Čo varíte po práci? Nápady na rýchle jedlá
Zaujíma ma čo vy varíte po práci?
Ja mám prácu od 8 do 16 na jednu smenu, ráno utekám do škôlky a školy, po práci to isté. Doma učiť sa s deťmi a popritom variť plus ako tak upratať domácnosť.
Už mi dochádzajú nápady čo variť. V práci nemáme obedy ani ja ani manžel, takže chodíme domov hladný.
Dnes som robila narýchlo len vajcove chleby a bola som v obchode na nákup. Manžel chcel nech kúpim hotové jedlo že je ešte hladný tak som mu kúpila. A nechytilo mu to vyhodil to do koša že to smrdí a pohádal sa so mnou že čo som to za ženu že pri mne umiera hladom.
Dnes sme práveže nič nemali doma zásoby sme minuli preto som robila len vajcove chleby a utekala na nákup. Len už sa mi teraz nechce variť som utahana z roboty.
Poraďte čo varivate vy doma hlavne niečo rýchle a aby sme sa z toho všetci najedli.
Ďakujem
Varím síce takmer denne po práci, ale väčšinou je to jedlo na ďalší deň. Teda z nedele nechávam na pondelok, v pondelok po práci varím na utorok atď, teda keď prídem, len zohrejem, prípadne dorábam už len prílohu, aby bola čerstvá a keď zjedia, začnem variť na ďalší deň. Teda nemusí to byť tak mega rýchlo, ako keď už hladoši čakajú.
Pracovala som naposledy ako poštová doručovateľka..celý deň na nohach,veľa chodiť...vždy po práci som varila a niekedy aj na dva dni,bolo to tak lepšie že keď sme prišli tak sme len ohriali..
Obed som v práci nemala a ani manžel tak chýbalo niečo teplé
Nielenže autorka všetko robí sama, ale ešte musí aj šetriť, takže si nosí len svačinu do práce. A keď deti zaspia ešte sa venuješ aj manželovi ?
Pre teba by bolo najlepšie navariť cez víkend viac jedál a zamraziť. A cez týždeň len vyťahovať.
Tlakový hrniec je super, ale aj tak straviš v kuchyni min hodinu, kým nachystáš, uvaríš, potom umyješ…
Ja ti veľmi rozumiem .mám doma podobného muža nevie variť a ani sa nesnaží naučiť ale teda keď poviem vie aspoň pomocné práce urobiť. Ošúpať nakrájať ...to varenie je peklo. Môj si občas aspoň objedná obed do práce v dni kedy obed nenachystam ja. Určite je problém v Tom že vy nemáte obed .to človeku chýba. Hladny chlap to je hotova katastrofa. Úplne ma to ale serie že sú není ochotný sa naučiť variť veď to není kua jadrová fyzika. Hnidy lenivé pohodlné . Keby ste vedeli koľko som sa ja nahadala s mojím aby varil aby sa učil ale to absolútne . Jemu sa aj mäso surové hnusi chytiť..
Ale pár tipov ako to stíhať ti dám 1. Urobiť si jedálniček pomáha mať zoznam obľúbených jedál s nich vyberať ,alebo si určiť že po šelmy cestoviny utorok omáčka streda strukoviny štvrtok mleté ....
2. Nakúpiť na celý týždeň podľa zoznamu a nech ide muž na nákupy
3. Urobiť jedálniček tak že niečo s toho sa dá predchystat do mrazaku a večer už len vytiahnes. Nakrájaná zelenina v chladničke v miskách ....
4.varit na viac dní Plus polievka
5 .multifunkčný hrniec podľa mňa lepší ako len tlakový.
Skús nejak tie obedy poriešiť potom tie večere môžu byť aj suché držím palce .
@h2 ja verím, aj môj bol taký 😏
Ja obed nemám iba keď robím z domu 🙈ale vtedy si minimálne nejaké vajíčka, šalát alebo tuniaka v konzerve dám.. Inak mame všetci obedy v školách a v práci a na večeru stačia špagety, žemle obložené, párky alebo praženica... Kľudne aj tie chlebíky vo vajci mňaam 👍chyba nie je v tebe ale v tvojom chlapovi..no comment.. Určite nech chodí na obedy a potom bude na večeru stačiť aj nevarene jedlo 😉
Ak v práci nemáte k dispozícii mikrovlnku, existuje aj elektrický obedar. S týmto by ste mohli mať teply obed. Predávajú to v Kauflande e-shop:
https://www.kaufland.sk/product/443645818/?kwd&...
Autorka kup akykolvek tlakovy hrniec (tefal, tescoma) Na nete mas vela receptov.
https://www.sikovnamamina.sk/ako-dlho-varit-jed...
Pecene stehna alebo kridla ryzato je skoro bez roboty,spagety a inr cestoviny na rozne sposoby co chladnicka da,pecene zemiaky a losos na panvici alebo steak na grile, brokolicova kremova krutony, palacinky alebo lievance,granadir hodim zemiaky k tomu do toho isteho hrnca cestovina vedla opraziim cibulu rychlovka, falosne rezne..nakrajane maso na kusky horcica kecup sojovka worchester vajicka solamyl cibula...to sa len cerstve upecie zmes je v chladnicke k tomu aj chlievkysla uhorka, kolienka plus maso na stave...gulas,kapustnica...a mozno su fajn termoskyna jedlo ked nemate kde ohriat v robote
@angelous1991 prosím vás,ako robíte roládu s mletého mäsa plnenu vajíčkom a klobásou.dakujem
@h2 toto je bohužiaľ realita na Slovensku, obidvaja makaju, jej muž nevie variť, tak jej nenakladajte, že nech "baví" ona trucku, že je tiež hladná ako on. Skôr ma zaujíma, prečo nemajú oni dvaja zabezpečenú stravu alias obed v práci? Pokiaľ šetria gastrace na nákupy, tak autorke neporadí ani jedna z nás.. Keby mali obedy v robote, tak ako deti v škole, nestretavali by sa večer doma nasratí od hladu. Teplé večere, nejaká žienka tu píše, že celé menu do pol hodky? Čo dávajú v telke veľa amerických rodinných seriálov? Ešte čakám, že tu nejaké tie "in" kráčajúc e s dobou napíšu, že "však objednaj", kde je problém... Moja rada znie, na vajíčkove chleby nedám dopustiť, k nim veľa zeleniny a nejaký kečup, tatárska, ale hneď zajtra si vyries autorka s manželom obedy v práci, lebo sa rozvediete nebodaj kvôli jedlu.
Ahoj, ja to mam tiez tak, ja som taka unavena z deti, ako mame 3 male, beham po ne na obed a dalsie poobede do skolky...takze radsej ked pride manzel mu dam deti,nech s nimi travi cas a aj si radsej odychnem pri vareni (zmena pre mna psychicka). Ale tiez nestiham varit...lebo poobede chcu ist decka von a tak a vecer chcu decka nasu pozornost. Manzel by navaril, ale trvalo by mu asi-3x dlhsie ako mne, tak radsej mu necham deti a varim ja 😀 Ale cestoviny a omáčky, palacinky, krupicu,kysnute cesto vari iba on, v tom je zase on lepsi 🥰
A urcite popytaj od Jeziska na Vianoce kvalitny tlakovy hrniec. Mne velmi pomaha, hlavne na polievky, to len nahadzem a pustim, nemusim kontrolovat ci nekypy a pod
Ked vravis, ze dostavate stravne listky, dajte si donasku do prace
A co jete v robote?tak on nech ide na nakup a ty var. Ja varim vsetko ale pouzivam tlakovy hrniec je to rychlo.zvycajne to mame na druhy den nie na veceru.ked sa minuli zasoby mala si ist na nakup alebo poslat jeho. Je to vsetko o organizacii
Na veceru spravim salat,natierku. To mame potom aj na ranajky
Veľa mužov hľadá v nás mamičku všetko na 1000% ja som navarila vždy večer, alebo cez víkendy podľa zmeny chvíľku som si oddýchla po práci a navarila na dva dni aj polievku či hlavné jedlo.A čo? Klasické slovenské jedlá... segedín, omáčky (zemiaková,kôprova, paradajková...)rôzne prívarky,zemiaky na rôzne spôsoby,cestoviny je veľmi veľa jedál čo sa dá rýchlo spraviť len si to musíš časovo rozplanovat ale hlavne oddych pre seba a nezabúdať na svoj kľud a spánok nemusíme sa roztrhať pre varenie aj pizza je niekedy fajn😉
tak úplne na rýchlo sa u nás varia špagety: k tomu buď kúpená omáčka bolognese alebo špagety oglio olio. A potom ďalšie jedlá? kura na smotane s cestovinou alebo haluštičkami, rýchle sú aj halušky. A potom už len variť na 2-3 dni dopredu. Napr. v ndeľu večer navariť na pondelok, utorok, stredu. Dobré sú aj tzv desiatové polievky: šošovica, fazuľa, hracová, cícerová....... a jedláuž potom, čo máte radi.
no ja varim jednak na viac dni, a skor vecer/v noci, ale keby mi toto mal manzel nakricat, tak tym dnom prestanem varit uplne.
nechystas mu rano aspon nejake lepenaky do prace? musis varit na viac dni a nejake rychle jednoduche veci, ktore uvaris aj o 22:00 za sporakom. Vsetky to tak robime
@maranco samozrejme, že máme. Ja som napisala niekde, že si neobjednám??? Reagovala som na to, že nehrozí si z domu doniesť jesť nakoľko si to nemám kde zohriať. Nebolo by finančne lepšie si zohriať jedlo z domu? Asi áno......Keď robím 12 ky tak ani tresku, šalát, salám, jogurt nič doniesť lebo nie je chladnička. To mám ešte aj raňajky si objednať a večeru?
Škoda ze v práci nemáte kuchynku. Nemáte ani rýchlovarnú kanvicu? To je sialene na dnešnú dobu
Neviem si predstaviť nemať v robote počas celého dňa aspoň teply caj. Možno by sa to dalo poriesit ze si vezmeš taky termo box, dá sa to zapichnut do zásuvky a ohreje sa ti to. Ze by ste mali dačo teple v robote. A varit fakt niečo rýchle. Inak mne viac ako 2 dní už jest to iste nechuti, podotýkam strácajú sa živiny...to moc nie je cesta...a ak ma niekto histaminovu intoleranciu tak koniec...manžel by mal trosku viac sa zapojiť...mohli by ste sa striedať...cestoviny s tuniakom, kuracie mäso, šalát....take rychlovky robit

Skúste sa vždy cez víkend dohodnúť čo budete variť u nás je v nedeľu vždy mäso to je vždy ešte na min pondelok plus vývar. Utorok sa snažím kyslé husté polievky plus buď bezmäsité (cestoviny,Pizza,) alebo sladké, potom nejaké placky alebo tak vždy keď robím zo zemiakového cesta robím kúsok šúľance a kúsok placky. Potom ryba ta je rýchlo alebo živánska na plechu alebo na jeden plech stehná kuracie zemiaky a kým sa to spraví učíme sa.