Čo varíte na prvý deň Vianočný?
Zaujíma ma ,čo varíte na 1.deň Vianočný okrem kapustnice.
Dojedame zo stedreho vecera+dorobim rezne k salatu lebo na stedry vecer robime len rybu k salatu(tiez kapustnicu a bobalky) . Pre navstevu by som na asi tiez naservirovala rezne a salat( ak budu dlhsie a budu jest) inak len zakusky a kavu…
@babababka nič
@biba_18 radšej budem 3 dni jesť to isté ako stáť ešte aj cez vianoce pri sporáku. Navyše, sú to všetko jedlá, ktoré sa bez problémov dajú jesť 3 dni. A okrem toho, chodíme po návštevách, všade si človek niečo zobne...ja fakt nevidím dôvod tieto dni variť. Ale to som ja, kto chce nech vyvára 🙂
U nas sa kapustnica vari na silvestra. 1.sviatok ideme k rodicom a jeme to iste co mali 24teho, len ryba sa pecie cerstva. Kazdy robi iny salat, inak rybu, ale aj tak len ochutnavame, lebo sme najedeni.
plnenú kapustu
Prvý sviatok vianočný wellington, druhý sviatok vianočný pečené kačice, kapusta, domáce lokše a knedľa. Na štedrý deň varím toľko, koľko zjeme, nedojedáme nič ďalšie dni. A kapustnicu na Vianoce nevarím.
@babababka keďže na štedrý deň robíme veľký hrniec kapustnice, vždy ostane aj na druhý deň, určite aj šalát ostane a rezne mám rada čerstvé, tak toľko vyprazim. Pre návštevu nachystám chlebíčky, jednohubky a koláčikov mám 7 druhov 🫣.
@butterflyeffect nebudú dlhšie,pristanú po dlhom lete k nám si prídu oddýchnuť,najesť sa.
@babababka kapustnicu varime az na silvestra a 1. sv vianocny mame pecenu hus, knedla/lokse, kapusta.
Ja 24 varievam tak akurat, cize ostane mizno trosku salatu a nejake 2ks ryby 🤷🏼♀️
Nic. Dojeme zo stedreho vecera. A potom mame dietu, cize lahka strava. 🙂 nemame radi vyprazane, ani tazke salaty, no kedze veceriame u nasich, tak mame sa neda povedat, ze nechceme. 🙂 🙂
@sisska96 prosim, ako to robis?
My mame kacicu, rezne, salat, kapustnicu 🤔
Nič, konzumujeme z 24.12:-) inak mama piekla morku ten deň
Ako kedy. Väčšinou kačku alebo rezne. Tento rok sviečkovú s varenými knedličkami.
@snowflakenel najprv uvariš ryžu, potom zmiešaš s mletou mäsou, okoreníš -soľ korenie,drceny kmín, červená paprika,cesnak, cibuľa, 1 vajec. Predvaríš celú kapustu aby listy boli mäkké. Naplniš tie listy s tou plnkou. Potom do vysokého hrnca začneš vrstvovat : na spodok kyslú kapustu, potom bobkové listy, potom údenú klobásu a potom tie plnené kapustové listy, a zase kyslú kapustu, bobkové listy,klobásu plnené kapustové listy a takto vrstvuješ ďalej. Potom zaleješ vodou, osoliš a varíš cca 2 hodiny Potom si urobíš zápražku a zahustíš to a ešte môžeš variť pol hodku. Môžeš servirovat chlebikom a smotanou 🙂 ja dávam aj štipľavú
Nic, ani na 2.sviatok.
Milujeme salat a rezne a mame ich veeels ,uzivam si nevarenie.
Doma u nasich sme az na 2.sviatok robievali kacku, ale tu muz nechce.
@babababka dojedame zo štedrého dňa kapustnicu šalát ale urobíme si čerstvo vysmazene filé k tomu 😊 a 26 väčšinou kura pečené

dojedá sa kapustnica a šalát, na druhý sviatok bude kačica s kapustou a knedlou.