Jedlá v jednom hrnci
Ahojte, poraďte mi nejaké plnohodnotné jedla v jednom hrnci/ v rúre. Ďakujem
@tramtada31 Francúzske máme akurát dnes
@hipuska dvakrát nehovor, lebo prídem na veceru😂😂😂
@hipuska gulas, segedinsky gulas, fazulovy privarok s udenym, rizoto, kapustnica, akakolvek zapekana zelenina, lazane
zemiaky do janskeho skla na koleska, kocky....ochotiť. NA to poukladat stehienka, prsia....ochutit. podliat slahackovou smotanou, nechat piect v rure. Pred koncom dat na maso syr (platkový, stuhany...), zapiect. Mnamka!
Koložvárska kapusta
Dakujem, na koľko jedál som zabudla
@majkappp ako dlho pečieš tie prsia napríklad? a stupne? Ďakujem!
Takych jedal je viacej, u nas su oblubene francuzske zemiaky alebo aj ryzovy nakyp alebo kolozvarska.
a francuzske su praveze jedlo z vela hrncov, ak sa teda robia naozaj francuzske, zo zemiakov varenych v supke a aj vajicka osobitne uvarene... ja mam teda pri francuzskych horu riadu 😀
@nelca84 Ja tiež, pre mňa sú francúzske zemiaky jedlo so strašným bordelom 😅 preto ich málo robím, nikdy sa mi nechce, taká prplacka a potom to umývanie 😩
@thoughtfulweirdo ja sa premozem, lebo ich milujem, ale teda nejaka napodobenina zo surovych zemiakov by ma neuspokojila 🙂
@nelca84 Ja som ani netušila, že by sa to dalo aj zo surových, možno najbližšie vyskúšam 😅 ja som taká lenivá kuchárka, mám rada takéto skratky 😄 aj keď mi je jasné, že keď si niekto potrpí na to jedlo, už to potom nie je ono.
@thoughtfulweirdo niekto si to tak zlahcuje, ale to by sme potom kazde pecene zemiaky mohli nazvat francuzskymi 🙂
No to áno, ja robím také "skomolene" čo má svokra naučila. A keď robíte sladký obed,napr ryžový najedia sa z toho?
@thoughtfulweirdo práveže keď si niekto potrpí na jedlo, tak robí francúzske zemiaky zo surových zemiakov, pretože zemiaky sú oveľa chutnejšie, nestratia chuť varením. Ja som roky robievala z varených, potom som vyskúšala zo surových a odvtedy by u nás nikto z varených nechcel... len ich treba pokrájať na tenké kolieska a robia sa trochu dlhšie
@danica2711 Presne tak, francuzske jedine zo surovych zemiakov ! 🙂
Ryžový nákyp na slano so zeleninou, koložvárska kapusta, musaka, plnená tekvica mletým mäsom, zapekaná cestovina, plnená paprika. Ja robím aj fašírky (mäsové, hubové, patizónové, ryžové, zeleninové ) v rúre a po krajoch zemiaky alebo varené zemiaky.
Ratatouille z plechu
hocijaka pecena zelenina na plechu, podla sezony a chuti, pripadne k tomu nejaky "dip"
kurca na ryzi z plechu
dokonca som nasla mac and cheese z jednej panvice z troch surovin 😉
risotto (talianske)
Ano, ano, one pot pasta! 🙂
Clovek najprv neveri, ze nieco z toho bude, ale funguje to!
My robíme napr. aj toto https://tojenapad.dobrenoviny.sk/fasirky-zemiak....
Alebo potom parný hrniec, tam naskladám tri poschodia surovín a hotovo 🙂
Tak ja mam vacsiu ruru.. kludne dam dva plechy vedla seba, velky s rybou, mäsom, a vedla maly so zemiakmi... a mam vsetko v jednom :D Inak u nas je oblubena napr. zapekana zelenina na sposob kolozvarskej kapusy (napr. zelena fazula alebo karfiol, preklada sa to s tou ryzovo masovou zmesou a na vrch sa dava kysla smotana a pod).A ked kvoli rychlovke, jeden den maso upeciem a co ostane na druhy den z toho bude rizoto ...
@nelca84 tak ja ked varim zemiaky v supke a vajcia, uvarim to v jednom hrnci :D vacsinou len do salatu teda, lebo my francuzke nemame radi 🙂
Ja robím kuracie stehná na zelenine v jednom hrnci... Stehna hojne pokvapkám oliváčom, pridám korenie (grilovacie), pekne ich pomasírujem, zalejem vodou, pridám cibuľu a mrkvu na hrubé kolieska, trosku soli a korenia pečene zemiaky (je super na hocijakú zeleninu) ... Nechám dusiť v rúre prikryté... Ak už je mäso mäkké, vyberiem ho, vylejem prebytočnú vodu, nechám iba toľko, aby sa mrkva nepalila, pridám zemiaky na menšie mesiačiky a zamiešam, posypem korením pečene zemiaky a nechám upiecť, samozrejme na nižšej teplote, cca max 230. Na vrch zemiakov zvyknem dávať stehna, lebo milujem tu kôrku.
Do jenskej misy nadtruham naspodok syr,a potom vrstvim kuracie mäsko,šampiňóny, splátkový syr,šunka a dokola až po vrch. Končím syrom, zalejem šľahačkou 33%, dám zapiect. Ryža k tomu
My sme robili: surové zemiaky, klobasa, saláma, tvrdý syr, šunka, a takto navrstvene všetko čo chladnička dá zaliate vajíčkom s mliekom, no najlepšie takto v zime sú francúzske zemiaky keď sa pridá kyslá kapusta, ideálne co najväčší pekáč a je aj na dva dni 🙂


Francúzske zemiaky, živánska, pečene zemiaky a na tom kuracie stehná, potom rôzne lasagne, zapecena zelenina.