icon

Čo varíte na prvý deň Vianočný?

babababka
22. dec 2024

Zaujíma ma ,čo varíte na 1.deň Vianočný okrem kapustnice.

alex49
22. dec 2024

dojedá sa kapustnica a šalát, na druhý sviatok bude kačica s kapustou a knedlou.

janka1011
22. dec 2024

@babababka 24.varím kapustnicu, rybu, rezne, šalát. Ďalšie 3 dni už nevarím absolútne nič, máme toho dosť. Chcem si užiť sviatky, nie vystávať pri sporáku.

butterflyeffect
22. dec 2024

Dojedame zo stedreho vecera+dorobim rezne k salatu lebo na stedry vecer robime len rybu k salatu(tiez kapustnicu a bobalky) . Pre navstevu by som na asi tiez naservirovala rezne a salat( ak budu dlhsie a budu jest) inak len zakusky a kavu…

biba_18
22. dec 2024

@janka1011 každý to má inak ☺️ niekomu sa prieči jesť 3 dni to isté…

marca12
22. dec 2024

@babababka Hus alebo kacicu. Tento rok bude kacica a rezne

renesance80
22. dec 2024

@babababka nič

janka1011
22. dec 2024

@biba_18 radšej budem 3 dni jesť to isté ako stáť ešte aj cez vianoce pri sporáku. Navyše, sú to všetko jedlá, ktoré sa bez problémov dajú jesť 3 dni. A okrem toho, chodíme po návštevách, všade si človek niečo zobne...ja fakt nevidím dôvod tieto dni variť. Ale to som ja, kto chce nech vyvára 🙂

biba_18
22. dec 2024

@janka1011 veď práve. ale to píšeš ako keby niekto nemohol mať hobby vo varení cez sviatky ☺️

cimage
22. dec 2024

U nas sa kapustnica vari na silvestra. 1.sviatok ideme k rodicom a jeme to iste co mali 24teho, len ryba sa pecie cerstva. Kazdy robi iny salat, inak rybu, ale aj tak len ochutnavame, lebo sme najedeni.

sisska96
22. dec 2024

plnenú kapustu

melanta
23. dec 2024

Prvý sviatok vianočný wellington, druhý sviatok vianočný pečené kačice, kapusta, domáce lokše a knedľa. Na štedrý deň varím toľko, koľko zjeme, nedojedáme nič ďalšie dni. A kapustnicu na Vianoce nevarím.

margotka17
23. dec 2024

@babababka keďže na štedrý deň robíme veľký hrniec kapustnice, vždy ostane aj na druhý deň, určite aj šalát ostane a rezne mám rada čerstvé, tak toľko vyprazim. Pre návštevu nachystám chlebíčky, jednohubky a koláčikov mám 7 druhov 🫣.

babababka
autor
23. dec 2024

@butterflyeffect nebudú dlhšie,pristanú po dlhom lete k nám si prídu oddýchnuť,najesť sa.

milanemila
23. dec 2024

@babababka kapustnicu varime az na silvestra a 1. sv vianocny mame pecenu hus, knedla/lokse, kapusta.
Ja 24 varievam tak akurat, cize ostane mizno trosku salatu a nejake 2ks ryby 🤷🏼‍♀️

bytc20
23. dec 2024

@babababka Kapustnicu mavame na Novy rok. 25.12. mavame morku/kacku a lokse s kapustou.

trisha_r
23. dec 2024

@babababka žeby asi to čo na štedrý večer ? 😂 Kto už by varil aj na ďalší deň ... Keď máme plnú chladničku

snowflakenel
23. dec 2024

Nic. Dojeme zo stedreho vecera. A potom mame dietu, cize lahka strava. 🙂 nemame radi vyprazane, ani tazke salaty, no kedze veceriame u nasich, tak mame sa neda povedat, ze nechceme. 🙂 🙂

snowflakenel
23. dec 2024

@sisska96 prosim, ako to robis?

libusak
23. dec 2024

My mame kacicu, rezne, salat, kapustnicu 🤔

dzadyna
23. dec 2024

@babababka , pečieme kačku , červená kapusta a zemiakové knedlíčky pomastené cibuľkou 🙂 a druhý sviatok robím vývar a mäsko na prírodno a ryžu .

evansova
23. dec 2024

@janai1
@janai1 Kapustnicu s hubami a slivkami varime na Stedry den, na 1. sviatok vianocny rovnaky jedálny listok ako u vas. To je jediny den roku ked vyprazam rezne.

aduskatt
23. dec 2024

Nič, konzumujeme z 24.12:-) inak mama piekla morku ten deň

gnotek
23. dec 2024

@babababka lokše, kapustu, kačicu. Lokše robím asi mesiac vopred, dám do mrazu. Potom len vyberiem. Kapustu robím 23.12., aby som sviatkovala a nebola len pri hráčoch.

janai1
23. dec 2024

@evansova presne, my tiež kapustnicu s hubami a slivkami na večeru 24. 😁

andrea2667
23. dec 2024

Ako kedy. Väčšinou kačku alebo rezne. Tento rok sviečkovú s varenými knedličkami.

sisska96
23. dec 2024

@snowflakenel najprv uvariš ryžu, potom zmiešaš s mletou mäsou, okoreníš -soľ korenie,drceny kmín, červená paprika,cesnak, cibuľa, 1 vajec. Predvaríš celú kapustu aby listy boli mäkké. Naplniš tie listy s tou plnkou. Potom do vysokého hrnca začneš vrstvovat : na spodok kyslú kapustu, potom bobkové listy, potom údenú klobásu a potom tie plnené kapustové listy, a zase kyslú kapustu, bobkové listy,klobásu plnené kapustové listy a takto vrstvuješ ďalej. Potom zaleješ vodou, osoliš a varíš cca 2 hodiny Potom si urobíš zápražku a zahustíš to a ešte môžeš variť pol hodku. Môžeš servirovat chlebikom a smotanou 🙂 ja dávam aj štipľavú

terry658
23. dec 2024

@babababka nevaríme. Máme všetko z Vianoc. To je na tom najkrajšie, že sa nevarí.

katrin21
23. dec 2024

Nic, ani na 2.sviatok.
Milujeme salat a rezne a mame ich veeels ,uzivam si nevarenie.
Doma u nasich sme az na 2.sviatok robievali kacku, ale tu muz nechce.

jamidea
23. dec 2024

@babababka kapustnica, kacka, kapusta, knedla. Uz teraz sa tesim

pikachu999
24. dec 2024

@babababka dojedame zo štedrého dňa kapustnicu šalát ale urobíme si čerstvo vysmazene filé k tomu 😊 a 26 väčšinou kura pečené