icon

Dve teplé jedlá denne

15. jan 2023

Na tomto fóre som si všimla, že veľa z vás funguje na teplom obede a teplej večeri. Prosím vás to ako stíhate? Ja som rada keď mám každý deň teplý obed a aj to varím na 2-3 dni a aj tak nemáme nonstop teplý obed a niekedy aj objednám. Čo také robievate na tú večeru teda aby to nezabralo veľa času? Ja som z toho úplně fascinovana ako dokážete pri dieťati a práci ešte variť aj dve jedlá denne. Ja si urobím šalát s mäsom, ale to sa mi musí fakt chcieť, to je tak raz za dva týždne možno, väčšinu času mám cottage s vajcom a vybavené.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
domak2
15. jan 2023

@guiseppinka ešte si zabudla sa o seba starať a muža denne potesit a aj konika stihnut 🦸‍♀️😅

hederamonstera
15. jan 2023

No tak to dokazu a co?☺️ Ked ich to bavi. Ze teba nie a mas “lepsie” zabavky je tvoja vec. Kazda sme ina.
Ja obcas navarim aj na obed aj na veceru, vacsinou ale jeme co ostalo z obeda. A kludne aj rezne, ak mame chut, nemame problem s travenim a spankom ;)
A niekedy sa mi nechce a dame si “suchu” veceru. Je to pestre.

simca06022011
15. jan 2023

@heidy222 aj iné druhy sa dajú takto piecť;) v podstate všetky oranžové vnutri

svetlanka111
15. jan 2023

@vulka proism ta a ako jej pomaha muz?lebo toto sa mi nezda..viem co je to mat integrovane dieta ale este dve a 25km do prace..no neviem neviem

sandrasstini
15. jan 2023

Ja si nvm predstavit dva teple plnohodnotne chody ako tu citam ze ba obed a na veceru kura s ryzou alebo tak…jasne sem tam sa stane ze daco uvarim ale vacsinou sucha alebo daka lahka vecera. Tiez nemam zaujem travit hodiny v kuchyni, koho to bavi nech sa paci

slavomira236
15. jan 2023

Ja mám teplú večeru obed nie a spí sa mi super som tak zvyknutá späť chodím okolo 24tej

tykat
16. jan 2023

@zuzana76 no vidis a mne varene vecer lezi v zaludku ako kamen. Ak si dam chlieb so syrom/sunkou/natierkou a cerstvou zeleninou tak v pohode.
A keby som si rano dala ovsenu kasu s ovocim alebo jogurt tak mozem rovno ostat doma s bolestou brucha. Potrebujem slane a kavu.
Je to fakt zaujimave ako to ma kazdy inak. Mozno je to o zvyku.

kvetinka75
16. jan 2023

autorka - ja som si zvykla robiť rýchle jedlá - granadír, rizoto, polievky - povaríš zemiaky a nejakú zeleninu, rozmixuješ, k tomu krutony. Sú to rýchle polievky. Ale dve teplé jedlá nevarím. Je to pre mňa zbytočná strata času. Max. tak ak som doma a že varím ,,slaný,, obed, tak na večeru žemlovku a pod. ale väčšinou už chcem mať voľno a nie stráviť celý deň v kuchyni. Niekomu to nevadí ale ako si napísala, ja tiež radšej zájdem do fitka, kina, s kámošku na kávu ako byť celý deň v kuchyni.

kvetinka75
16. jan 2023

@dankanka tiež si myslím. A zbytočne sa od toho priberá. U nás sú večere tiež také ľahšie. Iné je, ak by človek v priebehu dňa nemal teplé jedlo ale to by som radšej to varené zjedla radšej skôr než večer

kristinkakvetinka
16. jan 2023

Varím denne lebo obedujeme doma aj my aj deti .Večer už nevarim ,bud si dáme to co bolo na obed alebo nejaké toasty ,hotdogy alebo co nám chuti .

emasss111
16. jan 2023

U nás to funguje tak, že na obed mávame hlavné jedlo a na večeru nejakú polievku. Napríklad v nedeľu navarím obed na 2-3 dni, polievku tiež. A potom v utorok zase navarím niečo, aj polievku,niekedy si dáme suchú večeru...
Občas sa ideme nejesť,i keď ja to nemusím, lebo neviem z akých pochybných potravín varia v reštauráciách, takže najradšej mám doma uvarené jedlo, do ktorého viem, čo si dám ☺️
A nemám vôbec dojem, že som stále v kuchyni, stíham si aj zacvičiť, aj ísť von s dcérou 👍

vulka
16. jan 2023

@svetlanka111 No maká aby zarobil a po poobediach a stará sa o technický chod domu. Ale teda pri hrncoch nestojí a ani s a s deťmi neučí, to je fakt. Ale ona je spokojná. V práci z nej srší vtip a energia. Netuším, čo je zdrojom tej energie.

aculy
16. jan 2023

Ja som zasa typ čo nevyspava s dieťaťom cez obed a nie je nacapena na telke 🤷🏻‍♀️ Niekedy sa aj samé seba pýtam, ako som to cez materskú dala. Dcéra sa 2 roky každulinký jednu noc budila každé dve hodiny noc co noc. Vstávala medzi 5-6. Tie dva roky som nevedela co to je spánok. Cez deň spávala len v kočíku, čiže 3x denne na 1-2 sup na prechádzky v zime (je novembrová). Ja prechdzky milujem, beriem to ako + pre seba. Potom neskôr sme chodili vždy partia na 2-3 hodinky aj doobeda aj poobede von. A každý deň bola tepla večera. Samozrejme možno sa pár krát stalo, že nie. A stíhala som. Ja som typ človeka, čo musí stále niečo robiť, čiže ja buď namiesto vyspavania a sedenia pri telke som vonku s dcérou/rodinnou, upratujem alebo varím. Teraz je to už iné, Budík 5:30, z prace pridem o 17:00, vari každý druhý deň, keď nevážim idem s dcérou von (ak varim ide manžel alebo sa s ňou nejako zabaví), zacvičim si. Pred telku si sadáme s manželom keď dcéru uložím cca o 20:30 a cca o polnoci ideme spat. Ja robim veci veľmi rýchlo, tak toho aj dosť postiham 🙈 Čiže záleží, ako je kto typ človeka

sense
16. jan 2023

My sme mali včera pečene mäso na večeru (chystal chlap keďže mal voľno a ja som bola v práci) a nič ťažké to nebolo na žalúdok.
Ale tiež to nemáme denne 😉

avanka
16. jan 2023

@heidy222 neviem, čo je na tom smiešne. Keď mám deti doma, bežné prechladnutie, riaditeľske voľno, prázdniny a ja musím ísť do práce, robím od 7 do 16, tak v pohode vstávam o 5 ráno a varím deťom obed, aby mali čerstvý.
U nás ako kedy. Mne bolo vždy čudné dávať deťom na večeru každý deň chlieb, lebo keď chodili do škôlky, desiata a olovrant bol väčšinou chlebík. Tak som zvykla vymyslat, čo iné. Často robím: zeleninový šalát, niekedy grilovaný syr, kuskusovy šalát, šalát z quinoi s tuniakom, krupicovu kašu, puding, pečené zemiaky, v pondelok dojeme z nedele, dnes máme guláš, sem tam upečiem pizzu, rôzne druhy domáceho pečiva, to sú všetko rýchlovky, toasty, praženica, chlebík vo vajci, tuniakovu, bryndzovu pomazanku, rezance s tvarohom, makom alebo orechami, tvarohove šúľance, brokolicove fašírky, zapekaný karfiol, kurací steak, tortilly, palacinky, lievance, žemľovka, niekedy si deti dajú len jogurt, koláč, sem tam tam si vypýtajú napr hraskovu polievku, keď nie sú hladní, tak jablko a syr. To všetko sú rýchlovky.
Niekedy máme len suchú večeru, ale z dôvodov vyššie uvedených nie až tak často. Mne by teda nechutilo každý deň jesť chleba so šunkou a zeleninou. Záleží aj od toho, ako stíham, čo je na práci. A nie som žiadna super matka...

kiki234
16. jan 2023

Varim rychle jedla a vzdy je na vyber polievka a druhe. Maso my dospely mavame 1x tyzdenne, velmi ho neoblubujeme a deti tak kazdy druhy den, niekedy kazdy den. A vzdy si zoberie kazdy kto co chce varim na 2-3 dni, ak nieco mame radi tak aj na 4 ved v chladnicke sa tomu nic nestane

avanka
16. jan 2023

@aculy ja som taká istá..na materskej som si nikdy nelahla spať s deťmi, lebo mi to prišlo ako zabitý čas. A to mladší sa budil aj 15 krát za noc. So starším som celý rok chodila 2 krát denne von po 2,5-3 hodiny, lebo mi spával len vonku a aj tak som stíhala mať upratané, navarené, na Vianoce som piekla 30 druhov pečiva (vtedy, teraz nám stačí 10😁)Telku pozerám výnimočné, radšej si vezmem knihu. Tiež máme doma upratané, vysávala som, než mi manžel nekúpil robotický vysávač, 2 x denne, minimálne 2 x krát do týždňa pečiem. Záleží od človeka, ako si rozloží svoj čas a čo je pre neho prioritou.
Ja som teraz na PN, deti šli do školy, manžel má rannú a ja že si pozriem, čo nové na koni, ale už so mnou všetci čerti šijú. Keď povysáva maxo, idem strieť dlážky, zarobiť na koláč, o 10 cez vychádzku do mesta...

sense
16. jan 2023

A dva dni predtým na večeru tiež mäso ak rátame rybu ako mäso, opäť nic ťažké na zaludok, feniklovy šalát a losos. Večera do 20 min

belllinka
16. jan 2023

Moje deti majú každý deň poriadnu teplú večeru, obe športujú, proste keď prídu večer domov po tréningu, tak by im určite nestačil iba "chlebík" alebo jogurt.

svetlanka111
16. jan 2023

@vulka uf no pytala som sa preto lebo sa mi to zda uplne nemozne..a rozmyslam ako to proste dava.lebo ja mam dve deti, jednu celkom sikovnu a zodpovednu pubertiacku ale aj ona obcas potrebuje vyskusat vysvetlit pomoct naviest (ale nie je to casto lebo nestiham, na vizo budu dve dvojky keby mam vsak na nu viac casu verim ze by to boli 1) no a potom tu mam dieta s roznymi poruchami a domacnost…a vazne je toho strasne vela, ked skoncim v kuchyni tak utekam do pracovne potom mozem kupelku upratovat medzitym deti riesiet zas napr zem umyt a stale dokola a pre seba volny cas 0. Takze fakt by som potrebovala navod .

kvetinka75
16. jan 2023

@svetlanka111 možno menej upratovať alebo zapojiť aj deti

srdeenko19
16. jan 2023

Od pondelka do nedele varím max. 3x a aj to len kvôli mužovi, lebo robí 24 ky a medzitým je doma. Inak má dcéra v škole obed, (aj keď hovorí, že varia príšerne a nedá sa to jesť 😀) plus ja si objednávam v práci takmer denne na čo mám chuť. Večere robievam typu: nátierky rôzneho druhu, vajíčkové cestoviny, omeleta, nejaká šunka, syr, zelenina, sem tam výnimočne pizza, párky, niečo sladké, slané z lístkového cesta, to je šup šup. nejaký zbytok polievky, čo treba dojesť z predchádzajúceho dňa, atď. čiže u nás žiadne terno 😀 Tiež sa radšej venujem malej, spolu si zacvičíme, pozrieme rozprávku, čítame si knihy.

vulka
16. jan 2023

@svetlanka111 Ona zapája deti. Aj do varenia aj do upratovania. naučila ich. Takže zemiaky oškrabu, pizu spravia, čo-to upracú. Skús minimalizovať počet vecí. Čím menej vecí, tým jednoduchšie upratovanie.

tini27
16. jan 2023

Mne pri tomto ( aj s obedmi, aj s večerami) pomáhajú kuchynské spotrebiče- mám polievkovar, takže tam len nahádžem pokrájanú zeleninu, zalejem a slačím tlačítko, varí/ mixuje/ vypne sa sám. Tiež mám parný hrniec, do ktorého len nahádžem čo treba, naťukám a on pracuje. No a najnovšie multifunkčný hrniec, ten viac-menej tiež pracuje sám a rýchlo, takže príprava mi zaberie minimum času.

tiezjedna
16. jan 2023

pre mňa lepšie pečené maso (nemusí to byť predsa mastný bôčik) než pečivo na večeru... Existuje strašne moc jedál, ktoré sú jednoduché, rýchle a stokrát výživnejšie než namazaný rohlík... U nás frčia obedy aj večere, ja som doma, pracujem podľa potreby prakticky odkiaľkoľvek, manžel prevážne tiež z domu, len keď sú deti na hromade a nie sú v škole, tak ide pracovať do kanclu, ktorý si zriadil asi 5 minút od baráku... Robím to tak, že uvarím večeru, ktorú máme druhý deň na obed😉 Nie je to žiadna atómová veda, stačí si to len zorganizovať. Sú dni kedy sa mi variť nechce, alebo nemám čas, to využijeme miestnu výbornú reštiku. Niekedy je to 1x do týždňa, niekedy 3x...

bilancia
16. jan 2023

tiez nerada "zabijam" cas v kuchyni ,ale nejake cestoviny , polievky hutnejsie , pripande nieco co len supnem do rury to isti

luccija
16. jan 2023

@aculy stačí Ti 6,5 hod spánku?

aculy
16. jan 2023

@luccija Áno úplne. 6 hodín je pre mňa ideál 🙂

h2
16. jan 2023

My mávame teplý obed, aj večeru, ale určite nevarím 2x denne, možno maximálne tak cez víkend. Varím večer, máme to na večeru a to isté na druhý deň na obed. Nemám absolútne problém navariť večer, varenie ma baví a netrvá mi nejako extra dlho. A čo také varievam? No úplne všetko. Mäso s prílohou, prívarky, cestoviny, ryby, zapekané jedlá... Normálne ako bežne na obed. Plus polievku varím tak 3x do týždňa, na viac dní.