icon

Je bezpečné použiť jogurt po záruke na pečenie?

14. mar 2025

Pouzili by ste zrejuci jogurt 5 dni po zaruke na pecenie? (ak po otvoreni nebude kysly a ocividne uz na vyhodenie)

selenka7
14. mar 2025

Kludne aj na zjedenie. Ak bol dobre skladovany, aj tyzden po zaruke bude v poriadku. Kysle pH vdaka kyseline mliecnej brani pomnozeniu pripadnej neziaducej mikroflory. Jedine ak by bolo poskodene viecko, alebo by sa Ti po otvoreni nezdala vona, ale to sa stane zriedka.

tetapetra
14. mar 2025

Ochutnaj či nie je nahorkly

cukroska
14. mar 2025

Ak bol v chladničke a bol dobre uzavretý nič mu nie. Kľudne ak ba jedenie.

tanyan
14. mar 2025

To je minimálna trvanlivosť! Raz som zjedla jogurt 18 mesiacov po dátume a nič sa nedialo...

kate9999
15. mar 2025

Mne sa už stalo ze ešte bol v záruke a bol plesnivy🙄

katty123456
15. mar 2025

Samozrejme..pokiaľ na ňom nie je plesesn

selenka7
15. mar 2025

@tanyan 18 mesicov?? Ty si na adrenalinove sporty? 😂

zuzinka888
15. mar 2025

@tanyan to za rok a pol di si nevsimla umierajuci jogurt v chladnicke?

ekira1
15. mar 2025

@tanyan keď už, jogurt nemá minimálnu trvanlivosť, ale spotrebu. To je dosť veľký a podstatný rozdiel.

ekira1
15. mar 2025

Jogurt má živé kulturi, jediné čo sa mohlo stať, bude kyslejší. Ak je teda uzatvorený a správne skladovany.

adka176
15. mar 2025

Ja som minulý týždeň otvotila jogurt z decembra....normálne mu nič nebolo...zjedla som ho ...nebolo nič ani mne...a pečením sa ničia všetky baktérie ak by tam niečo bolo...

tanyan
17. mar 2025

@zuzinka888 On neumieral a ani nejavil nejaké známky tvorby kultúry alebo niečo podobné. To bol ten nejaký "farmársky" v peknom poháriku a párkrát som ho veru chytila do ruky s tým, že keď budem mať čas, tak ho vykydnem do wc a umyjem pohár. A nakoniec som ho dala do seba. 😀

tanyan
17. mar 2025

@ekira1 Áno, technicky je to odporúčaný dátum spotreby, čo v preklade znamená minimálnu trvanlivosť.

ekira1
17. mar 2025

@tanyan 😀 nie, dátum spotreby je dátum spotreby a dátum minimálne trvanlivosti je dátum minimálnej trvanlivosti. Žiaden preklad tam nie je a každé znamená niečo iné. To, že ty nepoznáš význam a ani rozdiel neznamená, že je to to isté.