icon

Je bezlepkový puding skutočne bez lepku?

3petka
28. feb 2025

Ahojte, môžem ho brat ako bezlepkovy?

Je bezlepkový puding skutočne bez lepku?
misty03
28. feb 2025

Ahoj áno som celiatička a tiež ho používam.

mery34
28. feb 2025

Áno

rozculena
28. feb 2025

hádam vieš,v čom sa vyskytuje lepok?

3petka
autor
28. feb 2025

@rozculena Samozrejme viem. Ale nie je to tam napísané že bezlepkovy produkt. Tak si chcem byt istá kým to dám niekomu kto je bezlepkovy.

jakubrianka
28. feb 2025

@3petka áno, je tam kukuričný škrob čiže je bez lepku.

3petka
autor
28. feb 2025

@jakubrianka Dakujem za rozumnú odpoved. Nenapadlo má aj na pudingoch toto pozriet, mám keksy no toto má napadlo až doma a na vanilkovom je napísané že môže obsahovať lepok. Tak pre istotu som sa opýtala. Nechcem aby dotyčná osôbka skončila v nemocnici na infúziách.

226lenka
28. feb 2025

Je bezlepkový

jakubrianka
28. feb 2025

@3petka za máličko.

nevenka
28. feb 2025

Ono je pravda, ze robia 2 druhy, sa mi zda, ze je na jednom vyslovene napisane, ze je vhodny a na jednom, ze moze obsahovat stopy lepku, lebo vsak to vyrabaju v 1 fabrike asi aj s lepkovymi vecami. Ale zo skusenosti poviem, ze ked je napisane, ze moze obsahovat stopy sezamu (manzel je alergicky na sezam), tak manzelovi to nevadi, moze to zjest, ale napriklad ak daco sa len suchne o mak, tak ma problem. Treba byt opatrny.

mery34
28. feb 2025

@3petka Len do budúcnosti, ak to neobsahuje lepok v zložení a nie je tam napísané, že "môže obsahovať stopy lepku", tak ide o bezlepkový výrobok. Nemusí byť napísané, že je bezlepkový (občas napíšu a občas nie - záleží od výrobcu). Si pozorná hostiteľka.

danieli
28. feb 2025

“Moze obsahovat lepok” je taka zazracna formulka, ktora sa skor tyka alergikov na lepok kde by aj zrniecko vyvolalo prudku alergicku reakciu, bezny celiatik je s tymto v pohode

3petka
autor
28. feb 2025

Viem že niekedy to výrobcovia preháňajú s tými upozorneniami lebo sama mám doma alergika na lieskove orechy. Ale keď je napísané že môže obsahovať tak toto mu nič nerobí.
No tu sa fakt bojím lebo ide o neter a i keď dobre znáša takéto frázy na produktoch. Niekedy sa stane že musí na infuzky do nemocnice (toto si ale myslím že skôr psychické) no nechcem byt ta čo Kubran dostane.

mery34
28. feb 2025

@danieli Ja viem, som celiatik a nad môže mávnem väčšinou rukou. Ale tu som správne pochopila, že ide o návštevu, ako autorka potvrdila nižšie.

nynia
28. feb 2025

Je bezlepkovy. To, ze "moze obsahovat" musia davat na vsetky produkty ak na tom istom mieste sa vyrabaju aj produkty, ktore dane alergeny obsahuju. Sanca nato, ze sa aj do nespravneho produktu dostane to co nema je uplne minimalna ale aj tak to tam vyrobca ma povinnost uvadzat pretoze sa neda na 100% vylucit, ze nedojde k nejakej ludskej alebo technickej chybe pri vyrobe.

taktotedanie
1. mar 2025

@danieli mame doma takeho celiatika ten sa len suchne o nejake korenie ci zrnko muky a leti sa s nim na pohotovost na infuzie

jakubrianka
1. mar 2025

@taktotedanie strašné, ako narástol počet alergii a jej extrémnych foriem.

3petka
autor
1. mar 2025

@jakubrianka áno je toho masakralne veľa. Veľa deti má problémy.

ghostsgirl
1. mar 2025

@nynia iba poopravim, ze nemajú povinnost tam tu formulku uvadzat. Ta formulka je cisto dobrovolna a kludne aj produkty, na ktorych sa tato formulka nenachadza mozu byt vyrobene v takom zavode

danieli
1. mar 2025

@taktotedanie ufff mate to iste narocne v beznom zovote a diagnozu ma len celiakia? Ci tam ma aj nejaku alergiu? Lebo jedna vec je neznasanlivost lepku, kozne, traviace problemy, krehke kosti atd a dalsia alergia s prudkou reakciou na lepok, tak len cisto zo zvedavosti ako to mate vy

taktotedanie
1. mar 2025

@danieli je to celiakia najtazsieho stupna
Rodina sa danemu pacientovi prisposobila, takisto kamarati atd kedze je to mlady clovek
Zije “normalny zivot”, ma uz aj vlastnu rodinu da sa zit plnohodnotne aj s takymto obmedzenim ale teda parkrat sa uz utekalo na pohotovost pre kortikoidy i.v

elizabeta56
13. sep 2025
@ghostsgirl

@nynia iba poopravim, ze nemajú povinnost tam tu formulku uvadzat. Ta formulka je cisto dobrovolna a kludne aj produkty, na ktorych sa tato formulka nenachadza mozu byt vyrobene v takom zavode

@ghostsgirl ďakujem za túto informáciu. Tiež som si teraz robievala kaše cirokové a nebola tam formulka, hoci zložením to bolo ok. Ale pohoršilo sa mi, takže predpokladám, že v tom lepok bol, už budem kupovať len veci s bezlepkovým symbolom.

elizabeta56
13. sep 2025
@danieli

@taktotedanie ufff mate to iste narocne v beznom zovote a diagnozu ma len celiakia? Ci tam ma aj nejaku alergiu? Lebo jedna vec je neznasanlivost lepku, kozne, traviace problemy, krehke kosti atd a dalsia alergia s prudkou reakciou na lepok, tak len cisto zo zvedavosti ako to mate vy

@danieli ja napr.nemám alergiu na lepok, len na iné veci a celiakiu a produkt bez informácie o stopách lepku mi uškodil, lebo som ho považovala za bezlepkový.

danieli
14. sep 2025
@elizabeta56

@danieli ja napr.nemám alergiu na lepok, len na iné veci a celiakiu a produkt bez informácie o stopách lepku mi uškodil, lebo som ho považovala za bezlepkový.

@elizabeta56 asi pred rokom som si kupila bezlepkove ovsene vlocky, znamej firmy, ak je ovos bezlepkovy, je to specialna odroda ako ma napr schaer, z ich vyrobkov mi nikdy nebolo zle, ked som zjedla vlocky amen, krce bolest bruska…lekcia o tom, ze nie vsetko co sa tvari ako bezlepkove aj je…🤷‍♀️a to mne nezvykne byt vcelku nic traviace