icon

Dokážem upiecť tortu?

andyja15
2. júl 2020

Žienky,a hlavne tie ktoré ste to tiež skúšali po prvý krát ale nieste nejaké cukrárky, dokázali ste to? Neviem či mám vôbec skúšať, len ma to tak napadlo, lebo mi je ľúto vyhodiť 50€ za tortu,pre dcérku za to kúpim aj nejaký darček.Viem upiecť klasické koláče, kysnuté,nekysnute ale ani zákusky som nikdy nepiekla.Preto sa pýtam,a ak sa tu nejaká nájde, budem vďačná aj za receptík.Dakujem

sparkling
2. júl 2020

@andyja15 no vidis, tak to je ideal potom, to das. Ako korpus je to parada 🙂

andyja15
autor
2. júl 2020

@guiseppinka tak ja som zo západného Slovenska a torta by ma vyšla 45€ - 24 CM priemer a za 30€- 15 CM priemer a to sa mi zdá smiešne 😂

guiseppinka
2. júl 2020

@andyja15 my to mame na vahu... Ja som nikdy nemerala, mne to nehovori nic... To ako ked mi svokra povie, ze nevelka torta, lebo je z 10 vajec... No kokos...

dori92
2. júl 2020

Ja si pečiem torty sama ale 50 eur na ňu miniem vždy, aj to minimálne...

andyja15
autor
2. júl 2020

@dori92 no to uvidím, koľko miniem na ňu,ale ja určite nebudem robiť nejakú veľkú alebo poschodovu,aby ma toľko vyšla.

veronikazoja
2. júl 2020

@andyja15 ak vieš upiecť bábovku, tak kľudne môžeš urobiť bábiku, ja som tak dcérke robila k 3 rôčkom, do vnútra som jej dala barbie a to mala ako ďalší darček

andyja15
autor
2. júl 2020

@simca06022011 takýto vrch torty si predstavujem, presne 😀 ak by som sa potrebovala niečo spýtať môžem vám napísať?

guiseppinka
2. júl 2020

@andyja15 no pre 20 ludi ti bude treba dost velku...

andyja15
autor
2. júl 2020

@guiseppinka nie, písala som že 20 ľudí tam nebude, mala rodinná oslava cca 9-10 ľudí,ak som tam spravila preklep ospravedlňujem sa, ale toľko nás nebude.

andyja15
autor
2. júl 2020

@veronikazoja super nápad 👍😀

veronikazoja
2. júl 2020

@andyja15 nás bolo tiež 20 a ušlo sa každému, záleží akú veľkú máš formu a ak sa ti zdá malá, kľudne môžeš ešte pod ňu upiecť ďalšiu kruhovú formu, aby si mala dosť
PS: ja akurát robím tortu na sobotu pre dcérku k 4 rokom, ale tento krát dinosauricu

schoki
2. júl 2020

Ahoj.Ja tiez nie som velka pekarka.Drobec mi neje kremove kolace,tak peciem mramorovy kolac,citronovy...bez plnky a zdobim cokoladovou polevou a kupovanymi ozdobami-marcipan.Alebo foto papier.Tu su nase tochtorocne😉🎂

andyja15
autor
2. júl 2020

@schoki veľmi pekne tortičky 👍😀

lenuliatko84
3. júl 2020

Radsej daj upiect ako by si sa mala hanbit ak sa ti nepodari.ak si tortu este nikdy nepiekla pravdepodobne nebude esteticka z vonku a budes zo seba sklamana.50 € za tortu je este dost mala suma

simkids
3. júl 2020

@lenuliatko84 uz si piekla niekedy tortu, ze nieco take hovoris? Preco by mala byt sklamana, kazdy sa uci, chutna bude urcite a vsetko neesteticke sa da zakamuflovat ovocim, trubickami, hocicim. Ked je pre teba 50€ mala suma, tak jasne, ze radsej nebudes piect, ale pre niekoho je to dost. Ja mam osobne radost z torty, ktoru peciem pre moje dievcata a dievcata maju tiez radost, viem co v tom je a deti sa z nej viac tesia ako z urobenej na objednavku, lebo je od mamky a mozem im ju urobit hocikedy, neriesim uz datum oslavy, viem ju kedykolvek prelozit podla potreby. Neide robit tortu na svadbu, ale pre svoje dieta v malom kruhu rodiny. U nas to rodina ocenila, ze som sa na nieco take dala a kazdemu chuti, s odstupom casu to skor beriem tak, ze torta na objednavku je dost neosobna ako vlastna torta 🙂

simapett
3. júl 2020

@skaloval prosim ta, napisala by si mi recept na ten krem? krasna torta inak...

skaloval
3. júl 2020

@simapett do šľahaca si dáš mascarpone + plus vanilkový cukor, chvíľu necháš miešať a za stáleho miešania prilievas šľahačku. Slaha sa iba chvíľu, do zhustnutia, aby sa nepreslahal. Pomer 1 mascarpone 1 cukor 1 šľahačka. Ja som na tu konkrétnu tortu robila z 2och. Čiže 2+2+2

simapett
3. júl 2020

@skaloval dakujem 🙂

andyja15
autor
3. júl 2020

@skaloval aj ja veľmi ďakujem, určite chcem robiť plnku s mascarpone a prosím ťa keď nemám šľahač, teda klasický do ruky metličkovy mám, ale nie taký robot.Vyslaham to aj s takým?

h2
3. júl 2020

@andyja15 Podľa mňa tento krém asi áno. Ale určite Ti odporúčam kúpiť elektrický šľahač, už aj kvôli tomu piškótovému cestu, treba tam vyšľahať bielky do tuha a žĺtky s cukrom... Myslím, že už aj okolo 10 € sa dajú kúpiť, určite je to dobrá investícia.

h2
3. júl 2020

@andyja15 V Lidli majú práve teraz za 14.99, vrátane hákov na miesenie cesta.

lenuliatko84
3. júl 2020

@simkids anobuz som piekla.vola velmi chutna a nientaka krasna ako od cukrarky.napisala som jej svoh nazor tak na mna laskavo neutoc pani dokonala pekarka

simkids
3. júl 2020

@lenuliatko84 nikto na teba neutoci, ospravedlnujem sa ak to vyznelo zle, normalne som sa opytala a napisala aj ja na to svoj nazor, takze mi pride kus od veci tvoja reakcia na to 🙂

kakawah
3. júl 2020

@simkids musim ti dat za pravdu, torta upecena pre dieťa od mamky je naj. Ja som prvykrat piekla poschodovu na dcerkin prvy rocik. Niekoľko mesiacov som studovala recepty a postupy tu v skupine Tortickarky. Zienky mi pomohli a tym ze som velmi chcela, tak sa mi podarila. Nebola ozdobena ako od profi cukrarky, ale bola krasna a hlavne chutovo vynikajuca. A to som mala 15 hosti. Kazdemu da pacila a dokonca si ju fotili.

simkids
3. júl 2020

@kakawah beriem to aj z mojho pohladu, ze mna tiez vzdy potesi, ked mi mama upecie tortu, nevyzera ako z katalogu, ale viem, ze si s tym dala namahu a ma to pre mna vacsiu cenu ako keby mi ju objednala. A som rada, ze sa ti ta tvoja tak podarila, to si musela byt super hrda na seba ked mala taky uspech 🙂

kakawah
3. júl 2020

@simkids ano lebo do vtedy som sice upiekla tortu ale bola na krivo, nebola uhladna, aj ked chutovo je domáca stale lepsia ako objednana. Prave v tom obdobi som sa veľa naucila a veľmi sa mi zapacili nahe a polonahe torty. Lebo tie marcipanove som nikdy nemusela. Od vtedy aj peciem známym torty ako darček. K narodeninam, k vyrociam svadby, a oni sa veľmi tesia, najradšej ozdobujem ovocim a zivymi kvetmi.Super inspiracia je v skupine Tortickarky.. Odporucam aj autorke tam nahliadnuť. Mne uz mamka torty nemoze upect, ale mňa sokovala milo moja sestra ked mi na okrúhle narodeniny upiekla tortu. Poschodovu. Obtiahla marcipanom a este vymodelovala motýliky😃. Nato ze to robila 1krat tak ta snaha a vobec odvaha ...uz len to ma velmi potešilo. Pri malom dieťati, to mohla tiez objednat .

skaloval
3. júl 2020

@andyja15 jasná vec 😉

lenuliatko84
3. júl 2020

@simkids ok beriem.ja som len napisala ak ma v rodine nejakych divnych ludi aby ju neurazili ak torta nebude esteticka.mne sa raz podari a raz nie ale vzdy chuti vyborne

andyja15
autor
4. júl 2020

@h2 jej zle som sa vyjadrila, taký elektricky mám tak potom v pohode, mala som na mysli že nemám taky ten veľký robot čo všetko vyslahaa aj cesto vymiesi za 150€ .

andyja15
autor
4. júl 2020

@kakawah ďakujem za typ, idem sa tam hneď pridať.Uz som rozhodnutá upiecť.❤️