Je bezpečné použiť jogurt po záruke na pečenie?
Pouzili by ste zrejuci jogurt 5 dni po zaruke na pecenie? (ak po otvoreni nebude kysly a ocividne uz na vyhodenie)
Ochutnaj či nie je nahorkly
Ak bol v chladničke a bol dobre uzavretý nič mu nie. Kľudne ak ba jedenie.
To je minimálna trvanlivosť! Raz som zjedla jogurt 18 mesiacov po dátume a nič sa nedialo...
Mne sa už stalo ze ešte bol v záruke a bol plesnivy🙄
Samozrejme..pokiaľ na ňom nie je plesesn
@tanyan to za rok a pol di si nevsimla umierajuci jogurt v chladnicke?
Jogurt má živé kulturi, jediné čo sa mohlo stať, bude kyslejší. Ak je teda uzatvorený a správne skladovany.
Ja som minulý týždeň otvotila jogurt z decembra....normálne mu nič nebolo...zjedla som ho ...nebolo nič ani mne...a pečením sa ničia všetky baktérie ak by tam niečo bolo...
@zuzinka888 On neumieral a ani nejavil nejaké známky tvorby kultúry alebo niečo podobné. To bol ten nejaký "farmársky" v peknom poháriku a párkrát som ho veru chytila do ruky s tým, že keď budem mať čas, tak ho vykydnem do wc a umyjem pohár. A nakoniec som ho dala do seba. 😀

Kludne aj na zjedenie. Ak bol dobre skladovany, aj tyzden po zaruke bude v poriadku. Kysle pH vdaka kyseline mliecnej brani pomnozeniu pripadnej neziaducej mikroflory. Jedine ak by bolo poskodene viecko, alebo by sa Ti po otvoreni nezdala vona, ale to sa stane zriedka.