icon

Jedávate ryžu viac dní po sebe?

2. nov 2024

Ahojte, naozaj všetci jete ryžu len čerstvo uvarenú a potom vyhodite ? Kvôli tej baktérií nejakej čo teda údajne je smrteľná ? Mne to príde pritiahnuté za vlasy, doteraz sme jedli ryžu aj na druhý deň, veľmi výnimočne aj na tretí. Naozaj je to také škodlivé ? Dávam to tak aj deťom.
Vy to ako máte ?

Strana
z2
domak2
2. nov 2024

Dôležité je ju po vychladnutí hodit do chladničky, kľudne sa môže jest aj na druhy deň.

mimikarol
2. nov 2024

O baktérii neviem, ryžu varím len toľko aby sme zjedli a na druhý des spravím čerstvú. Nechutí nám ohrievana a ryža je uvarená rýchlo tak vždy spravím čerstvú

tenerifka
2. nov 2024

Tak ako uz baby spomenuli, po uvareni a rychlom vychladnuti do chladnicky a mozes zjest aj o 2 dni. Ono som nedavno citala, ze nejaky holandsky "mladik" zjedol cestoviny, co boli na linke 3 dni a zomrel. A uz je z toho davova psychoza, lebo ved vsetci asi nechavame hotove jedlo 3 dni na linke a potom ho este jeme🤦‍♀️

tamitamitami
2. nov 2024

Normálne si dám ryžu 2-3 deň. Stane sa aj že ju uvarím večer cez noc nechám na linke a až ráno odložím. Nikdy nám nič nebolo.

petracandle
2. nov 2024

Samozrejme, že sa môže jesť aj 2 dňová ryža (aj viac). Dokonca je plno receptov napr pražená ryža, na ktoré sa vyslovene používa ryža z druhého dňa.

Toto čo píšeš platí na ryžu, ktorá NIE JE uchovávaná v chladničke. To je ten rozdiel 😃 v ryži sa veľmi rýchlo množia baktérie, ale to platí keď je vyložená a nie v chladničke

thirstymonk
2. nov 2024

Aj 4 dni po sebe jem ryžu, samozrejme, vždy si ju zohrejem a vždy je mimo jedenia v chladničke... POčul som tiež nejaké "bububu" o smrti z ryže, ale zatiaľ žijem. Ryžu mám minimálne 3 dni v týždni.

cimage
2. nov 2024

Nejeme, vieme uvarit kolko jej treba. Ked ostane, tak troska a to niekto doje neskor. Ked zostane, tak dame zvieratam.

diewcatqoo
2. nov 2024

Ryza nam malokedy zvysi. Varim tolko, kolko viem, ze zjeme. Ak sa nahodou obcas stane, ze zvysi, tak max. z predosleho dna zjem, inak nie. Napr. v utorok by som uz nezjedla ryzu z nedele.

janka1011
2. nov 2024

Ryžu jeme, kým sa nezje. Aj 3 dni. Robím to tak celý život, moja mama to tak robila celý život a nepočula som, žeby sa niekto otrávil ryžou. Zrejme ďalšia internetová haluzina.

leveta
2. nov 2024

Aj ja jem aj "starú" ..keď som robila týždňovky..kľudne aj týždňovú..
Keď už mám deti, väčšinou varím čerstvú. Ale kľudne by som zožrala v noci hocikedy aj tu týždňovú 😅

andrejka1974
2. nov 2024

Jem úplne v pohode aj tretí den

eliska13
2. nov 2024

@siska53 ryža sa dá zmraziť?

janci27
4. nov 2024

Ked varim ryzu, tak vzdy jej urobim viac, aby bola aj na druhy den, lebo z nej potom robim rizoto, bud zo zvyskov peceneho kurata, ktore zostane tiez z predosleho dna, alebo len take zeleninove, cize na 2. alebo kludne aj na 3. den ju jeme uplne v pohode. Samozrejme ju drzime v chladnicke. Netreba sa toho bat

h2
4. nov 2024

Dnes som jedla ryžu zo včera a úplne v pohode by som ju jedla aj zajtra, ak by bolo treba.

ekira1
8. nov 2024

Ja zemiaky, ryžu a cestoviny robím podľa možnosti len čerstvé. Nejako mi to na druhý deň nechutí. Na tretí nejem už nič, možno guláš, segedin.. a ak ostane príloha použijem ju inak, cestoviny zapečiem, ryža pražená, zemiaky opečiem...

Strana
z2