej davky, co vychadza na jeden klasicky velky plech https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-p...

Strana
z2