• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Guláš. Dávate doň majorán? Čím ho zahusťujete?

8. novembra 2014 
potom to kludne presunte,ale ja ho mam na sporaku a potrebujem surne radu.-)

davate don majoran?
a druha-gulas s knedlami sa cim zahustuje? este som nerobila-dakujem :slight_smile:

:sweat_smile:
7. nov 2008 o 14:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj majoran davam
7. nov 2008 o 14:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja do gulasa majoran davam
a ked nedas moc vela vody, mal by byt aj bez zahustvania ok, ak by si predsa potrebovala, iste mozes mukou alebo ovsenymi vlockami
7. nov 2008 o 14:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
pokud vím, tak jíškou. Nebo jsem slyšela taky o strouhance z chleba. Ale nikdy jsem to nevařila, takže mě ber s rezervou.
7. nov 2008 o 14:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Achoj,ja tiez davam majoran.Ja zahustujem bud mukou al.solamylom :wink:
7. nov 2008 o 14:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj,majoránku také dávam a zahuštuju vodou do které přidám mouku můžeš hladkou nebo polohrubou,rozkvedláš aby tam nebyly hrudky.
7. nov 2008 o 14:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
voda,alebo mlieko, :confounded: :grinning:

diky,idem dosypat :grinning:
7. nov 2008 o 14:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
dakujem moc koculky....

moj plny hrniec uz nie je plny......
ale este zemiacky do jednej varky pojdu :grinning:
zase budem sikovna -ze dva chody :grinning: :sweat_smile: :dizzy_face:

este raz diiiiky moooooc
7. nov 2008 o 14:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
když dáš mléko nic tím nepokazíš ale guláš bude světlejší než když to uděláš z vody
7. nov 2008 o 14:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
majoran ano,zahustujem nastruhanymi zemiakmi
7. nov 2008 o 14:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
majorán až po dovarení, inak zhorkne. zahusťujem zemiakom (resp. dávam variť na dvakrát...) niekedy múkou hl. múkou :slight_smile: a hríbiky nemôžu chýbať :sunglasses:
7. nov 2008 o 14:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Evuliki,ja od veci pisem,ale kde si zohnala ten rozkosny mikulasovský kostymcek,aj ja chceeeem :slight_smile:
7. nov 2008 o 14:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
:sweat_smile: no u nas hriby eee- ok,vsetko dodrzim,,,,
7. nov 2008 o 14:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja davam majoran aj s ostatnymi koreninami hned po cibulke, chvilku poprazim a tak tam pridam maso a nikdy nebolo horke :wink:
7. nov 2008 o 14:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja davam ked prilejem vodu,
7. nov 2008 o 14:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bibula, tak majorán určite a u nás sa zahusťuje najmno nastrúhaným zemiakom-to je total originálny guláš...Ale zátrepkou z múky...A majorán až nakoniec,keď odstavíš,lebo horkne pri dlhom varení...
7. nov 2008 o 14:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja davam kolko masa tolko cibule a ta ked sa oprazi a potom ked sa rozvari tiez nieco zahusti a ked sa pridaju zemiacky je to mnam-mnam,muka by ma ani nenapadla :grinning:
7. nov 2008 o 14:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
titkovamiriam taky tak...ja gulas nezahustujem.
7. nov 2008 o 14:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Právě ho jdu vařit :grinning: aby byl na zítra krásně uleželý.Majoránku dávám a hlavně hodně česneku.Zahušťuji moukou rozmíchanou ve vodě.
7. nov 2008 o 14:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Evuliki prepaaac :slight_smile: ,ja som to videla u Marselini :slight_smile:
7. nov 2008 o 14:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja varim dva druhy gulasov - taky kvazi kotlikovy, co jeme s chlebom, a ten zahustujem lecom a trochu rozrobenej muky s vodou...do tohto gulasu davam okrem masa zemiaky, susene hriby, fazulu, nocky... a druhy "madarsky", ten jeme s knedlou, a tam ide len maso a chutovo bohata stava zahusetna len lecom ...a vzdy varim len z diviny :wink:
7. nov 2008 o 14:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jablonka ja tomu prvemu hovorim gulasova polievka... :grinning: a v kotliku je najuuuzasnejsi....
7. nov 2008 o 14:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
sirinka - gulasova polievka je ine, to sa urcite nezahustuje lecom :wink: ...robim tzv. slepy gulas, to je vlastne gulasova polievka, ale namiesto masa davam taku makku tenku cigarovu salamu, k tomu len zemiaky a hlavnym dochucovadlom je majoranka...tiez sa to je s chlebom...ale ako som spominala vyssie, ten prvy gulas robime aj v kotliku, vtedy je este chutejsi - oslahany ohnom a dymom :grinning: ...ale tak isto ho mimo sezonu varime aj v klasika hrnci :wink:
7. nov 2008 o 15:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Majoranku nedavam, zahustovat se ma strouhankou z chleba, tu jsem nikdy nemela :slight_smile:, a nebo proste tu mouku (kdyz das polohrubou, nebude tak hrudkovat jako hladka) a nebo ten skrob, no...
7. nov 2008 o 15:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
no zemiacky sa dovaraju,mam nachystanu vodu s polohrubou mukou :grinning: muco ma radsej hustejsie,tak zahustim...no zeleniny som dala kooopec,aj maska-co si muco kupil :grinning:
7. nov 2008 o 15:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jablonka no ved ja pisem, ze to iba tak volam... :wink:
7. nov 2008 o 16:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bibula, majoran davam do gulasu a zahustujem ak treba najemno nastruhanym zemiakom. Vacsinou vsak ak je cibule tolko ako masa a neprilejes vela vody, zahustovat netreba, rozvarena cibula zahusti dostatocne.
7. nov 2008 o 16:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
gulas zahustuju chlebem, strouham primo starsi chleba do hrnce. Majoranku davam, taky trosicku kecupu na zjemneni :slight_smile:
7. nov 2008 o 17:37  •  3 deti  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
...u nas gulas fici so zahustenim ...leca....kecupu...rozne zmesy korenin...fantazia na plne gule :grinning:
...a zarucene zahustenie...do extra hrnca uvarit zemiaky....do makka...nasledne poriadne rozpucit a naliat do gulasa :wink:
...prip./znie to mozno sialene/...ale zahustit domacimi hrubymi slizami... :wink:

...iny kraj..iny mrav ci "recept" :wink:
7. nov 2008 o 17:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som muku ako zahustovadlo do gulasa nepocula :zipper_mouth: ...ale tiez beriem iny kraj,iny mrav. :sweat_smile:
poprazi sa cibula,maso,korenova zelenina tu sa ako zahustovadlo tiez pouzivaju zemiaky/davaju sa vo dvoch varkach,jedna skor ta sa necha rozvarit-zahustuje/,tiez pred koncom davame leco,a majoran.
dokonca origos madari tam supnu aj fazulu! :sweat_smile: /taky feferoni my nie sme/ :grinning:
a to mame k HU hraniciam cca 30km. :grinning:
7. nov 2008 o 20:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
muku do gulasa? :sweat_smile: pocujem prvy raz, ale proti chuti ... :wink:
my nezahustujeme alebo jedine nastruhanym zemiakom
7. nov 2008 o 20:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok