Čo varíte na Silvestra?
Ahojte.čo sa chystáte variť na Silvestra? Nejaké inšpirácie?
@evamarek77 s havdzim vyvarom to zad stastie utecie 😭🙉🙈
@evamarek77 ja to poznám tak ze ani ryby, lebo šťastie odoláva ani zajaca, lebo odskace
@mamusa123456789 ja to aj zvyknem dodržiavať tieto povery.Navarim z hovädziny alebo bravcoviny niečo, deti že by si už dali nejakú omáčku buď paradajkovú, alebo chrenovu,koprovu.
@mamusa123456789 ja to zasa poznám že 1.1. sa nesmie ani hydina aby šťastie neuletelo, ani ryby aby neodplávalo, ale na Silvestra som o tom nepočula. 🙂
@66simonka66 tak väčšinou navarim a jeme aj na druhý deň čiže 1.1 na nový rok.Preto plánujem, čo urobím a aby som sa vyhla tým menovaním.
@kvietocek87 jasné, nejako mi to nedoplo. 😂 Asi to bude tou neskorou hodinou.
Na Silvestra varíme kapustnicu s udemým kolenom a klobásou. Druhé jedlo mávame bryndzové halušky s grilovanou krkovičkou. Spravime pár jednohubiek a chlebíkov s nátierkami a šampanské na prípitok... Deti si pochvaľujú 🙂
Kapustnicu a jednohubky
Tento Silvester budú u nás sucháre a piškóty 😂 aspoň to mám ľahšie..
Na silvestra na obed budu pecene hurky a klobasky, na veceru a silvestrovsku noc si deti zelali domacu pizzu a my s muzom budeme mat chlebicky..mam v plane uvarit aj bravcovo-hovadzi vyvar z kosti a obratene rezne a prveho dovarim uz len slize do polievky a zemiaky k masu...kolace nepeciem,mame este od vianoc
@mon777 práveže halušky s bryndzou sú ťažké.Clovek keď ich zje, ešte večer z nich grga.A to si ešte neviem predstaviť do toho popíjať nejaké červené alebo biele víno, alebo riadne natlakovane šampanské 🥂.Pankreas, žlčník alebo žalúdok by asi do rána ódu spievali.Aspon u mňa 🤣
@kvietocek87 no mne prídu ľahšie ako rezen so salatom a kapustnica k tomu 😂 asi záleží od trávenia každého 🤷🏼♀️
K tomu vínu...mne osobne je víno samo o sebe ťažké na žalúdok 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤔
Veceriame ako aj na štedrý deň a teda bude kapustnica so smotanou,hribmi a plus klobása (ta na vianoce nie je )...šalát, ryba a údené (to tiež na vianoce nie je )...
Potom si urobíme asi len jednohubký,alebo chlebíky...chcela som piecť niečo slané, ale nebudem ..
A urobím tie banány s piškótami v čokoláde,lebo mame vela banánov a aj koláčov ešte. A to je asi všetko 😊
syrovu roladu plnenu šunkou, kapiami, uhorkami.. to aj dobre vzdy vyzera, kazdy si da k chlebu.
Repete.... kapustnicu.... milujeme ju 😊👍👍👍
@zuzanockamt @bublinka1426 @1ryba nie každý je taký zatrpknutý ako ste vy, užívate si život mame len jeden 🙂
@lenka567899 tiež nechápem, prečo sa kazdemu oslava konca roka a príchod nového spája s ožratím sa do mŕtva. Ja osobne som rada, že sa doma čosi deje iné ako po iné večere. Stretneme sa susedia, kamaráti, deti. Zabavíme sa, kto chce si vypije, kto nechce, nepije. Kym sme nemali dieťa, hrali sme rôzne hry, debatovali. Robíme vonku v kotlíku silvestrovskú kapustnicu, okolo ktorej je zábava. Vianoce sú o pokoji a rodine, koniec roka o tých ostatných, s ktorými nám je dobre. Oslávi sa dobré, čo nas stretlo počas roka, poprípade zapije to zlé a o polnoci si zaželáme, aby sme sa o rok takto všetci znova mohli stretnúť.
Za mňa je čo sláviť. Aj keď nám nevrieska hudba, netečie alkohol hrdlom ako voda obecným vodovodom, zábava je. A je s tými, na ktorých nám záleží.
A že sa raz ročne prežerem mi nepoškodí ani zdravie ani postavu 😂 stale lepšie ako pravidelne večeraný kalorický banán plný takého množstva tuku a cukru, že ten tanier kapustnice a miska šalátu s rolkou je naozaj to menšie zlo
@1ryba 👍👌👍
My zvykneme na Silvestra mať večeru ako na štedrý večer, máme to ako poslednú večeru. Dnes sme boli celý deň vonku, čiže na obed som nerobila nič a večer si urobíme ešte zopár očiek a nič viac.
U nas malo byt fondue chinois, ale doslo pozvanie na veceru, tak fondue bude zajtra na obed. A u znamich sa bude podavat salat, lasagne a ako dezert schwarzwald ale fruchtcreme torte. Posedime, pokecame a pojdeme domov...ziadne obzerstvo ani ozranstvo.

Najeme sa niekde v reštaurácii cez deň a doma max pár jednohubiek akože pochybujem že ja vôbec vydržím hore do pol noci 🤣🤣