icon

Dve teplé jedlá denne

15. jan 2023

Na tomto fóre som si všimla, že veľa z vás funguje na teplom obede a teplej večeri. Prosím vás to ako stíhate? Ja som rada keď mám každý deň teplý obed a aj to varím na 2-3 dni a aj tak nemáme nonstop teplý obed a niekedy aj objednám. Čo také robievate na tú večeru teda aby to nezabralo veľa času? Ja som z toho úplně fascinovana ako dokážete pri dieťati a práci ešte variť aj dve jedlá denne. Ja si urobím šalát s mäsom, ale to sa mi musí fakt chcieť, to je tak raz za dva týždne možno, väčšinu času mám cottage s vajcom a vybavené.

dskjhfdlkdjhl
15. jan 2023

@tykat kura bol priklad, ako rychlo navarit, nebolo to myslene nutne na veceru, ale takych jedal je hodne, ktore nezaberu vela casu.

dankanka
15. jan 2023

Citam tu ze toasty, vajicka a kase sa beru za varu..tak potom sa vari aj u nas :D. No co sa este nedozviem..ja teplu veceru rozumiem ako plnohodnotny obed..take daco..

autor
15. jan 2023

@heidy222 myslím, že maslová je to. A toto teda vyskúšam to znie veľmi dobre.

marca12
15. jan 2023

K tomu asi musi mat zena vztah,ja len z lenivosti nerobim dve teple jedla. Mam kamosku,ktora po praci ide do obchodu,navari teplu veceru. Veceraju okolo 18.30, pospratava riad,uprace a je kolko 20.00? A den v haji. Ja aj ked obcas varim veceru,neexistuje,aby som bola hotova skor ako do hodiny aj s riadom a uvarenim. Nastastie nemam muza,ktory to vyzaduje,ak by vyzadoval,musel by on varit. Ja odmietam byt otrokom kuchyne.

babatkoo
15. jan 2023

Ja mam nasackovane v mraznicke kusky morcacich/kuracich prs, zamrazene vlastne mixy pokrajanej zeleniny. Rano dam von z mrazaku do chladnicky, pridem a hned varim, ryza+ maso za 16mim hotove, polievka do 30 min. Zalezi ake velke kusky nakrajam 🙂. Casto si aj mrazim uz hotove maso na stave. Potom k nemu iba vyvarim cestovinu. Aj vyvar mrazim a dovarim cerstve slize. Mam syna s histaminovou intol. Takze ten musi mat cerstve jedlo a varim len kvoli nemu takto :( Inak my by sme kludne jedli aj 3 dnove.

luccija
15. jan 2023

@dskjhfdlkdjhl u nás tiež, ale skôr ja a dcéra chceme teplé či šalát muž jedáva chlieb, pečivo, šunku..
Keď máme na raňajky pečivo, desiata väčšinou tiež nechcem zase to isté večer.Ale ja mám rada aj husté polievky strukovinove, kapustovou..
@heidy222 takú tekvicu robím hokkaido s cesnakom a rôznou zeleninou posypať syrom či dať si na šalát.

lavinis
15. jan 2023

To by sa mi fakt nechcelo kazdy den variť 2 krát, keďže muž aj dieťa sa stravujú doma

tykat
15. jan 2023

@dskjhfdlkdjhl ..ved to, kazdy inak, neda sa to pausalizovat. Podla toho asi aj zaludok reaguje. U nas napr.aj "sladke" ranajky zje len dcera. My ostatni by sme to odlezali so zaludocnymi problemami.

zuzinka888
15. jan 2023

Aj u nas je vzdy tepla vecera. Vacsinou varim vecer ta ostane aj na druhy den na obed- deti obeduju doma. Chlieb so sunkou ci prazenica by u nas nepresli. Mam tlakovy hrniec. Mam tlakovy hrniec tak je to sup sup cca 30. Popri tom este naberiem/vyberiem mycku podla potreby.

autor
15. jan 2023

@luccija keď mám voľno tak navarim, ale že by som k tomu sporáku išla dobrovoľne dva krát za deň uvariť "obedové" jedlo, tak to nie. Keď mám voľno, radšej upečiem nejaký zdravý koláčik, ktorý máme potom na raňajky alebo na desiatu. Poprípade sa hecnem a na ďalšie dni nakrájam kopec zeleniny aby sme potom len vytiahli a jedli a nebola som frustrovaná z každodenného krajania zeleniny.

heidy222
15. jan 2023

@domak2 to sú tie, čo o 5 ráno vstávajú a varia na celý deň 😅

lasoli
15. jan 2023

rychle jedla,cestoviny s makom,syrove cestoviny,pizza-kupovane cesto.Losos s cestovinou ale o kuskusom,losasa len nasolis das maslo a do truby,pecie sa to samo,kuskus je tiez rychlovka a aj rizitonsa da zvldnut rychlo,ryza sa sama vari a apotom len domiesas co mas v chldnicke.
Inak ja si mylsim ze teole vecere nie su najlepsie,skor teole polievky ale ,teple vecere podl mna su tazke,vecere maju byt striedme a to mas rychle,salat,tkave oecivo,syry a take. Inak do 21 v praci? to asi ani na tu veceru nemqs cas,rovno do postele,nie?

domak2
15. jan 2023

@heidy222 a chodia spat po pol noci. Nečudujem sa ze je tu toľko nasratych prispievateliek, ja by som bola tiež 😅 Ale zas by som mala upratané...a navarene a deti geniálne no ... idem kuknúť co nove na netflixe 🤭

luccija
15. jan 2023

@babatkoo ja si zase tak napacujem mäso a to len hodím na gril či panvicu.
Autorka veď super nie každého to baví my sa stravujeme 2 doma, takže variť obedy musím a večere ako kedy nie je to pravidlo zje sa polievka či fakt len omeleta..Muz teplé večer iba výnimočne.Este často zapeciem karfiol, brokolicu...každý má svoje maniere ja zase nerada jem to isté jedlo viac x okrem niečoho na šťave, ale tiež sa snažím variť rýchlo nemám to ako hobby po tých rokoch🙂

22abigail22
15. jan 2023

My sa s mužom vo varením striedame. Jeden týždeň varím ja, druhý týždeň zas navarí muž a tak dookola. Striedame sa podľa toho na akej smene pracujem (napr. ak ten týždeň pracujem 10:00-19:00 tak logicky ten týždeň varí muž).
Taktiež obaja varíme tak, že to čo sa navarí večer máme na večeru ale aj na druhý deň ako obed (čiže varíme 5 porcie - sme 3 dospelí s tým, že ja večeru nejem). Žiaľ, niekto z nás troch nemá poskytnutý obed zamestnávateľom.
Piatky (občas aj soboty) sa ideme najesť von (do reštaurácie) alebo si objednáme donášku.

autor
15. jan 2023

@lasoli väčšinou si nabalim večeru do práce

zmrzlinka2021
15. jan 2023

@vulka

Nikdy, skutocne nikdy neporovnavaj dve zeny.

Sme rozne.
Jedna tu zarobi ledva 800 eur, druha ma plat v cistom 3 litre.
Jedna behava maratony, druha neodbehne ani 300 mestrov.
Jedna zvlada starosttlivost o osem deti a pracu v neziskovkach, druha ma co robit s jednym dietatom.

Kazda zena je ina!
A hodnota zeny nie je nikdy v tom kolko toho zvlada. Nasou ulohou v zivote nie je "zvladat", nie je "chvastat sa", aka som ja, co dokazem.

Okrem toho, ak clovek pretazieva svoj zivot, nema odpocinok, telo si vypyta dan, a nielen v podobe vaznych ochoreni, ale aj roznych depresii...

Zivot nie je o vykone, zivot je o laske, podpore, blizkosti...

heidy222
15. jan 2023

Ináč taká úvaha o výživnosti: ak zjes cestoviny so syrovou omáčkou je to to isté ako chleba so syrom: pšenica a syr. Alebo pizza so šunkou - chleba so šunkou. A celkovo, čo je výživné na kuracích prsiach s ryžou: to je len bielkovina s pár B vitamínmi a polysacharid, ak je Riza biela, tak 0g vlákniny. To potom fakt je lepšie si dať kvaskovy chlieb so zeleninovou nátierkou a vajcom. Alebo tie krémove polievky, ako napr cesnaková, hríbová, neberte ma zle, mám ich rada, ale neni to viac výživné ako napr hummus/tvrdý syr/nakrájaný kalerab

henka123123
15. jan 2023

My mame na veceru polievku....muz suchu veceru

dankanka
15. jan 2023

Kuskus som si vacsinou robila v praci, veci k tomu som si priniesla..taky kuskus bol spolu s cajom v praci stale :D.

dankanka
15. jan 2023

@heidy222 ono vela chlapov vymysla s jedlom takto..ze musi byt varene..

jarabica123
15. jan 2023

@zmrzlinka2021 Úplne do detailu si to vystihla ♥️

katica06
15. jan 2023

Varím väčšinou každý deň, muž ani ja nemáme možnosť niekedy skočiť na obec, navyše muž robí na smeny. Deťom školská strava nechutí tak chcú mať niečo teplé.
Podľa mňa nie to veľmi ťažké jedlá, možno záleží aj od času kedy jeme. Staršia dcéra preferuje teplé šaláty šošovicový, cícerový, pohánkový, krúpový, tekvicovo cviklový alebo cestoviny so zeleninou, druhé dieťa preferuje calzone,pizzu,posúch, lángoše, focacciu , zapekané toasty, muž zas zemiakové jedlá ako zemiaky pečené v šupke s kyslou kapustou, zapekané zemiaky s paradajkami,lokše, fučku. Mojim favoritom sú krémové polievky.

luccija
15. jan 2023

@katica06 tak to máš pestré ulahodiť všetkým🙂

zuzana76
15. jan 2023

@autor do mekaca nechodime, kedze par krat sme ilsi a mal hnacku, malokto totiz chape, ze bezlepkove neznamena, len nedat muku priamo do pokrmu, ale nepouzivat ani pri priprave rovnake veci ako dosky na krajanie, noze, naberacky

zuzana76
15. jan 2023

@heidy222 ale varene je lahsoe stravitelne, ja dat si surovu papriku, cibulu a pod na veceru, grgam este tyzden, alebo zlcnikovy zachvat, takze zalezi aj kto co moze

stannkal
15. jan 2023

Ono to je aj vec zvyku a preferencií, my s mužom by sme napríklad nejedli na večeru jedlo typu obed, bolo by to pre nás ťažké. Zase ale mame obaja radi polievky na večeru, tie ale nejedavame na obed. Za mňa je polievka super rychla a zdrava večera.

lugie
15. jan 2023

My si teple večere nerobíme, väčšinou si spravíme obložený tanier s kopou zeleniny, chlebík, vajíčko atd. Ale keď už tak máme radi chlieb vo vajci, zapecene tortilly alebo keď už tak zapekané cestoviny so zeleninou máme veľmi radi 😊
Ale aj tak si väčšinou zjeme to čo máme aj na obed… (varím poobede keď dieťa spí, takže máme večeru + na druhý deň aj obed všetci traja..) 😊

katica06
15. jan 2023

@luccija je iba pár jedál ktoré muž nezje ako tvarohové či kapustové rezance či šunkové fliačky alebo hríby s ryžou či haruľu čo zas deti nemusia, také jedlá varím zriedkavo. Naopak keď nie som doma ja, muž uvarí rajčinovú polievku😀

guiseppinka
15. jan 2023

@domak2 aj mna to udivuje.. 2x denne s deckami von, ucenie sa so starsimi, k tomu praca, milion kruzkov, zdrave stravovanie a varenie obedov a vecere... Ako som dost dobra v time managemente, ale toto nedavam... To by som musela mat 48 hod den...