icon

Detské recepty pre najmenších: polievočky a kašičky

ena
25. jún 2006

No a v tejto teme by mohli byt recepty na detske polievocky, kasicky a ine maglajziky 🙂

sladkasue
20. júl 2011

@vierkasteffi na dr. kasli, dietatu do 6 mesiacov staci vylucne kojenie 🙂 je mi luto, ze mame na SR stale takych blbych dr. 😠 koj ho pokial mozes...

sova33
20. júl 2011

@vierkasteffi Souhlasím se sladkasue, koj, dokud můžeš. Náš malý má 71 cm (má 6 měsíců a týden) a před týdnem vážil 7,23 kg, takže srovnatelně s tvým prckem. Přikrmovat jsem začala až před pár dny. Tu kaši bych dávala, ale s tou zeleninkou bych teda klidně počkala, když mu to nejede (stejně se toho moc nenají, ne?)
Podívej se tu na koníkovi, je tu rubrika - laktační poradkyně a tam jsou dvě holky, které tomu rozumí a poradí ti.
Ale odpověď na tvou otázku - já tam přidám vodu a když mu vadily kousky, přepasírovala jsem to přes sítko s trochu většími oky, takže to bylo opravdu takové pyré. Sní toho zatím tak málo, že mi to pasírování nevadí a chci, aby si k tomu nevytvořil nějaký odpor.

vierkasteffi
20. júl 2011

@sladkasue
@sova33 dakujem maminky za rady tak teda este počkam s tymi prikrmami lebo ma ide z toho šľak trafiť že mu nejaky príkrm pripravím a aj tak to potom nezje ale s mrkvou s tou nema problem tu by jedol každy den a to mu nechcem tak veľa davať aby zas nemal z nej zápchu 😖 , ale čo mu teda dať ked mu mliečko nestači, mohla by som mu
davať cez den napr. tie instantne ryzove kaše do MM?

sova33
20. júl 2011

@vierkasteffi Já myslím, že tu mrkev můžeš každý den, ne? A do toho třeba jen trochu něčeho jiného. Ale někdo radí začínat prvních 14 dní jenom s mrkví.

vierkasteffi
20. júl 2011

no skusala som mu dat 4 dni iba mrkvu ale potom mal z nej poriadnu zapchu ale slivkova kasa mu nastastie pomohla, maly totiz cez noc celkom dobre spi niekedy aj vkuse 6-7 hodin a ja si v noci mliečko odsavam a potom mu robim z MM na vecer kaše ale zas tolko ho neni aby som mu mohla robit aj okolo obeda tie kase, jedine by som mu mohla dat mliečne tak neviem ☹

happy8051
2. aug 2011

Natalkin dnesny obed: zapekany karfiol
3 ruzicky karfiolu, 1 zemiak, 1 mrkva, olivovy olej, vajecny zltok
zeleninu uvarit a nakrajat. do jenskej misy dat trochu olivoveho oleja, poukladat zeleninu vo vrstvach a poliat vajecnym zltkom. mozeme pridat navrch aj trochu struhaneho ementalu. zapiect.

kacena_1
11. aug 2011

zeleninovy privarok:
potrebujeme: zemiaky, mrkva, petrzlen, kalerab, zel. fazulka, karfiol, hrasok (bud cerstve alebo mrazene), voda, petr, vnat, rasca

Postup. Uvarime Zemiaky spolu s najemno pokrajanými surovinami, ochutime a po dovarení spolu vsetko vymixujeme. Je to bomba. Do hotoveho prívarku mozeme pridat kuracie masko.

zuzi_33
13. aug 2011

Ahojte dievcata, co by ste mi poradili pre mojho maleho na veceru /ma 10,5 mesiaca/? Dlho sme papavali kase, potom si dal este mliecko a pekne mi spinkal celu noc. Potom zo dna na den prestal kase jest, jedine co mi spapal bolo pecivko - chlebik, rozok a tak.... ale vidim, ze uz aj to mu "lezie krkom". A samozrejme nema plne brusko a v noci sa mi budi.... ☹ Nemate nejake dobre receptiky, alebo napady ako mu obohatit jedalnicek? Mimochodom - kedy ste zacali davat klasicku detsku krupicu?

sladkasue
13. aug 2011

@zuzi_33 A AKE KASE STE PAPAVALI, AK SA SMIEM SPYTAT??? tie klasicke z krabice - hami, nestle, suner a pod??? mozno bude prave v tom problem 🙂 ano, ja som mala 4 doma a potom som kupila(v zdravej vyzive) aj ryzovu, pohankovu, kukuricnu a psenovu. (iba sa zaleju horucou vodou)vzdy papa inu - a hlavne, nie su SLADENE ako tie "krabicove". niekedy som mu do toho dala cerstve ovocie, inokedy vyzivu, jogurt, ovsene vlocky alebo piskoty.

sladkasue
13. aug 2011

dufam ze nebudem mimo temu: chystame oslavu prvych narodenin: aku torticku pre krpca???
cakam receptiky - mam uz nejake myslienky v hlave, ale... necham si poradit!

zuzi_33
14. aug 2011

@sladkasue No papavali sme hlavne Hami, tie mu chutili a potom znacky co asi nebudes poznat, kedze my sme v Irsku. Hami mu velmi chutili, takze sme si ich aj nechali doniest ked mi tu prisla mama na navstevu. Odmieta kase uplne, uz ked vidi lyzicu, tak kruti hlavou 😒 takze ja ani tie o ktorych pises zo zdravej vyzivy neviem zohnat.... ☹

zuzanocka1984
19. aug 2011

@zuzi_33 ahoj,my sme mali ten istý problém asi od 10 mesiaca a tak som mu začala robiť klasickú krupicu a navrch som mu dala kusok masielka a posypala grankom alebo bb puding s banánikom alebo vanilkový puding s čoko bb keksami.....a miesto mlieka používam sunar lebo mi ho vobec nechce piť a baští jedna radosť.Tak skús,dufam že som trochu pomohla.

zuzi_33
21. aug 2011

@zuzanocka1984 ahoj, dakujem pekne za radu, ale uz sme vsetko skusili.... klasicku krupicu aj s masielkom do misky, aj do flase, bb puding tiez aj do flase aj tak, ale absolutne bez uspechu ☹ ked zistil, co to je, tak to nechce.... S mlieckom problemy nemame, takze to nam pije. Dnes mal na veceru polievku, co na obed a zjedol, tak to nejak "lepime" kazdy den.... ale este raz dakujem 😉

patatina83
8. sep 2011

ahojte maminy chcem sa opytat na nejake receptiky zacinam nemixovat stravu a chcela by som vediet ako varite masko nejake omacky..doteraz som vsetko davala dokopy maso ,zelenina ..

maminka2506
26. okt 2011

@mitinka ahoj ja som začala výživou od ukončeného 4.mesiačika a začala som mu po lyžičke neskor polku výživy a dnes ma 5 mesiačikov a už mi zje aj celu fľašku. Ja som si spravila výživu doma jablkovo-mrkvovú a jablkovo-jahodovú je to pre to bábetko zdravšie a bez pridanných sladidiel... 😀

157misicka
4. nov 2011

ahojte poradte mi nejaky receptik maly ma 9 mesiacikov..chcela by som mu dat nieco domace nouz potrebujem inspiraciu....bo stale papme to iste...stale je este ja dojceny..pekne dakujem za ochotuuuu 😉

sova33
4. nov 2011
157misicka
4. nov 2011

@sova33 super dakujem za tip 😎

dadqa86
25. nov 2011

Ahojte ja by som sa chcela opytat ze ci mi neviete poradit nejake receptiky na polievocky a kasicky od ukonceneho 6-mesiaca dakujeeem 🙂 😝

mimca20
1. dec 2011

@dadqa86 Ahoj, mam nejake receptiky tak ti preposlem cez IP. Moze byt??

romcovaklarka
1. dec 2011

@mimca20 Ahoj, neposlala bys mi to taky prosím? Děkuji moc 🙂

mimca20
1. dec 2011

@romcovaklarka Nie je problem, OK. Behom max. hodinky to mas, lebo este musim volaco tam dopisat. OK

romcovaklarka
1. dec 2011

@mimca20 Díky moc, v klidu, zas tolik to nespěchá, chci začít až tam za 2 týdny nejdřív 🙂 Ale děkuju 🙂

mimca20
1. dec 2011

@romcovaklarka Mas zopar receptov uz poslane 🙂

romcovaklarka
1. dec 2011

@mimca20 Už vidím, díky moc 😵

dadqa86
1. dec 2011

@mimca20 :Ano moze byt budem velmi rada 🙂

mimca20
1. dec 2011

@dadqa86 Uz to mas tiez poslane 🙂

dadqa86
1. dec 2011

@mimca20 Dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😉 🙂

michaelafiladelfiova
4. dec 2011

@mimca20 jej tiez by som poprosila dake recepty uz neviem co varit,,,,

cukroska
11. dec 2011

Piškótová korytnačka ♥
Porcie
Čas prípravy
3 / 4 hod. Popis

Ingrediencie
4 kiwi
2 vanilkové pudingy
4 lyžice práškového cukru
1 tvaroh nízkotučný
2 sáčky detských piškótov
1/2 pohára džemu
2 čerešne alebo cucoriedky (aj zavarené)
3/4 l mlieka
1 žlté jabĺčko
1 červené jabĺčko, 1 banán

Inštrukcie

Z mlieka, cukru, a vanilkových podingov spravíme hustejší puding do ktorého vmiešame tvaroh.
Nerezovú misku (pologulatú) vypláchneme studenou vodou (neutrieť) a pokryjeme mikroténovým sáčkom tak, aby sa prilepil na dno. Na dno vyskladáme kolečka kiwi. Ďalej na to pár lyžíc pudingu, naukladať piškóty, trošku marmelády, puding-piškóty-marmeláda....až po okraj misy. Vršok uhladiť a prikryť mikroténovým sáčkom.
Do chladničky na 1 deň, na druhý deň vyklopiť na tácku a stiahneme sáčok. Z banánu urobíme nožičky a chvostík, z polovice žltého jabĺčka spravíme hlavu, nakrojíme pusu, z červeného spravíme jazyk. Čerešne, alebo čučoriedky, alebo hrozienka budú očká.
Dobrú chuť 🙂