icon

Je toto kuracie mäso dostatočne prepečené?

22. feb 2025

Priatel začal vymýšľať poslednú dobu že to treba dlho piecť aby sme nič nechytili.. dnes som robila takto kuracie mäso a začal vymýšľať že podľa neho to nieje prepecene.. ide ma poraziť čo si myslite? Som šibnuts ja či on?

Strana
z2
autor
22. feb 2025

@aandrea9 myslíš že bolo teda malo dorobene?

autor
22. feb 2025

@taktotedanie a ty ako vieš čo som ja robila aký recept? Išla som podľa receptu jednej baby ktorá to dáva na internet a vari podľa nej veľa ľudí lebo je to výborne. V tomto recepte sa mäso neklepalo nemalo by to žiadny zmysel lebo išlo o to aby kuracie prsia boli v celku a nakrajali sa až následne pred podávaním a preliali sa omáčkou. Ale chápem aby si mala očividne zlý deň a trebalo sa niekde vyventilovať.

autor
22. feb 2025

@taktotedanie asi si mala*

autor
22. feb 2025

@bessie12 a ako by som podľa teba urobila kuracie prsia do hnedá keď sa robili v celku a krajali sa až pred podávaním na kolieska a preliali sa omáčkou? Do hnedá boli z vonku,

aandrea9
22. feb 2025

Ja myslím, že si ho ešte chvíľu mohla opekať. Zvnútra je miestami ružové. Nie vždy je potrebné sa riadiť striktne receptom. Ale to je iba môj názor. Koľko ľudí toľko chutí.

tianna
22. feb 2025

S tým si nepomôžeš 😆 som rovnaká ako tvoj priateľ, milujem vysušené podrážky 🤣 ale ja už som si zvykla a aj manžel že keď sa robí mäso moje sa skrátka pečie/varí dlhšie 🙂 u mňa je to ale vo veľkej miere o chuti, skrátka mám rada keď je mäso chrumkavé. Pokiaľ ste inak spolu šťastní tak sa nedotahujte kvôli mäsu, jemu ho nechaj dlhšie v rúre/hrnci alebo nech si ho ešte dorobi podľa chuti sám.

euka210
22. feb 2025

Pokial je biele, ze tam nevidno ruzove polosurove maso, tak je kuracina ok.

lalenka33
22. feb 2025

Toto mäso je už prepečené. Môj by ho nezjedol, že podošvu nežuje. Kuracina má byť šťavnatá a nie presušená.
Inak tie odveci komentáre k hrúbke mäsa sú TOP. Ako by môj známy povedal debilizmus level expert. Hádam si každý môže odkrojiť taký kus, ako sám uzná za vhodné.
A tiež celkom nerozumiem, ako sa dá kuracina upiecť zvnútra do hneda. A ešte v takomto recepte, kde sa očividne prso pečie v celku a následne krája.

svokrinjazykmonika
22. feb 2025

Mne by bolo málo prepečené.

bessie12
23. feb 2025

Novsak z vonku by mali byť hnede a to aj vtedy, keď sa zaleju vodou / smotanou. U teba vyzerajú, že boli dusené v omáčke.
@lalenka33 z vonku a nie zvnútra 🤦‍♀️poriadne upečené do hneda. Nám to takto chutí. Takéto bledé mäso by som nezjedla a navyše je to pre mňa aj hrubé, ked už spomínaš tu hrubosť. Ale keď im to takto chuti, tak nie je o com.

alienkami
23. feb 2025

Ja tam posledné sústo otočené tak aby bolo vidno rez a farbu mäsa vo vnútri, ale vy viete, že z vonku nebolo upečené dohneda. 🤦
Autorka, nabudúce nafoť jedlo v celku, alebo urob komplet foto postup. Kto vie? Možno si to presolila, keď je to také biele 🤪

h2
23. feb 2025

@taktotedanie 🤦‍♀️ To je pečené v celku, nie rezeň na panvici.

autor
23. feb 2025

@h2 chce byt hrozne múdra, ale akurát sa strápňuje 😂

luccija
23. feb 2025

@tianna som taká istá🙂mäso musí byť opečené a tenké.Ja si ani cigánsu v stánku nedám, keď vidím aká je hrubá.autorka možno je ešte hutné je to veľký kus.Ja ich krajam na tenšie opečiem a preleje omáčkou, šťavou.Mozno mu tá bledost evokuje, že to ešte nie je spravene
@bessie12

gab1sol
23. feb 2025

Autorka, musela som sa sústrediť na to, čo vlastne vidím na fotke, aký kus mäsa… Za mňa na prvý pohľad mäso vyzerá varené, čo ja nemám rada a také mäso na mňa pôsobí, že je surové. Ale po prečítaní tvojich komentárov som pochopila ako bolo pripravené a že na fotke vidno rez, teda vnútro mäsa a vyzerá byť v poriadku. Ale tvoj priateľ ho jedol, on to vie lepšie posúdiť, ako my z fotky. A k receptom, čo je správne držať sa na minútu presne, neviem, nevarím tak, pretože každý kúsok má inú váhu, inú hrúbku… To len taká malá rada do budúcna. 😉

autor
23. feb 2025

@gab1sol on ma také názory poslednú dobu aj v robote stále rieši či to bolo dostatočne pečene/smazene .. to nie len moje jedlo.. pritom nikdy sme z jedla nič nemali
A v tom recepte tie kúsky prs baba osmazila na panvici do zlata to aj ja, a ona mala väčšie kúsky tak ešte ich dala do trúby na 180 stupňov a 8-10 min. Ja som mala menšie kúsky od nej a dala som ich dokonca radšej na 11 minút.

bessie12
23. feb 2025

@luccija tiež si to myslím. To mäso je samozrejme hotové.
Keď robím rezne (na prirodno alebo smazene), tak z jedného prsa mam 4 tenké rezne. Niekedy aj 5 sa podarí. Záleží aké hrubé to mäso je. Pre muža urobím hrubšie (prekrojim to len raz), ale ja musím mať tenké.
Keď robím vcelku, tak to je len pre môjho muža. Mne je z takého kusiska mäsa nevoľno.

luccija
23. feb 2025

Niekto mal zdravotné problémy, alebo čoho sa boji?tak mu zapec brokolicu😉

gab1sol
23. feb 2025

Tak ak kritizuje aj iné jedlo, nie je to vyslovene tvoje varenie. Problém bude inde… Ja napríklad po prvom tehotenstve nemôžem cítiť surové mäso. U nás ho vyslovene krája môj muž. Nemám problém ho pripraviť na akýkoľvek spôsob, ale krájať ho nebudem. Samozrejme, keď je to nutné, tak to urobím, ale v zásade, krájanie mäsa je mužova parketa. Skúste prísť na to, prečo sa tak zmenil, prečo mu to vadí…

tianna
23. feb 2025

@luccija presne ako ja 😘🙂

margotka17
24. feb 2025

Mäsko vyzerá super 👍. Tak nech si upečie tak sám, ako mu vyhovuje 🫣

nelka93
24. feb 2025

Za mňa by už bolo moc a vysušené. Keď sa mu nepáči, nech si uvarí si.

katrin21
24. feb 2025

Netreba teplomer, to uz clovek volnym okom vidi...preto sa z toho masa daju robit tzv.minutky, lebo je behom par minut hotove..ako napr.aj rezne . Tie by kolko robil? Do zuholnatenia?

Inak mam doma podobneho pacienta..ale iba pri pecenom kurati...ked nie je tak, ze chytis stehno a kost ti zostane v ruke sama prec od masa,tak podla neho neni hotove🤣🤣. Raz robil perkelt tolko ze maso skoncilo na kasu🤣🤣🤣.

Strana
z2