icon

Hľadám odskúšaný recept na predjedlo

nela82
26. aug 2012

Na každej oslave..su väcsinou len a len obložené mysy..chlebíky-rada by som,ak by mi niekto dal inšpiráciu na niečo iné,odskúšané a výborné-aj pre staršie ročníky 😀
Dakujem žienky. 🙂

gretocka
26. aug 2012

pre mna su fajne predjedla plnene veci: plnene paradajky, plnene vajicka pripadne my sme mali na svadbe plnenu broskynu

nela82
autor
26. aug 2012

@gretocka a tie vajicka-cim naplnit??

tenty
26. aug 2012

vajickova tlacenka je uzasna 😉

nela82
autor
26. aug 2012

@tenty a receptik??? 😉

iviatko
26. aug 2012

slana torta 🙂

petraxy6
26. aug 2012

@nela82 na broskyňu, alebo nektarinku (prepolíš) daj kuracie mäsko. Mäsko varené najemno nakrájať a zmiešať s kokt.zálievkou. (4 lyžice majonézy,4 lyž.bieleho jogurtu,1 lyž.pln.horčice,1 lyžica kečupu, 1 lyž.citronovej šťavy, soľ, cukor, worcestrová omáčka). Keď nemáš čerstvé broskyne, tak to daj do kokt.pohárov s mandarinkami, alebo nejakým ovocím a navrch daj buď mandlové lupienky, alebo nejaké ovocie, šalát...

usacek79
26. aug 2012

broskyna z konzervy plnena kuracim salatom, jednoducha mnamka 🙂

nela82
autor
26. aug 2012

@iviatko no..o tom som uz pocula a aj videla-no este nejedla.. 😒 No rada by som nieco co kazdemu sama naservirujem-cize nic take co si sami musia naberat a hrabat sa v tom 😅

Inac,tie slane torty maju nieco do seba 😉

tenty
Odpoveď bola odstránená
iviatko
26. aug 2012

@nela82 vsak nakrajas a naservirujes...ver, ze je to mnamota, ked vymyslis natierku...ja davam taku ako do syrovej rolady...je tam fakt z kazdeho nieco, je to vyborne.

camilla_1
26. aug 2012

ano

nela82
autor
26. aug 2012

@iviatko aky krem-plnku robis??

aduskatt
26. aug 2012

spenatova rolada, uzasne🙂)
400 g mrazený špenát, pretlak
3 ks vajcia
120g polohrubá múka
2 PL olej
2 ks strúčky cesnaku
1 kl prášok do pečiva
soľ
Plnka:
150 g nátierkové maslo
50 g tavený syr, odporucam nieco tuhsie ako bambino, to nestuhne dobre a plnka moze tiect
50 g eidam strúhaný
šunka ,kápia, cesnak
Postup
Špenát rozmraziť, vodu zliať. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Zľahka premiešame a dáme piecť na plech cca 40x30cm. Pečieme pri 180°C asi 12 min. Horúce upečené cesto zrolujeme spolu s papierom do rolády a necháme vychladnúť.
Maslo, tavený syr, eidam, kápiu, cesnak zmiešame, natrieme na vychladnutý korpus. Na to uložíme šunku, zvinieme. Dáme do chladničky.
Plnku si každý upravte podľa svojej chuti a fantázie.

iviatko
26. aug 2012

@nela82 karicka, maslo, papriky 3 farby, sunka, moze byt aj vajko. Je to mnam. Dochutis solou, pripadne podla chuti ;)

nela82
autor
26. aug 2012

@gretocka
@tenty
@iviatko
@petraxy6
@usacek79
@tenty
@aduskatt zienky dakujem velmi pekne 😵 Nieco z toho urcite vyberiem..a casom skusim aj vsetky 😵 😉

angua27
27. aug 2012

jedna z mojich slaných tôrt. je to rýchlovka a jasko, keď sa viac vyhráš zo zdobením ako ja, tak môžu byť nádherné 😉 http://angua.blog.sk/detail.html?a=6c5bcc63a2eb...

henikav
27. aug 2012

Lososove rolky: na tenucko nakrajane platky lososa, naplnene natierkovym cesnakovo bylinkovym syrom a zrolovane, podavane so salatom a chrumkavym chlebikom. Jednoduche, rafinovane a veeelmi chutné. Pripadne si sama ochutis nejaky syr, hodi sa tam aj kopor

prdelinka12
27. aug 2012

rolada z listkoveho cesta
vyvalkas cesto,das sunku(stvrocova sa lepsie uklada),postruhany syr,nivu,sampinony cerstve,zrulujes,pecies 20 minut.
Potriet pred pecenim vajickom a popichat.urob aspon 3 lebo sa rychlo minu 😀

ibajeho
1. sep 2012

@henikav ten losos ma byt ako surovy???

henikav
1. sep 2012

@ibajeho ano surovy, ale musi byt extra cerstvy, ak nie tak potom radsej udeny uz nakrajany z balicka

kejtie21
8. nov 2012

@iviatko
@angua27 Baby, poradite ako ozdobit slanu tortu? Neviem ako to prichytit navrch... Sparatkom ci prilepit nejakou tou pomazankou?

cawes
8. nov 2012

Ahoj ja robim vzdy paradajkove brušetky, kazdy pochvaluje a kazdemu chutia. Das do rury nakrajane bagety zapiect na 15 min aby boli zlatohnede potom potries cesnakom a stetkou prejdes olivovym olejom v ktorom mas korenie a sol. V miske si na malilike kostky nakrajas najlepsie cherry paradajky a na drobunko bud pazitku alebo ja davam cibulku sarlotku osolis okorenis nechas chvilku odstat jaaj a pridas bud cerstvu alebo susenu bazalku. Potom to das na tie topinky z bagetiek mozes dontej paradajkovej zmesi alebo zvlast na tanier dat aj mozarelku syr

angua27
8. nov 2012

@kejtie21, ja som prilepovala taveným syrom, alebo zbytkami pomazánky. niektoré veci, hlavne teda salámy prichytávam špáratkom. 😉

ika30
8. nov 2012

ahoj ja robím slimáky z lístkového cesta, alebo plnené šampionové hlavičky osolím, pokvapkám olivovým olejom a na to dám kocky syru a dám ich na papier na pečenie a šup do rúry, kým sa syr naroztaví, podávam so šalátom z paradajky, cibule, uhorky, papriky, olív a zalievky z oliv. olej+citr.šťava+cukor+soľ, a posypem nasucho opečenými tekvicovými semienkami)))))dalej cuketu nakrájam na kocky aj so šupou, dám na oliv.olej opiecť, pridám nakrájané 3 stručiky cesnaku, trochu bazalky, a navrch posypem tvrdým syrom, nechám kým sa syr roztopí, polejem na tanieri bielym jogurt a nakrájané paradajky)))fajnotka))))každý sa olizuje)))

evka3231
Odpoveď bola odstránená