Diétne a zdravé jedlá
Nejaké nápady alebo osvedčené recepty na zdravé a diétne jedlá? 🙂
@denusiq1211 pane boze, to ako keby si dala svojmu zaludku rovno po papuli 😀
ja by som teda asi odpadla, ze cely den/noc nejest a potom sa natlacit.
moj brat drzal tiez tuto dietku, tiez super schudol, ale...
@denusiq1211 Jest 1x denne je ale velmi nezdrave a nespravne chudnutie, tym nic nevyriesis, akurat tvojmu telu sposobis sok a onedlho ti to bohuzial vrati ☹. Pri diete sa ma jest 6x denne, len upravit stravu a mensie porcie. Takymto sposobom mas zaruceny ubytok vahy na dlhu dobu. Ak jes 1x denne, svojmu telu iba skodis. A dost.
a tak jem aj viac samozrejme prehrešky su a veľké..a ked su oslavy aleo svadba tak sa až prežerem...ale ja nepribrala som ani gram navyše....lebo áno jem 1x denne.. ale mám všetky vitamími a bielkoviny, a všetky živiny čo môj organizmus potrebuje....preto nemám ani pocit hladu, unávy, či agresije..som úplne v pohode..dokonca dala som si spraviť aj u doktorky vyšetrenie či nemám niečo z organizmom niečo naušené..ale povedela že som úplne v poriadku...
@levandullka Ahojky... som tu nejaky cas nebola, lebo som toho mala vela.. ako sa dari so zdravym papanim? Podarilo sa aj cosi schudnut?
@mimi21mimi Uz som sa bala ze si sa na mna vykaslala 😉. Pomalicky sa dari, v albume mi uz aj popribudali nejake fotky 🙂.
@levandullka Myslis ten link, co si sem davala? To som pozerala, kraaasne..... u nas v byte je furt len bordel co nestiham 😀 aaach jaj, mozem ja snivat o niecom takom - a o bielom gauci hlavne, ten by vyzeral pri Jasminke 🙂
@mimi21mimi Hej, ten link 🙂. A nasla si aj album s varenim? No, u nas je tiez skoro stale bordel lebo nic nestihan a to ani dieta nemame 😀. Ten biely gauc je u rodicov v mojej izbe. Mam tam zvlast aj album nasho spolocneho bytu. A ver mi, keby sa ten gauc nepral tak cca raz za dva tyzdne, tak uz je tmavosivy 😀
@levandullka Mne ale ukazalo iba jeden album... praveze nic s varenim :-/
@mimi21mimi Vážne? Idem sa na to pozrieť 🙂
@mimi21mimi Musíš ísť na modrá strecha, tam sa normálne prihlás tak ako tu, a potom si klikni na mňa (mala by si mať moje albumy v kategórii obľúbené a od priateľov). Všetky tie ostatné albumy mám zverejnené iba pre priateľov. Takto by to malo už ísť 🙂
@levandullka No ja blba som sa neprihlasila, potom som na to dosla 😀 no kraaasne papanicko tam mas, ja nemam talent takto to krasne servirovat ako ty.... u teba aj ten chlebik so sunkou vyzera pekne 🙂
@mimi21mimi 😀 To sa bezne satava aj mne 😀. Ale co by si nemala, ja tiez nie som vobec kreativna ani nemam ziadny taky talent, len to prehadzujem kym to nevyzera schopne 😀. To je cele 😀
@levandullka Problem je, ze mne sa to ani prehadzovat nechce 😀 sa s tym netrapim, mala spraskne, ked je hladna ... a muz ked chce pekny tanier, nech si nazdobi... dnes robil moj ocino palacinky, lebo vcera sa vsetko zjedlo a mne je nejako divno, tak mam volno... inak som mala povodne na plane rizoto zo psena, ale tak mozno zajtra... aj ked premyslam nad tym, ze by som urobila plnene tortilly... robila si to niekedy? Ja este nie, preto by sa mi hodil "osvedceny recept" 🙂
@mimi21mimi No, niekedy sa cloveku nechce nic, to je pravda 🙂. Ale mna to bavi, ked mi priatel povie ake je to krasne, tak ma to iba tesi 🙂. Ja plnene tortilly nerobim, lebo by mi to polovicka nezjedla, ale zopar krat som to jedla u znamych. Je to super ked urobis nejake obycajne sote (najlepsie s fazulou a kukuricou-rovno tam pleskni tu zmes od bonduelle) a k tomu salatik. Je to super 🙂
@levandullka Noo tak vyskusam, som premyslala, ze sppravim aj nejaku bezmasitu verziu, ja skor take cosi lubim... muzovi tam aj nejake maso ked tak supnem. A dresing sa tam nedava? V McDonalde som tam raz videla cosi biele, ale neviem co to bolo, lebo som to nejedla.
Ahojte baby, super tipy na dobré a zdravé jedlo nájdete tu 🙂 www.eatfit.sk - ide síce o hotové jedlo, ktoré Vám donesú domov, ale nápady na jedlo sa dajú načerpať 🙂
@mimi21mimi Ale hej, zvykne s tam davat aj dressing, väcsinou nejaky bylinkovy alebo cenakovy (ja ale preferujem kombinaciu kysla smotana a cerstve bylinky, mlada cibulka alebo vnatka z nej, popripade cesnak, je to bezkonkurencne). Aj bezmäsita verzia moze byt super (napriklad naozaj iba ta zmes bonduelle, ja ju milujem).
@sonkab Ďakujeme za super tip, už to študujem 😉
@levandullka Noo keby si dam dressing s mladou cibulkou alebo cesnakom, tak decka mi odpadnu na treningu, ked na nich dychnem 😀 Ale nieco vyspekulujem... a bonduelle myslis kupenu v plechovke?
@mimi21mimi Tak si tam napriklad nasekaj pazitku, tu znesu 😉. Ja to tak robim casto, npriklad ked ma prist navsteva, tak iba hodim do rury na mesiaciky nakrajane zemiaky a k nim urobim tento dressing (alebo namiesto kyslej smotany dam biely cottage cheese). Je to jednoduché, rýchle a hrozne dobré 🙂. Hej, to je v plechovke taká zmes fazule a kukurice myslím 🙂. Neviem či sa to nevolá Mexico.
@levandullka Viem asi co myslis, pojdem zajtra kupit aj tie tortilly aj zmes, dresing spravim zo smotany alebo jogurtu a keby niekomu nechutilo, kupim tatarsku a nejaky ten salatik, to moze byt rychle... zajtra mam totiz roboty vyse hlavy a obed potrebujem zmaknut do pol hodiny. 🙂
@mimi21mimi No veru, najlepšie sú rýchle obedíky, také minútky 🙂. Daj potom vedieť ako chutilo, prípadne sem pridaj fotky 😉. Mne o pár dní začne ťažký mesiac a každý jeden deň budem musieť po večeroch variť polovičke obedy na nasledujúci deň a sebe pripravovať desiatu, olovrant a aj obed (no iné keďže sa snažím ísť s váhou dolu). To ešte len bude dilema, keď pravidelne nebudem vedieť čo mám variť 😀. Ešteže som si už nakúpila nejaké veci aspoň n tie moje obedy-takže sú viac menej vyriešené.
@levandullka A muz ti nezje to, co chces jest aj ty?
@mimi21mimi Zje, ale jeho to velmi nenasyti (ja si varim vacsinou take ze varene zemiaky s kyslou kapustou, salat s lososom...) a po chvili by uz doma hladal nieco dalsie, takze mu radsej budem varit zvlast, aby mal zdrave, dobre a aj jemu vyhovujuce papanie 🙂
@levandullka Ahojky... zasa raz chvilku klud... 🙂
Co dnes budes varit? Lebo my tam mame len kusok kurata, tak pre manzela + polievku, takze sa mozem "vysantit" 😀 a spravit nieco, co by normalne muz nezjedol. Rozmyslam, ze keby mali tekvicu, tak urobim privarok. Ale nikdy som taky privarok nerobila. Ani neviem, ci by sa dal spravit so susenym kozim mliekom, namiesto normalneho.. co myslis?
@mimi21mimi Ahoj, prepáč že sa ozývam až teraz ale v pondelok som mala narodeniny a nečakane ma prekvapili rodičia, ktorí verne spolupracovali s mojou polovičkou a urobili mi v našom bytíku krásnu oslavu. Takže som bola maimálne zaneprázdnená no a od štvrtku sme si zase boli s polovičkou trošku užiť v Tatrách, takže v podstate celý minulý týždeň bolo o nás krásne postarané. V pondelok sme mali na večeru hovädzie steaky s pečenými zemiakmi, dusené šampiňóny a nivovú omáčku. No a od štvrtku sme si užívali úžasné jedlá ktoré nám pripravili ozajstní šéfkuchári (mám nejaké aj odfotené v albume aj tu na MK a aj na MS). Teraz sme ale už späť v realite a znovu musím začať rozmýšľať nad tým čo budem variť 😀. A k tvojej otázke o sušenom mlieku popravde vôbec netuším ☹. S takýmto druhom potravín do styku neprichádzam... Inak, čo si dnes varila?
http://www.chcemzdravojest.sk/blog/pecivo-ktore...
celkom zaujimave 🙂 😎
V tejto suvislosti som nasiel ze su aj na facebooku www.facebook.com/ChcemZdravoJest
@levandullka Ahojky po dlhsom case... zase som raz zabudla odpisat. Ja si vzdy na mobile precitam, co kto pise a potom zabudnem odpisat na PC, lebo na mobile sa mi pisat nechce 😀
Ako pokracujes? Ja som si vcera praskla hranolky, lebo obed mi ostal len pre malu, a vecer k vinu chipsy ... tak si nadavam teraz, ale stalo sa, zivot ide dalej 😀

@denusiq1211 no super ubytok, ale docasny, zial, to chces do konca zivota jest 1x denne? 😉 vies metabolizmus je "svina" prisposobi sa aj malu a ked zacnes neskor viac jest, tak vsetko co nespali-lebo si ho priskrtila prave tym "nejedenim", tak ti ulozi vo forme tuku, takze nie je jedno akym sposobom chudnes lebo ano mas ubytok ktory je super, ale za aku cenu? 😉