Dokážem upiecť tortu?
Žienky,a hlavne tie ktoré ste to tiež skúšali po prvý krát ale nieste nejaké cukrárky, dokázali ste to? Neviem či mám vôbec skúšať, len ma to tak napadlo, lebo mi je ľúto vyhodiť 50€ za tortu,pre dcérku za to kúpim aj nejaký darček.Viem upiecť klasické koláče, kysnuté,nekysnute ale ani zákusky som nikdy nepiekla.Preto sa pýtam,a ak sa tu nejaká nájde, budem vďačná aj za receptík.Dakujem
torta je len plnený okrúhly koláč... Jasné že to dokážeš. ak vieš niečo upiecť, tak jasné že upečieš aj tortu.... to nie ako môj mm že ani nevie kde máme plechy.... ten by mal ozaj problém 😉
len pozor na nete sú aj recepty ktoré sú neodskúšané. Jednoducho sa nepodarí .... Doporučujem knihu RECEPTY ZO ŽIVOTA.... Všetky recepty sú odskúšané kuchárom.
Dokazes!!!! 😉😘
@andyja15 jasne das... ono vzdy sa to da zamaskovat :D odporucam si korpus nechat v chladnicke.. aj krem... lebo ono sa to zvykne sem tam roztekat, tak takze so studenym sa lepsie pracuje. Ja si vzdy korpus peciem den vopred rano a vten den vecer ju naplnim, ona je lepsia odstata:D mam v klude potom cas zopakovat to ak daco :D ale zatial sa este nic nestalo (ale stalo sa, ze sme zhodnotili ze jeden bude malo... a dorobili sme este jeden :D)
a ano suhlasim, robit den vopred, na druhy den lepsie chuti 🙂
Určite áno!
Ved to nemusi bbyt torta - torta. Sprav smotanovu s piskotami ozdob ovocom a v tomto teple aj do re padne. Alebo palacinkovu s kremom. Alebo cheesecake alebo brownie, Niekedybsi to starsne viete komplikovat zeny.
Podľa mna je zas dôležitejší vzhľad ako chut, keď je to najmä torta pre dieťa, ktoré to má potesit. A zase 50 EUR nie je za tortu veľa. Ja som napr robila dcere s fondanom jednorožcovu a náklady na suroviny boli skoro 30eur, takze nemozes cakat, že niekto, kto to ma ako živobytie, ti to bude robit len za náklady. Mne napr prvý fondan letel do kosa, lebo sa roztrhol na troch miestach, čiže hneď bolo v koši 5eur.
@lula313 no my sme dcere vysvetlili co je to za odpad tie krasne farebne torty.. mali sme ju raz a letela cela stokilova torta do kosa.. u nas si ludia radi daju tortu, aj duplu a to mi ziadna (bez urazky) pekarka neupecie tak ako my doma (ani tie co sa dusuju, ze su to domace, zdrave torty, proste nie je to ono). Moja dcera uz od 4 rokov caka aku tortu jej upeciem, vymysla si sama aku chce a nadmieru sa tesi :D a hlavne nikomu z nej nebolo zle :D Aj ked mne sa prvy krat roztopil marcipan a tiez sa mi fondant, nie roztrhol ale nejak polepil.. ja som to uspesne zamaskovala a do pol hodiny bolo po torte, takze nevadilo :DD
@andyja15 ja som nenasla foto nasej torty poslednej na rychlo, ale takouto podobnou (len dvojposchodovou) sme sa tento rok inspirovali. Original je to potrete jahodovym baileys, ale my sme dali domaci malinovy sirup :D normlana "hola torta", malinovy lekvar, jednoducha plnka bola slahacka+biela cokolada (cize robis korpus -ja som mala tmavy cokoladovy, moze byt aj obycajny, alebo oba..., na to lekvar alebo normlane to poliat aj stavou, plnka a opakovat po vrch, natriet celu tortu a potom som ju este pokvapkala tym sirupom a rozotrela to spachtlou vsade do kremu a oblozit ovocim/sviecky - to az pred servirovanim)... a teraz mas aj sezonu, cize aj zdobit mozes cerstvym ovocim:D ja som davala mrazene. Kludne si ju viem predstavit v kazdej farbe.. jahodovu, cucoriedkovu, ribezlovu alebo aj nejaku exotiku...
Tak akoze ja peciem a dost vela, ale torta je pre mna des... Teraz som dcere piekla na narodky, 1 coko korpus total otrasny - ten som spravila do poharov, 1 mi uplne zvlhol a sa polamal (oba korpusy som predtym uz piekla a boli ok), takze som rychlo dopekala korpus. Plnku som chcela malinovu a kamoska cukrarka, ze maliny, zelatina a slahacka... Jasne, tieklo mi to, cela torta mi padala, takze som zoskrabovala plnku z torty, pridavala tvaroh, tiez nic moc, nakoniec som spravila puding a to uz asi bolo moc huste, lebo mi to potom popraskalo... Akoze chutna bola, ale moja predstava teda bola ina.
Inak autorka, odkial si, ze torty az 50 euro? My ked mame sviatok, tak torty objednavame, lebo nemame cas na to, aby sme piekli pri 6 detoch a 2 dnoch... A stoja okolo 30 euro (poprad) a su fakt dobre
@andyja15 v pohodeee. Nejaké jednoduché piškotove cesto, plnku zvládneš tiež. Na vrch nejaké ovocie, želatinu... vybavené.

A aby som teda dala aj nejakú s fondánom, tak minulý víkend som robila synovi na prijímanie takúto: