Jedlá na stavbu
Ahojte
Viete mi poradiť nejaké jedlo, ktoré viem navariť doma, odniesť na stavbu, kde ho neviem ohriať (20 min cesta, v termoobedaroch) a dať chlapom, aby sa z toho reálne najedli?
Dochádzajú mi nápady už 😂
@taktotedanie Nemusis polemizovat o tom ci je ok, spravne, vhodne a pod., ze autorka chce varit.
Ona sa nepyta CI ale CO.
@nafka0483 ja svoj nazor mozem vyjaddrit
@taktotedanie A niekto ti zakazuje? Len zbytocne ma autorka zahltenu diskusiu nazormi, na ktore sa vobec nepytala namiesto konkretnych rad.
@nafka0483 a ty si pridala dalsie zbytocne komentare
@nafka0483 Obidve jedla samostatne, bez chleba alebo knedle. Deti maju v skole a na vysokej to iste, bez priloh. Samozrejme kazdemu ako vyhovuje.
@spongebob1 Ja som v zivote nevidela nikoho jest plnenu papriku bez prilohy 🙂 kazdy ma ine zvyky. Viem, ze niekto zvykne so zemiakmi. Kazdy podla svojej chuti.
Moja sestra varila guláš, rôzne takzvané desiatove zahustenie polievky, fašírky, zemiaky, ryžu, grilované stehná, pečene mäsa, francúzske zemiaky, segedínsky, plnené kapuste listy- holúbky, fazulovicu, kapustnicu..., ak bolo vonku pekne občas dala na gril klobásky, rôzne syry, krídelká. Občas len tak k jedlu kysnuté koláče s tvarohom makom, orechami...tiež naložila do kufra auta a išla cca 10; km. No domček už stojí na kompletnku, už len okolie domu upraviť.
@bg92 no moja sestra ak robila v niektoré dni firma, tak im nevarila, ale ak len čisto domáci, čiže rodina tak varila, nenechá muža či švagrov o hlade.
A k téme, ja som varila na stavbu najčastejsie guláš alebo rezne so zemiakmi.
@nafka0483 Ono to bude tym, ked ludia setria peniaze a aby neboli hladni, tak sa dosycuju knedlou a chlebom. Tym sa nechcem nikoho dotknut. Polievky su viacmenej tiez vysadou chudobnejsich ludi, zaleju zaludok tekutinou a nie su tolko hladni. ALe velke plus, su chudsi a zdravsi . 🙂
@spongebob1 To som este nepocula 😂 to aj zemiaky k reznu su potom zbytocne, mozes si dat viac reznov a zasytis sa.
Polievky niekto nemusi, je ich zboznujem. Ale moje nie su voda, casto varim kremove huste. Nie mukou zahustene, ale rozmixovana zelenina, alebo minestrone, fazulova - to su take syte ze manzelovi ani druhe jedlo netreba, mne ano 😁
@spongebob1 myslím, že koľko ľudí, toľko chutí. Ja napr. jem kolozvarsku, plnenu papriku, plnenú kapustu len s chlebom. S ničím iným mi to nechutí a vôbec to nie je o peniazoch. Ešte aj v reštaurácii si dám k plnenej paprike miesto knedlí doniesť chlieb😉😋. A myslím, že v tejto otázke a dikusii vôbec nejde o naše chute, ale o niečo iné.
@darina77 my doma je dávame s knedľou, ale v práci s donáškovu je so zemiakovou kašou 🫣
Kurací perkelt s haluškami alebo cestovinou

@taktotedanie ja chápem, ved nech každý robí, ako mu vyhovuje. Varím doma, ak mi niečo robia v byte známi, ale na stavbu by a mi možno tiež nechcelo a už vôbec nie preto, že sa niekto urazí.