icon

Jedlá z jedného hrnca

5. okt 2025

Žienky prosím poraďte jedlá, pri príprave ktorým sa používa čo najmenej riadu. Mám pokazenú myčku, 30 dní je na pocit nekonečný a to mám za sebou iba pár dní. Ja len umývam a umývam riady

Strana
z2
zmrzlinka2021
5. okt 2025
@anonym_autor

@dadis je to o niečo komplikovanejšie, najstarší má sedem, musím sa s ním učiť menšie.ho volajú.hrať sa a jemu sa potom nechce učiť. Pred týždňom spadol na školskom dvore má ruku v sade. Ja som sa vrátila iba teraz do práce po nekonečných siedmich rokov. Celý ten kolotoč je na mňa veľa. Muž má dve práce je veľmi málo doma

@anonym_autor ries muža. Má aj on domácnosť a deti

anonym_a35458
5. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_a35458 normálne. Voľakedy sa deťom toľko nevenovali zeny

@zmrzlinka2021 mýliš sa, som z rodiny, kde mama s otcom s nami hrávali pexeso, človeče, chodili plávať, lyžovať, korčuľovať, pochodili sme more hradov a zámkov, chodili opekať, člnkovať a neviem, čo ešte. Že sme TV takmer nezapínali a mobili neboli to je druhá vec.

kavasmliekom
5. okt 2025
@anonym_autor

Ti nie sú len 2 hrnce, to je nekonečný počet tanierov a príborov pre 5 člennú rodinu a domáci maznáčik na špeciálnej strave

@anonym_autor veď nech si každý umyje po sebe. Alebo používajte jednorazový riad 😄

zmrzlinka2021
5. okt 2025
@anonym_a35458

@zmrzlinka2021 mýliš sa, som z rodiny, kde mama s otcom s nami hrávali pexeso, človeče, chodili plávať, lyžovať, korčuľovať, pochodili sme more hradov a zámkov, chodili opekať, člnkovať a neviem, čo ešte. Že sme TV takmer nezapínali a mobili neboli to je druhá vec.

@anonym_a35458 som ročník 84. Celé dni milión deti z ulice bolo vonka, bez rodičov. Nikto nad nami nestal, nevymyslal nám žiadny program, neriešil naše krúžky....

kavasmliekom
5. okt 2025

Teraz čítam, že hrnce ani nie sú problém, ale 20 ks ďalšieho riadu. Plus príbor, poháre. Tak...zbytocne ti recepty do jedného hrnca, aj tak sa umyvaniu nevyhneš. Jedine ten jednorazový riad.

anonym_a35458
5. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_a35458 som ročník 84. Celé dni milión deti z ulice bolo vonka, bez rodičov. Nikto nad nami nestal, nevymyslal nám žiadny program, neriešil naše krúžky....

@zmrzlinka2021 som oveľa starší ročník, na našej ulici to bolo možno podobné, ako na vašej, v našej rodine ale nie. Možno to ovplyvnilo to, že mama chcela byť učiteľkou a nevyšlo jej to, možno to, že moja teta a ujo nemali deti, takže sa tiež venovali svojím synovcom a neteriam, neviem. Chodili sme aj na spoločné dovolenky, bolo nás bežne 8 dospelých a kopa detí, mali sme program na každý deň, dnes by mohli robiť animátorov. Asi sme mali šťastie, druhou vecou, tiež v tej dobe asi raritou bolo to, že keď sme boli na chate, ženy navarili, muži poumývali a spratali riad. Nemali problém ani nakúpiť, načistiť zeleninu a zemiaky. Na krúžok ma mama vodila vlakom do blízkeho mesta, bola na MD, súrodencov neskôr autom. Ešte ma napadlo, že otec organizoval športové podujatia aj pre decká z ulice a blízkeho sídliska, aj medaily sa rozdávali. Nebol nikde organizovaný, iba ho to bavilo.

anonym_68e175
5. okt 2025

Tak trochu mimo tému, ja ani nemám umývačku a žijem 😜

danica2711
5. okt 2025

hlavne sa ukľudni, život bez umývačky nie je bohviečo, ale mesiac vydržíš aj na jednej nohe

kavasmliekom
5. okt 2025
@anonym_68e175

Tak trochu mimo tému, ja ani nemám umývačku a žijem 😜

@anonym_68e175 ja mám a aj tak umývam ručne, lebo nemám nikdy plnú, aby som musela pustiť a tri dni plniť, to by už ten riad sa aj sam umyl radšej 🤣🤣 neviem si predstaviť ako ona umýva riad. Lebo ja nikdy nemám ani kopu, ani 300 tanierov denne. Alebo umývam priebežne, sem tam deti, sem tam muž.

majlo1234
5. okt 2025

Kupit plastovy obrus, alebo papier na pecenie a jedlo im vysypat na stol🤣 usetris servirovanie.
Akoze asi nie furt, ale videla som to na nete a deti z toho boli paf

saxana000
5. okt 2025

Behni do nejakeho actionu pre odkvapkavac na riad.ked dojete umy pod tecucou pohare taniere a pribory este kym to nezaschne riad sa vyschne potom aj sam tu chvilu vydrzis ze su na poharoch a tanieroch kvapky.ked sa opravi umyvacka zas budu dokonale ciste.. salat daj rovno na tanier ulohy moze syn robit v kuchyni kym budes 10 minut pri dreze pri riadoch.

anonym_ab52fd
5. okt 2025

Wau, ja žasnem. Dvojstranova diskusia na banalitu, ako má problém niekto umyť riad. Ešteže nežijeme pred 50-100 rokmi, kde ženy mali úplne iné problémy...

Strana
z2