icon

Jedlá v jednom hrnci

hipuska
12. jan 2021

Ahojte, poraďte mi nejaké plnohodnotné jedla v jednom hrnci/ v rúre. Ďakujem

Strana
z3
tramtada31
12. jan 2021

Francúzske zemiaky, živánska, pečene zemiaky a na tom kuracie stehná, potom rôzne lasagne, zapecena zelenina.

hipuska
autor
12. jan 2021

@tramtada31 Francúzske máme akurát dnes

tramtada31
12. jan 2021

@hipuska dvakrát nehovor, lebo prídem na veceru😂😂😂

elizabet173
12. jan 2021

@hipuska gulas, segedinsky gulas, fazulovy privarok s udenym, rizoto, kapustnica, akakolvek zapekana zelenina, lazane

majkappp
12. jan 2021

zemiaky do janskeho skla na koleska, kocky....ochotiť. NA to poukladat stehienka, prsia....ochutit. podliat slahackovou smotanou, nechat piect v rure. Pred koncom dat na maso syr (platkový, stuhany...), zapiect. Mnamka!

janci05
12. jan 2021

Koložvárska kapusta

hipuska
autor
12. jan 2021

Dakujem, na koľko jedál som zabudla

panelacikova
12. jan 2021

@majkappp ako dlho pečieš tie prsia napríklad? a stupne? Ďakujem!

nelca84
12. jan 2021

@hipuska belehradske rezne, akurat v nedelu som robila, v polovici dusenia pridam na kolieska nakrajane zemiaky a dorobi sa vsetko naraz

henrietkatr
12. jan 2021

Takych jedal je viacej, u nas su oblubene francuzske zemiaky alebo aj ryzovy nakyp alebo kolozvarska.

nelca84
12. jan 2021

a francuzske su praveze jedlo z vela hrncov, ak sa teda robia naozaj francuzske, zo zemiakov varenych v supke a aj vajicka osobitne uvarene... ja mam teda pri francuzskych horu riadu 😀

thoughtfulweirdo
12. jan 2021

@nelca84 Ja tiež, pre mňa sú francúzske zemiaky jedlo so strašným bordelom 😅 preto ich málo robím, nikdy sa mi nechce, taká prplacka a potom to umývanie 😩

nelca84
12. jan 2021

@thoughtfulweirdo ja sa premozem, lebo ich milujem, ale teda nejaka napodobenina zo surovych zemiakov by ma neuspokojila 🙂

thoughtfulweirdo
12. jan 2021

@nelca84 Ja som ani netušila, že by sa to dalo aj zo surových, možno najbližšie vyskúšam 😅 ja som taká lenivá kuchárka, mám rada takéto skratky 😄 aj keď mi je jasné, že keď si niekto potrpí na to jedlo, už to potom nie je ono.

nelca84
12. jan 2021

@thoughtfulweirdo niekto si to tak zlahcuje, ale to by sme potom kazde pecene zemiaky mohli nazvat francuzskymi 🙂

hipuska
autor
12. jan 2021

No to áno, ja robím také "skomolene" čo má svokra naučila. A keď robíte sladký obed,napr ryžový najedia sa z toho?

danica2711
12. jan 2021

@thoughtfulweirdo práveže keď si niekto potrpí na jedlo, tak robí francúzske zemiaky zo surových zemiakov, pretože zemiaky sú oveľa chutnejšie, nestratia chuť varením. Ja som roky robievala z varených, potom som vyskúšala zo surových a odvtedy by u nás nikto z varených nechcel... len ich treba pokrájať na tenké kolieska a robia sa trochu dlhšie

domculik
12. jan 2021

@danica2711 Presne tak, francuzske jedine zo surovych zemiakov ! 🙂

19daniela90
12. jan 2021

Ryžový nákyp na slano so zeleninou, koložvárska kapusta, musaka, plnená tekvica mletým mäsom, zapekaná cestovina, plnená paprika. Ja robím aj fašírky (mäsové, hubové, patizónové, ryžové, zeleninové ) v rúre a po krajoch zemiaky alebo varené zemiaky.

ichbinich
12. jan 2021

Ratatouille z plechu
hocijaka pecena zelenina na plechu, podla sezony a chuti, pripadne k tomu nejaky "dip"
kurca na ryzi z plechu
dokonca som nasla mac and cheese z jednej panvice z troch surovin 😉
risotto (talianske)

lauren8m
12. jan 2021

@hipuska skus na instagrame #onepot meals, par receptov som odtial skusala a super

ichbinich
12. jan 2021

Ano, ano, one pot pasta! 🙂
Clovek najprv neveri, ze nieco z toho bude, ale funguje to!

h2
12. jan 2021

@nelca84 Napodobenina? Veď zo surových sú oveľa lepšie. Síce sa dlhšie pečú, ale zase aj tým varením dopredu a následným čakaním, kým uvarené vychladnú, strácaš čas. Mňa mama učila z varených, ale od muža som sa naučila robiť zo surových a už robíme len také.

nikayla
12. jan 2021

My robíme napr. aj toto https://tojenapad.dobrenoviny.sk/fasirky-zemiak....

Alebo potom parný hrniec, tam naskladám tri poschodia surovín a hotovo 🙂

simca06022011
12. jan 2021

Tak ja mam vacsiu ruru.. kludne dam dva plechy vedla seba, velky s rybou, mäsom, a vedla maly so zemiakmi... a mam vsetko v jednom :D Inak u nas je oblubena napr. zapekana zelenina na sposob kolozvarskej kapusy (napr. zelena fazula alebo karfiol, preklada sa to s tou ryzovo masovou zmesou a na vrch sa dava kysla smotana a pod).A ked kvoli rychlovke, jeden den maso upeciem a co ostane na druhy den z toho bude rizoto ...
@nelca84 tak ja ked varim zemiaky v supke a vajcia, uvarim to v jednom hrnci :D vacsinou len do salatu teda, lebo my francuzke nemame radi 🙂

hipuska
autor
12. jan 2021

@h2 no, ja ich predvarim. Tak 10 minut uvarím vo vode, potom dávam do Janského a zalievam sladkou smotanou. Preto som písala napodobenina. Časom som to upravila aby to bolo rýchle a o málo hrncoch

hipuska
autor
12. jan 2021

@lauren8m ďakujem

gabika4
12. jan 2021

Ja robím kuracie stehná na zelenine v jednom hrnci... Stehna hojne pokvapkám oliváčom, pridám korenie (grilovacie), pekne ich pomasírujem, zalejem vodou, pridám cibuľu a mrkvu na hrubé kolieska, trosku soli a korenia pečene zemiaky (je super na hocijakú zeleninu) ... Nechám dusiť v rúre prikryté... Ak už je mäso mäkké, vyberiem ho, vylejem prebytočnú vodu, nechám iba toľko, aby sa mrkva nepalila, pridám zemiaky na menšie mesiačiky a zamiešam, posypem korením pečene zemiaky a nechám upiecť, samozrejme na nižšej teplote, cca max 230. Na vrch zemiakov zvyknem dávať stehna, lebo milujem tu kôrku.

iinuska
12. jan 2021

Do jenskej misy nadtruham naspodok syr,a potom vrstvim kuracie mäsko,šampiňóny, splátkový syr,šunka a dokola až po vrch. Končím syrom, zalejem šľahačkou 33%, dám zapiect. Ryža k tomu

jajka71
12. jan 2021

My sme robili: surové zemiaky, klobasa, saláma, tvrdý syr, šunka, a takto navrstvene všetko čo chladnička dá zaliate vajíčkom s mliekom, no najlepšie takto v zime sú francúzske zemiaky keď sa pridá kyslá kapusta, ideálne co najväčší pekáč a je aj na dva dni 🙂

Strana
z3