icon

Hľadám odskúšaný recept na predjedlo

avatar
nela82
26. aug 2012

Na každej oslave..su väcsinou len a len obložené mysy..chlebíky-rada by som,ak by mi niekto dal inšpiráciu na niečo iné,odskúšané a výborné-aj pre staršie ročníky 😀
Dakujem žienky. 🙂

avatar
gretocka
26. aug 2012

pre mna su fajne predjedla plnene veci: plnene paradajky, plnene vajicka pripadne my sme mali na svadbe plnenu broskynu

avatar
nela82
autor
26. aug 2012

@gretocka a tie vajicka-cim naplnit??

avatar
tenty
26. aug 2012

vajickova tlacenka je uzasna 😉

avatar
nela82
autor
26. aug 2012

@tenty a receptik??? 😉

avatar
iviatko
26. aug 2012

slana torta 🙂

avatar
petraxy6
26. aug 2012

@nela82 na broskyňu, alebo nektarinku (prepolíš) daj kuracie mäsko. Mäsko varené najemno nakrájať a zmiešať s kokt.zálievkou. (4 lyžice majonézy,4 lyž.bieleho jogurtu,1 lyž.pln.horčice,1 lyžica kečupu, 1 lyž.citronovej šťavy, soľ, cukor, worcestrová omáčka). Keď nemáš čerstvé broskyne, tak to daj do kokt.pohárov s mandarinkami, alebo nejakým ovocím a navrch daj buď mandlové lupienky, alebo nejaké ovocie, šalát...

avatar
usacek79
26. aug 2012

broskyna z konzervy plnena kuracim salatom, jednoducha mnamka 🙂

avatar
nela82
autor
26. aug 2012

@iviatko no..o tom som uz pocula a aj videla-no este nejedla.. 😒 No rada by som nieco co kazdemu sama naservirujem-cize nic take co si sami musia naberat a hrabat sa v tom 😅

Inac,tie slane torty maju nieco do seba 😉

avatar
tenty
Odpoveď bola odstránená
avatar
iviatko
26. aug 2012

@nela82 vsak nakrajas a naservirujes...ver, ze je to mnamota, ked vymyslis natierku...ja davam taku ako do syrovej rolady...je tam fakt z kazdeho nieco, je to vyborne.

avatar
camilla_1
26. aug 2012

ano

avatar
nela82
autor
26. aug 2012

@iviatko aky krem-plnku robis??

avatar
aduskatt
26. aug 2012

spenatova rolada, uzasne🙂)
400 g mrazený špenát, pretlak
3 ks vajcia
120g polohrubá múka
2 PL olej
2 ks strúčky cesnaku
1 kl prášok do pečiva
soľ
Plnka:
150 g nátierkové maslo
50 g tavený syr, odporucam nieco tuhsie ako bambino, to nestuhne dobre a plnka moze tiect
50 g eidam strúhaný
šunka ,kápia, cesnak
Postup
Špenát rozmraziť, vodu zliať. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame a dáme piecť na plech cca 40x30cm. Pečieme pri 180°C asi 12 min. Horúce upečené cesto zrolujeme spolu s papierom do rolády a necháme vychladnúť.
Maslo, tavený syr, eidam, kápiu, cesnak zmiešame, natrieme na vychladnutý korpus. Na to uložíme šunku, zvinieme. Dáme do chladničky.
Plnku si každý upravte podľa svojej chuti a fantázie.

avatar
iviatko
26. aug 2012

@nela82 karicka, maslo, papriky 3 farby, sunka, moze byt aj vajko. Je to mnam. Dochutis solou, pripadne podla chuti ;)

avatar
nela82
autor
26. aug 2012

@gretocka
@tenty
@iviatko
@petraxy6
@usacek79
@tenty
@aduskatt zienky dakujem velmi pekne 😵 Nieco z toho urcite vyberiem..a casom skusim aj vsetky 😵 😉

avatar
angua27
27. aug 2012

jedna z mojich slaných tôrt. je to rýchlovka a jasko, keď sa viac vyhráš zo zdobením ako ja, tak môžu byť nádherné 😉 http://angua.blog.sk/detail.html?a=6c5bcc63a2eb...

avatar
henikav
27. aug 2012

Lososove rolky: na tenucko nakrajane platky lososa, naplnene natierkovym cesnakovo bylinkovym syrom a zrolovane, podavane so salatom a chrumkavym chlebikom. Jednoduche, rafinovane a veeelmi chutné. Pripadne si sama ochutis nejaky syr, hodi sa tam aj kopor

avatar
prdelinka12
27. aug 2012

rolada z listkoveho cesta
vyvalkas cesto,das sunku(stvrocova sa lepsie uklada),postruhany syr,nivu,sampinony cerstve,zrulujes,pecies 20 minut.
Potriet pred pecenim vajickom a popichat.urob aspon 3 lebo sa rychlo minu 😀

avatar
ibajeho
1. sep 2012

@henikav ten losos ma byt ako surovy???

avatar
henikav
1. sep 2012

@ibajeho ano surovy, ale musi byt extra cerstvy, ak nie tak potom radsej udeny uz nakrajany z balicka

avatar
kejtie21
8. nov 2012

@iviatko
@angua27 Baby, poradite ako ozdobit slanu tortu? Neviem ako to prichytit navrch... Sparatkom ci prilepit nejakou tou pomazankou?

avatar
cawes
8. nov 2012

Ahoj ja robim vzdy paradajkove brušetky, kazdy pochvaluje a kazdemu chutia. Das do rury nakrajane bagety zapiect na 15 min aby boli zlatohnede potom potries cesnakom a stetkou prejdes olivovym olejom v ktorom mas korenie a sol. V miske si na malilike kostky nakrajas najlepsie cherry paradajky a na drobunko bud pazitku alebo ja davam cibulku sarlotku osolis okorenis nechas chvilku odstat jaaj a pridas bud cerstvu alebo susenu bazalku. Potom to das na tie topinky z bagetiek mozes dontej paradajkovej zmesi alebo zvlast na tanier dat aj mozarelku syr

avatar
angua27
8. nov 2012

@kejtie21, ja som prilepovala taveným syrom, alebo zbytkami pomazánky. niektoré veci, hlavne teda salámy prichytávam špáratkom. 😉

avatar
ika30
8. nov 2012

ahoj ja robím slimáky z lístkového cesta, alebo plnené šampionové hlavičky osolím, pokvapkám olivovým olejom a na to dám kocky syru a dám ich na papier na pečenie a šup do rúry, kým sa syr naroztaví, podávam so šalátom z paradajky, cibule, uhorky, papriky, olív a zalievky z oliv. olej+citr.šťava+cukor+soľ, a posypem nasucho opečenými tekvicovými semienkami)))))dalej cuketu nakrájam na kocky aj so šupou, dám na oliv.olej opiecť, pridám nakrájané 3 stručiky cesnaku, trochu bazalky, a navrch posypem tvrdým syrom, nechám kým sa syr roztopí, polejem na tanieri bielym jogurt a nakrájané paradajky)))fajnotka))))každý sa olizuje)))

avatar
evka3231
Odpoveď bola odstránená