icon

Čo varíte po práci? Nápady na rýchle jedlá

7. nov 2023

Zaujíma ma čo vy varíte po práci?
Ja mám prácu od 8 do 16 na jednu smenu, ráno utekám do škôlky a školy, po práci to isté. Doma učiť sa s deťmi a popritom variť plus ako tak upratať domácnosť.
Už mi dochádzajú nápady čo variť. V práci nemáme obedy ani ja ani manžel, takže chodíme domov hladný.
Dnes som robila narýchlo len vajcove chleby a bola som v obchode na nákup. Manžel chcel nech kúpim hotové jedlo že je ešte hladný tak som mu kúpila. A nechytilo mu to vyhodil to do koša že to smrdí a pohádal sa so mnou že čo som to za ženu že pri mne umiera hladom.
Dnes sme práveže nič nemali doma zásoby sme minuli preto som robila len vajcove chleby a utekala na nákup. Len už sa mi teraz nechce variť som utahana z roboty.
Poraďte čo varivate vy doma hlavne niečo rýchle a aby sme sa z toho všetci najedli.
Ďakujem

moschin0
10. nov 2023

Vypytajte si aspon mikrovlnku, ta vela nestoji a nezruinuje zamestnavatela.

ivula251
10. nov 2023

Vidím , že rád veľa nemáš , len múdrosti do tvojho života a tvojej domácnosti 🤣 klasika za poslednú dobu.
1.ja varím veľa rýchle recepty na nete /YouTube - skús si dáke popozerať možno sa ti zapáčia väčšinou sú s cestovinou
2. Keď idem na 2-3 dní za sebou do práce (tiež berieme studené jedlo lebo nemáme mikrovlnku ) tak navarim na viac dní , prípadne Varím obdeň dopredu , že napr. Uvarím v pondelok večer (samozrejme kto chce si ešte dá na večeru ) ale varím to hlavne aby sme v utorok mohli prísť a si to prihriat a môcť sa najesť hneď v podstate , a potom sa venujeme ostatnym činnostiam + teda zasa variť na ten ďalší deň 🤷 , takto fungujeme a zvykli sme si - chlap tiež u nás nevarí ale to mi nevadí .
P.S. tlakový hrniec ti pomôže brutálne , neverila som ani ja tomu ale nedám už naň dopustiť .
Pekný deň!

dahra
10. nov 2023

@beronsche - maso do tlakového hrnca nahádzať (15-20 min práce) a ryžu do druhého. Varí sa samé. Je to určite do polhodiny.

momi86
10. nov 2023

cez tyzden nevarim,pre mna po 6rokoch na MD je vzacnost ze konecne mne niekto navari a vklude sa najem :D moj muz a ja sa v praci a deti v skolke.u nas su skor suche vecere cez tyzden..a aj to chysta niekedy moj muz,ked robim poriadok okolo domacnosti...co sa tyka deti,my sa striedame s vozenim rano a aj vyzdvihnutia kazdy tyzden....a to manzel dochadza do prace 30 minut do ineho mesta..a ja iba 10 minut v nasom meste....su to aj jeho deti,mame v praci rovnake naroky...odmietla som robit na skrateny uvazok..aj ked samozrejme s jeho platom sa nemozem porovnavat....a tento system nam obidvom vyhovuje...iny bordel by som snim urobila ak by vsetko namne zostalo,tym padom by som sa nehrnula do prace ale by som zostala ako zena v domacnosti,ale co seba poznam ,ztoho by mi riadne piclo :D ....velmi zly system si si zvolila...

oriesok32
10. nov 2023

Granatir, rizoto, langose, segedin, rýchla cina s ryžou, pečené kura s ryžou, francúzske zemiaky, prívarky a parkom ci vajcom, husté polievky, gulášove polievky, rezancova Čína, pečené bataty s rybou, kuracie sote s ryžou ci zemiakmi, rezne s pyré, mäsko s hráškom na stave s ryžou . Manžel nemáva obedy v práci, ale vždy navarím na 2 dni. Mame to podobne, varím len ja, ale muž sa aspoň postará o nákup, či pomôže spratat alebo s deťmi kým varím.

natalia_r
10. nov 2023

Mozno ma tu niektore ukamenujete, no ja som za to ze varit ma zena. Nie kazdy chlap vie varit a aby sa tu niektore paprcili ze aka je to rovnopravnost, ked zena musi varit a chlap nemusi. Ja sa zasa nerozumiem kutilskym pracam, opravam v domacnosti na zahrade v aute garazi.

natalia_r
10. nov 2023

@jaga61 chudak tvoj muz

ivula251
10. nov 2023

Ja mám tento ale všetky sú na jeden spôsob vyrobené , musíš si sama vybrať . Aj veľkosť ale vždy je lepší väčší ako menší 🙃

hanka_se
10. nov 2023

@natalia_r ja s tebou suhlasim. U nas tiez varim ja, akoze sem tam by bodlo keby varil chlap, ale on radsej urobi ulohy s dcerou, alebo aspon mi nachysta - predpripravi, umyje riad atd ked nestiham, alebo nevladzem, Kedze tiez chodim do prace, dceru po skole vyzdvihujem z kruzkov a domov prideme najskor tak po pol7. Len pondelky a piatky sme doma skor

ivik4
10. nov 2023

Ked uz chlap nevie varit budis, ale aj opica by dokazala zene pomoct tak ze ide nakupit a naucit sa s vlastnym dietatom. Toto je leniva hnida a ona otrok
Chudera, vsetko je na nej

malinovka333
10. nov 2023

@ivik4 moj varit nevie ani ho do toho nenutim. Mame to rozdelene ked treba spravi aj nakup ale chodi s detmi od malicka von on teraz chodi s nimi na futbal na zapasy treningy lebo ja zasa futval neznasam ale on je ten typ ze by bol vdacny aj za ten chlieb vo vajci keby son nestihla uvarit. Neuvarim jeden den uvarim druhy. Na obed si da aj nieco suche ked pride skor a vie si spravit max prazenicu.je to aj vsetko o organizacii. Ja po operacii som bola pomaly 2t nefunkcna do toho syn po operacii s kolenom s barlami a pomohol nam so vsetkym.pri najhorsol by to jedlo aj kupil alebo sa isiel najest niekam aj popri robote do restiky.vlastne robi doma vsetko okrem varenia.je zrucny sikovny.

natalia_r
10. nov 2023

@hanka_se ano presne. U autorky bude problem niekde inde, nie ze iba ona musi varit.

cusik
10. nov 2023

Cestoviny na mnoho spôsobov: s makom ,tvarohom, bryndzou, kapustove, kečupovosyrove, párkové špagety,
Kym sa nejaké uvaria,stihneš opiect spekacku, kuracie masko. Dodas podla chuti a potreby syr zeleninu a bud Tatarku, dressing a všetko zmiešané alebo praženicu.
Rychla je zapekanka, lečo, hríby s vajcom, zemiaky s opraženou cibuľou, paradajková polievka, rascovka.
Uvar kuracie mäso , k nemu omáčka napr koprova, chrenova, paradajková a knedľa môže byť z obchodu.
Rýchle su prívarky, u nás Tonka mrkvovohrask9vy, k tomu varené vajce alebo volské oko a opecena spekačka.

janababana
10. nov 2023

Ak nie ste priebercivi, tak rychle mas napr kuracie maso so zeleninou (kludne aj mrazenou) a k tomu ryza/cestovina/zemiaky. Polievky - kup si velky hrniec a var strukovinove na viac dni, vzdy tam hod aj kus masa nech je vydatnejsia. Buchty na pare ak vam nevadi sladke. Skus si spisat zoznam jedal co jete resp co vam chuti a vzdy v sobotu si naplanuj, co budes cez tyzden varit a podla toho si cez vikend nakup - zvyknite si robit cez vikend velky nakup (auto odvezie) a zacnite potraviny mrazit - to si vies potom priebezne vyberat. Inak sa ubehas ak si na domacnost a deti sama, lebo muza mas do vecera v praci (mimochodom ty si v praci tiez do vecera - najprv zamestnanie a potom deti a domacnost)

jaga61
Autor odpoveď zmazal
123369
10. nov 2023

Omáčky s chlebom sú rýchle, zemiaková s vajíčkom, šošovicová, fazuľová,rajcinova, alebo s knedľou, keď nie s chlebom. Domáca pizza, špagety, granadír, francúzke. A ja mám vždy prinajhoršom nakúpené magi nápady. Je to len v prípade núdze,nie stále. Polievku vieš spraviť aj na 4 dni . Keď ju spravíš v nedeľu ,do stredy , štvrtka máš. Pečené zemiaky v šupke s tatsrkou/ kečupom, záleží čo ľúbite, také zeleninové rizoto máš za pól hodinu zbuchane.

natalia_r
10. nov 2023

@jaga61 tak to je hlavne 🙂

beronsche
10. nov 2023

@dahra tak ja som asi nemozna kucharka.. 🤪
Len kym narezem a pripravim maso, prejde nejaky cas.. atd..

U mna nehrozi, aby od prveho prichodu do kuchyne, po servirovanie jedla preslo len pol hod.
A podla poctu lajkov, ktore som na otazku, ci to vobec ide, dostala, usudzujem, ze nie som jedina... 😁

dadis
10. nov 2023

Jeeezis, @autorka to si zase ty? 51.prispevok o debilovi manzelovi, nez by si ho poslala do p.ce, tak kvoli domu ostavas pri nom a pytas rady, co na srbe zmenit. Poznam ta uz podla isol, prisol 😄. Mam radu - kup mu kucharsku knihu Varime aj bez skusenosti..

dadis
10. nov 2023

@ravehami cesnak nemozes velmi sprazit, inak zhorkne

u2jana
Autor odpoveď zmazal
ivula251
10. nov 2023

@dadis už to tu bolo ?

leadan
10. nov 2023

@natalia_r tak toto by sa dobre čítalo mnohým mužom 👍 z časti máš pravdu, ale ja si teda neviem predstaviť, že by niekedy muž neuvaril 🙏 ja som môjmu mužovi vďačná veľmi keď v nedeľu navarí on sám a ja môžem robiť čokoľvek iné.

autor
10. nov 2023

@taja567 Obedy naša firma nezabezpečuje preto nám dáva stravné lístky. Viem že veľké firmy dávajú obedy zamestnancom robili sme v takom vtedy sme chodili na obedy obaja. No to už bolo dávno vtedy sme ešte ani deti nemali.
@malinovka333 Do roboty nosíme rožky alebo chleba so šunkou alebo salamom pastekou alebo koláče z obchodu. Toto kolom dokola obmieňame.

jaond19
10. nov 2023

@natalia_r ak vsak chlap robí tu "svoju" chlapsku robotu vonku okolo domu tak suhlasim, ze zena nech spravi zase tu domacu v kuchyni.... ale tuto mnohí bytoví páni pridu na gauč a maju vybavené a este skriekajú...

autor
10. nov 2023

@dadis Neviem s kým si ma mýliš no píšem sem prvýkrát. Doteraz som len čítala diskusie. Veľa diskusií je rovnakých čo sa týka opakujúcich sa tém ohľadom tehotenstva, chorých detí, škôlky atď atď, kopa žien na Slovensku má rovnaké problémy. S týmto varením verím tomu že nie som na tom sama aj iné ženy sú v rovnakej situácii.

freepalestine
10. nov 2023

Autorka: “ Do roboty nosíme rožky alebo chleba so šunkou alebo salamom pastekou alebo koláče z obchodu. Toto kolom dokola obmieňame.”
Z takehoto stravovania coskoro dostanete choroby traviaceho traktu, cukrovku alebo horsie.

naniki
10. nov 2023

Tak sa 5 poskladajte po 10 eur a kupte mikrovlnku za 50 eur a noste si do roboty jedlo.Netreba ani termosku.V lete si noste zamrazene jedlo akurat sa do obeda rozmrazi….10 eur a je vyriesene.To iste u muža….

maranco
10. nov 2023

autorka v blízkom okolí firmy nemáte jedáleň na denné menu?

dadis
10. nov 2023

@autorka ak ste obaja bez obeda, tak by ste mali mat teplu veceru, detom tiez tepla vecera prospeje. Chleba vo vajicku je fajn, ak mas teply obed, popr.obcas. Var na viac dni - polievka vyvar - z nedele u nas vydrzi do utorka/stredy, segedin, kapustnica,,fazulova, sosovicova polievka, kremove zeleninove (brokolica, hrach, mrkva, tekvica), rychlo jeKuracie maso je rychlo - robim bud prsia na prirodno, indicke kari, opecene kuracie so zeleninou a cinskymi rezancami, do tepleho salatu s quinoa, do wrapu, ryzu mas do 15min, kuskus len zalejes, zemiaky tiez rychlo uvarene, robievam aj pizzu domacu - rano zamiesim, dam do chladnicky a vecer upeciem, placinky, bryndzove halusky, cestoviny na milion sposobov, sulance, leco, zemlovka...vsetko jedla do 30min. Ak mam nieco na dlhsie - gulas, vyvar, fazula - davam varit aj i 20.00 - uvari sa, kym pojdem spat a naxdruhy den mame..