Je bravčové stehno varené vo štvrtok stále bezpečné na konzumáciu?
Čauko. Štvrtok som piekol na obed bravčové stehno so slaninkou a syrom. Dnes je pondelkok... bolo to cely čas v chladničke, ale je to už piaty deň. Myslite, že to môžem ešte stroviť, neumrem? 🙂
V pohode, u nas bezne tak jeme😂🫣
@thirstymonk môj otec a svokor by to zjedli, ja ani náhodou. Zvlášť nie, keď je tam syr.
@nika23t Ale však ten syr je platkovy "zataveny"
Ja by som to nejedla. Ale ako som citala na MK, tak niektori v pohode jedia aj tyzdnove jedlo a nic im nie je 🤷♀️
@thirstymonk to fakt dospelý chlap nevie aspoň ovoňaň mäso a zhodnotiť či je alebo nie je pokazené?
@nika23t Ok, ja si dám tiež. Ďakujem :D
Umrieť neumries, ale toto by malo byt pravidlo tri dni a smetiak do budúcna (alebo to prvý deň do dózy smer mrazak)
U nás by to nikto nejedol. Najviac držím jedlo dva dni, potom smer kôš.
Ale aby som aj odpovedala- neumrieš.
moj chlap by to jedol a aj dnes bude jest stvrtkove jedlo :DDD ja nie.. v podstate zaklad pre neho je to riadne ohriat zase.. tak to riadne ohrej. Aj polievku ak si dava napr po 3dnoch necha ju prevriet. Neviem ci to pomaha dacomu, ale teda jemu nic nebyva. Na mase budes citit ci je ok alebo nie...
U nas sa jedlo nevyhadzuje, proste ak nejde hned sa jest, ja to zamrazim, taketo veci nezvyknem ani odkaldat, cize je sa = kym sa to nezje. ALe stane sa, ze vymyslacky, navaria si mimo plan = tak si dojeda pan...
Nejedla by som uz
@simca06022011 No ja som to mal včera dojesc, ale dajak ma potom všeci presvedčili, aby sme šli k rodine 65km ďaleko, tak sme šli a tam sme mali aj obed atď... tak už sa nepojedlo.
No ja by som to nejedla tiez, ale skor mam taky uz psychicky blok k tomu ako by realne malo nieco hrozit. Pre priklad moja stara mama ma 87 rokov a jej pozornost sa stale viac straca. Chodim k nej kazdy stvrtok aj so synom na navstevu. Vzdy nieco uvari. Boli sme jedli sme maso s chrenom (maly len maso) hovorim, nejaky je divny.. ehm chren so smotanou a medom 4 roky po zaruke/otvoreny.. majoneza 2 roky po zaruke, udene maso 2 mesiace po zaruke.. ona to je bezne.. nic jej nie je, nenecha si vysvetlit, ani vyhodit som to nemohla, mne chvalabohu nebolo tiez nic, ale dohodli sme sa, ze odteraz nevari a ja prinesiem nejake jedlo 🙊
pečené mäso prešlo úpravou dosť vysokou teplotou , a ked bolo potom celý čas v chladničke, je v OK stave. stačí dobre ohriať, alebo nakrájať a opiecť, aby sa obnovili/zvýraznili chute, chladom sa stiahli.
Ja to mam problém zjesť na ďalší deň, po toľkých dňoch by som to už dávno vyhodila
Však otvor, ovoňaj, pozri a keď tomu nič nie je tak tomu nič nie je. Niektorí ľudia sú strašne rozmaznaní.
Ja mam tiez pravidlo max 3dni a dost, ale ti co jedia tie jedla aj po 3dnoch, tak aj tak na pohlad vyzeraju - nezdravo 🙄
@januska12323 inak presne, ako sme dopadli, ked je ok jedlo vyhadzovat, velmi bohati sme :D
Toto snáď nemyslíš vážne 🤦
@simca06022011 ako ja chápem, že to niekomu nechutí ale tak snáď sa niekto z rodiny obetuje 😁
@mirola To je čudo, bo mojho kamarata babka opatruje vyvar dva tyždne vo fľaši na kuchynskej linke hore a keď potom on k nej pride, ta mu zohreje, už tam plesnive oka plavaju, on to poje, že by sa neurazila a potom sračkuje :D
@dominikamacakova Čo nemyslim važne?
@thirstymonk ale nič, ja sa už nebudem čudovať keď sem niekto napíše, či je vhodné zjesť mesačnú zdochlinu 🤣
@dominikamacakova V pohode, aj ročnú, ak je zamrazená.
@thirstymonk nemáš nejakého psa/mačku/sliepky čo by to zožrali miesto teba? 😀
Podľa mňa mäso (akékoľvek) na 4 deň už tak chladničkou zapachne. Mne už nechutí na 3.den nie to ešte dlhšie..
@thirstymonk fuj :DDD ale inak moj chlap je rovnaky, aj keby neiem co od mamky, babky dostal.. raz ho napchacli aj tabletkami par rokov po spotrebe.. ved od mimisky... :D
@lenkakravcova ja by som to mojmu psovi nedala :DDD ale chlap nech si da.. hrozna som, ze? :DDDD
@thirstymonk ovonaj, ochutnaj a zistíš
No, strovil som to... zatiaľ mi nič neni, ešte to nesmrdelo. Zbytok som dal mačkam, naj še nažeru :D

Ak si to piekol vo štvrtok, tak dneska to má len 4 dní, nie 5 ... Ja vždy jedávam veci 2 dní max 3 ( aj to výnimočne, sa stane ) ... Ale umrieť by si nemal, dobrú chuť :D