Čo varíte po práci? Nápady na rýchle jedlá
Zaujíma ma čo vy varíte po práci?
Ja mám prácu od 8 do 16 na jednu smenu, ráno utekám do škôlky a školy, po práci to isté. Doma učiť sa s deťmi a popritom variť plus ako tak upratať domácnosť.
Už mi dochádzajú nápady čo variť. V práci nemáme obedy ani ja ani manžel, takže chodíme domov hladný.
Dnes som robila narýchlo len vajcove chleby a bola som v obchode na nákup. Manžel chcel nech kúpim hotové jedlo že je ešte hladný tak som mu kúpila. A nechytilo mu to vyhodil to do koša že to smrdí a pohádal sa so mnou že čo som to za ženu že pri mne umiera hladom.
Dnes sme práveže nič nemali doma zásoby sme minuli preto som robila len vajcove chleby a utekala na nákup. Len už sa mi teraz nechce variť som utahana z roboty.
Poraďte čo varivate vy doma hlavne niečo rýchle a aby sme sa z toho všetci najedli.
Ďakujem
Viaceré tu píšete o večeri, ona potrebuje aj večeru aj obed, keďže nemajú obedy …
@mooonika1975 ale písala, ze obedy si berú z domu suché (oblozeny chlieb), lebo varené si tam nemajú kde zohriať. A aby mali aspoň jedno teplé jedlo denne, vari tieto teplé večere.
Rychlo.je aj napr kuracie masko do nejakeho pacu a Len si vysmazis (kysla.smotana, vajicko, sol, korenie, oregano zmiesat, napacovat masko, obalit v struhanke a sup na panvicu). Kludne ako priloha ryza, varene zemiaky. Aj dusene kuracie napr. s cestovinou. Hocake sote, k.tomu ryza. A super na maso.je zmes vajicka, sol, korenie, cervena paprika sladka aj stiplava, sojovka, kecup. Nechat masko bravcove (dobre naklepane) zo den postat a potom sup na panvicu. To ako odpoved na otazku.
Zadelenie prace v domacnosti je na tom, ako sa s muzom dohodneme, no velmi spravodlivo to nemate. U nas mame napr zdielany nakupny zoznam, ja zapisujem a muz chodi cca raz do tyzdna na nakup, ja medzitym nakupujem len drobnosti, pecivo a prip. ak nam nieco chyba. A teda muz vodi syna do skolky, ja chodim do prace skoro rano, aby som mohla ho poobede skoro vziat.
Ja mam zdravotny dovod, pre.ktory nemozem jest v jedalni a vlastne ani menucko mi nehrozi povacsine, takze varim kvoli sebe, no napr. Ked je teplo, tak cestou zo skolky s drobcom radsej ideme na ihrisko ako varit.
@tamta ja chaoem, majú v podstate desiatu , keďže je to chlieb. Ale teda pre deti večeru a pre seba obed. Lebo zjavne im chyba aj polievka aj nejaký kúsok masa . A to pri teplej večeri ako špagety asi nesplnia . Neviem si predstaviť jesť takto chlapa. Keď prídu domov, môže zviechať večeru a potom varit esre obed, aby bolo na dva dni
V tlakovom hrnci máš bravčové uvarené za 25 min, hovädzie 45, niekto tam robí aj strukovinove polievky, ja bolognske spagety, sp.vtacik všetko čo je na stave varím len tam okrem kuracieho.
Detto kurací perkelt, segedín...
@ejbyk ani nehovor ..moja dcéra má 16 r a z toho iba pol roka chodila na obedy jej tam nechutí a aj, keď chodila hneď doma jedla.Ja väčšinou robím z domu, takže jesť a variť musim aj, keď som pracovala v škôlke nosila som si obed nevedela som sa tam najesť okrem sladkého obedu🙂
Muž teplé nevyžaduje na večeru, ale aj tak je navarené a on obeduje v práci.On tak či tak večer zje omeletu, rožok, šunku...pre mňa by to bol zázrak, keby sme varili iba cez víkend, ale to sa asi nikdy nestane.Nikdy som nechcela toľko variť ako moja mama a predsa som jej verná kópia.
Ja si vôbec neviem predstaviť, keď niekto povie deti jedia v škôlke, škole my nevaríme veď škôlkari jedia o 11:30 a viem kolko zjedia z obedu a olovrantu to nie je strava.
Aký tlakový hrniec odporúčate aká značka ktorá je dobrá?
Dnes budem robit palacinky, myslim ze to je aj jednoduche, potom z takych jedal co su lahke robievam kuracie stehna, fasirky, paprikas, spagety a mozes navarit aj na viac dni.
Ja mám Tefal
Ja mam Tefal Clipso, ma uz okolo 10 rokov, no som spokojna.
Je asi triliarda knih o rychlom vareni:
V jednom od jamieho oliviera
30 minut v kuchyni tiez JO
Rychle vecer/obedy neviem od koho ale vyguglis
A este asi dalsich XYknih
Na margo každého dospelého človeka, bez ohľadu na pohlavie, ktorý argumentuje tým, že nevie variť sa dá konštatovať len vyjadrenie - každý kto nie je mentálne retardovaný sa variť dokáže naučiť. Aby človek v dospelosti vedel pripravovať aspoň základné jedlá, vedel oprať, upratať, obsluhovať základné domáce spotrebiče patrí k základným zručnostiam samostatného fungovania a života. Pokiaľ to nezvláda, tak partner preberá rolu rodiča. No way.
Neporadim, lebo u nas doma vari manzel a ja si na md zasluzim aj cas pre seba...
Treba u vas nieco zmenit ale nie recepty...
Nerob zo seba metlu. Ak je chorý invalidný alebo tak tak mu aj naber inak alebo ta baví robot mu službu do konca jeho života? Ak si ta váži nepovie ti ani jednu výčitku niektorí SAMY VARIA.....aj pre ženu aj pre deti aj u nás tak. Alebo si sám kúpi tresku. Nam to nechutí. Nekúpila by som mu nič. Mne je toto ľúto takéto...SNAHU NEVIDIA ANI ZE HLADNA IDE ZENA DO OBCHODU ...... nakúpiť a čakať atď.
@h2 bohužiaľ, aj takto vychovali alebo teda "rozmaznali" niektorí rodičia svojich synacikov. Môj manžel bol na vlas rovnaký, lebo jeho matka bola a ešte stále je buzerovana od jeho otca ze žena robí všetko a ešte aj mužovi s prácou pomaha. Čiže môj manžel si myslel ze to tiež tak ma byt keďze u nich je to tak. Lenže som hneď manžela preskolila. A keď nestíham, alebo jednoducho nevladzem/nemám naladu/chuť variť tak bud navarí on alebo niečo kupi/objedna/donesie. A tak je to aj s deťmi a domácnosťou 🙂 musela som si ho "pre vychovať" 🙂
Tak navarit mozes hocico, len treba planovat, ak vies, co budes varit, budes mat po ruke nachystane vsetky suroviny a uz len varis, maso marinujem jeden den, druhy peciem, suroviny ako zelenina nakrajam skor alebo rano, kym chystam decka do skoly, vecne mam v chladnicke ryzu/uvarene zemiaky/cestoviny, osupanu cibulu a cesnak, a pokial muz lubi makke masko, ten tlakac bude laska na prve uvarenie
@liaka my sme si museli na naše náklady kúpiť mikrovlnku aj kanvicu, aspoň chladničku nám zabezpečili.
Tak ja dnes "varím" pizzu z donášky 😄. Včera bola suchá večera. V pondelok a utorok sa dojedali zvyšky z víkendu. Takže asi tak... Proste nie je kedy🤷🤷🤷. Tvoj muž by sa už mohol naučiť, že pokiaľ nezvláda variť on, nemá to očakávať ani od teba, keďže predpokladám, že robí rovnako dlho....
To za cely deň do 16 hodiny nezjete žiadne teplé jedlo ? 🤦♀️ Ja som momentálne doma ale keď som chodila do prace tak sme mali teplé jedlo v práci a deti v škole a poobede ,večer sme mali bud studenú večeru alebo len tak na rýchlo zapekacky ,toasty alebo parky .Keď som mala chuť a čas tak som navarila aj večeru .
Ty ides z roboty pre deti, na nakup, ucis sa s nimi, upratujes domacnost. On za tu dobu donesie len svoj ctený zadok domov a este caka jedlo? To mi nejak nevychádza. Preco nezabezpecí jedlo on po ceste domov? Ked on je lavý a nevie varit a ty mas ine povinnosti? Vsak dnes je tolko mozností...
Nemate obedy v práci? Lebo? Dovoz nepriada do uvahy? Normalne navar na dva dni ,ja striedam a vzdy som varila aj ked som robila,jendo jedlo na dva dni a druhy den zas jedlo na dva dni vies a prestrieda sa to
A teda zapojit rodinu,vsetci očistiť zeleninu,jeden robinto a druhy ono aj deti zapoja aj muža,obaja robite
Ja varím takmer každý deň. Večeru pre deti a muža a chystám sebe obed na druhý deň aj raňajky, olovrant. Baví ma to, relaxujem.pri tom, ale je to veľmi časovo náročné. 1 - 2 hod každý deň s upratovaním, krabickovanim. Vela zeleniny len kym ocistim, nakrajam... Robim cestovinove šaláty, rizoto, pečené mäso (to mam na viac dni), pečená zelenina, polievky. Tie robím tak, že uvarím a ešte horúce dám do 3 dl pohárov, potom len vyťahujem. Dlhšie vydržia.. v nedelu varim viac, nakrabickujem. Co sa da, do mraznicky...
Nevie variť a teba kritizuje, že čo si za ženu? A čo mu ta vybrali rodičia??? By som ho poslala do čerta, absolútne si ta neváži egoista jeden nadradený.

Ja som si kupila pomaly hrniec, rano zapnem, vecer jedlo hotove. Spagety a chleby na veceru nedavam