Jedia vaše deti McDonald's?
Dávate jesť deťom jedlo z McDonald's? A ak áno, ako často? Mám 8 ročnú a vraj sa jej deti smejú že neje McDonald's, že ho nikdy nejedla
@lubigabrikova myslím, že ti, ktorí nechodia do McD, nejedia ani slaninu a bryndzové halušky, a už vôbec nie rezeň. Aspoň u nás tieto jedla absolútne nerobíme
Jasne tak 2 - 3 x do roka, u nás v meste su síce ovela lepšie hamburgerarne ale decka sú proste fascinovane tým mekacom.
Ps. Inac doma sa stravujeme pomerne prisne, vegan, bez lepku, čo sa dá v bio kvalite, vela zeleniny takže raz za čas mi junk food vôbec nevadi
Ja nerozumiem tomu hejtu podobnych prevadzok - ved ked vase deti jedia doma, zdravu stravu, nasi v kuse chrumu cerstvu zeleninu, piju vodu z vodovodu, kura v supermarkete nekupim ani nahodou, strukoviny,bulgur, kvaskove pecivo a vela sportu. Ako by im asi ten junk food mohol uskodit? Nijako.
Nikto to neje, nikomu to nechutí, pre deti je to takmer smrť. 😂 A vždy, keď tam prídeme, je to nabité ľuďmi. 😂 Áno chodíme tam a chutí nám - hranolky, nugetky, burgery, zmrzlina, cola... Všetko. Jeme aj jedlá z iných rýchlych občerstvení, ale McDonald's je proste obľúbená značka.
@elizabet173 u nás ani 1x za rok, také jedla vidím len u dedka 😀
Skratka je to zlozvyk a závislosť. Človeku to nechýba, keď to nekonzumuje. Nie je to dobrý vzor ani to nevedie k zdravemu životnému štýlu
A ani netuším, či tak chodí veľa ľudí, lebo aj keď ideme okolo, ešte mi ani nenapadlo tam otočiť hlavu. Možno ako keď nefajciara nezaujímajú ceny cigariet ani to, kde sa predávajú.
Chodíme. Hlavne keď cestujeme. Po zlých skúsenostiach so zazivacimi ťažkosťami - vracanim po jedle v malej restike, preferujeme väčšie vyskúšané reťazce. Aspoň sa tam človek až tak nebojí, že sa nakazí salmonelou.
No inak ma mrzi ze niektori nevidia rozdiel medzi Mcd a pod fastfoodom a domacim reznom, domacimi haluskami.. atd. Domacim jedlom :D Ale teda neberiem nikomu nazor na to...
@simca06022011 Aký konkrétny rozdiel je z výživového hľadiska medzi haluškami so slaninou a burgerom? Odhliadnuc od toho, že oproti haluškám existuje kopec lepších alternatív fastdoodov - každá jedna bagetéria napríklad.
Inak bryndzové halušky ozaj ľúbim, len od zdravého jedla to má veľmi ďaleko.
Veď toto, je to len samý bordel. Ja aj malému na desiatu balím zdravé jedlá žiadne brumiky a ine hlúposti, keď však vidím čo nosia ostatné deti chce sa mi plakať.
Mame mekyho „za rohom“ takze ano jedavame nam chuti aj malej… 😁
@annm81 jasne, zemiaky nie su zdrave, bryndza tiez nie je zdrava... spracovany strojovo hamburger z mekaca, ked odhliadnem od povodu masa, ta zemla tiez velmi neplyva zdravim, kedze nejde o zemlu muka/voda/drozdie ale je tam kopec inych "aditiv" zbytocnych - a to v kazdej jednej zlozke toho burgra. O tom, ze ked sa chce clvoek z hamburgera najest, tak si pamatam z mladosti, ze si objednavali chalani 10kusov :D Jeden nestacil ani zene ako "jedlo". To su naozaj porovnatelne veci. Ale ako som povedala, neberiem nikomu jeho nazor :D My do mc zbehneme, prilezitostne, ale zeby som sa chvalila ako tam krmim rodinu pravidelne, lebo je to to "iste" ako ine jedlo... no... Detto poznam presne pripady, ze kedze mc je vsade rovnaky, ludia tam idu na istotu.. to je ok pre mna, kedykolvek.. ale nie miesto pravidelnych vecer... obedov...
Chodíme - vždy z predĺženého víkendu, dovolenky, na babskej jazde s dcérou, aj dnes sme boli. Máme obľúbené jedlá, napr. Vegie wrap, kurací wrap, bbq omáčku... A varíme doma bežné, aj desiatu doma deťom každý deň robím, chipsy a energetiky nekupujeme. Nevidím na Tom nic zle tam z času na čas ísť a vyskúšať.
@anita1978 kreple? :D idem googlovat :DDD
@simca06022011 Aj jedno aj druhé má od vyváženého jedla veľmi ďaleko. Priznajme si, že slovenská kuchyňa je katastrofa. Ak niekto jedáva denne len halušky, smotanové omáčky s knedľami, mäso, mäso, slaninu, mäso, bude to rovnaké, ako keď niekto denne jedáva burgre. Pokiaľ ide o aditíva a kvalitu surovín, bojím sa, že bežné závodné stravovanie, alebo strava v školskej jedálni je na tom minimálne tak zle ako McD.
Myslím, že takmer nik sa tu nechválil, že tam chodieva denne prestravovať rodinu. Väčšina občas zájde do nejakého fastfoodu. My máme v Európe obľúbené Subway a Nordsee a tam si trúfam povedať, že sa najem zdravšie než z halušiek.
Jeden burger a jeden šalát mi v pohode stačia aj ako obed, dokonca ako večera po celodennej túre. Muž si k tomu prihodí hranolky a tiež má dosť. Tých 10 kusov si neviem predstaviť, to musela byť komédia :D
My sme boli 1x teraz na konci leta vramci rozlucky s letom. Deti 6 a 8 boli uplne 1x. Cumeli ako sedlaci v meste😅😅😅😅 a tak to aj bude. Staci raz za uhorský rok. Nas znamy odobera pouzite oleje z restik, a z Mekacu je najhnusnejsi. Tak prepaleny a smradlavy olej nema zo ziadnej inej restiky.
My mame mekac tak raz za 1-2 mesiace, nepovazujem to za tragediu. Inak sa doma snazime jest zdravo - vela cerstvej zeleniny, ovocie, strukoviny, nevyprazame. Inak, ja som tehotenstvo prezila asi len vdaka mekacu - zelenina mi smrdela ako mokry pes, z ovocia sa mi dvihal zaludok a maso som vacsinou nemohla ani citit - trikrat hura hranolkam z mekacu🤣
Chodíme občas na raňajky, dcérka si dá Happy meal s hračkou a papa syrovy toust, ja si zvyknem dať cappuccino a croasant a manžel vajickovy mufin so syrom. Raňajky nám tam chutia najviac. A ešte ako študenti keď sme v mekaci v Anglicku robili sme mali radi filé v zemli, u nás to nerobia. A v Anglicku mali v ponuke aj palacinky, robili sme si s džemom a zmrzlinou na obed, mňam. Ja som napríklad celý čas ako sme robili v Anglicku do úst nedala žiaden burger, fungovala som tam na deli, to bola zapecena bageta a natrela som si filadelfiu, dala šunku, šalát, syr a potom ako dezert tie palacinky. Ale to bola vtedy iná ponúka tam a ani nie tak ponuka ale mohli sme si na obed dať čo sme chceli 😊
@heleninamama áno jeme ho a často.
jasné, že áno, aj keď častejšie chodíme do kfc, či burger king.
Napriklad pre.mna je niekedy McDonald najlepsia volba, som celiaticka a nie vzdy je lahke najst restauraciu, kde pripravuju jedla bezlepkove a Bez moznosti kontaminacie lepkom a McDonald v urcitych restauraciach ponuka Tuto moznost. Brali sme to ako rychly obed napr. Ked sme SA zdrzali u lekara a bolo nemyslitelne normalne varit. Alebo na dovolenke. Myslim, ze tie dva -tri razy do roka nam neublizia, zvycajne jeme domacu stravu a toto name ako vylet😁 a teda aj maly syncek nam v Lete na dovolenke uzdiboval z hranolkov, ale nemyslim, ze mu tych mozno 5 kuskov nieco urobilo.
Sme taka.domacnost, ze u nas sa jedava tak bezne,.vsetko. varene, dusene, pecene, smazene, nie sme ziadnym smerom vyhroteni a to ucime aj synceka. Ze papa SA vsetko, maso, zeleninka, ovocie, na rozne sposoby.
Moje deti vo veku 6a 3r ho nikdy ani nejedli